Леброн Џејмс изједначио серију у Индијани!

Вол вратио Визардсе у егал! Кошаркаши Кливленд Кавалирса победили су Индијана Пејсерсе 104:100 у гостима и изједначили серију на 2-2 у првој рунди плеј-офа Источне конференције НБА лиге.  Стивенсон испровоцирао Џејмса, а није требало. . . ! "Кинг" је подлегао притиску под који га константно ставља ривал из Индијане, међутим та техничка грешка као да је лансирала Кавсе до "брејка" у "Филдхаусу".

Кошарка 23.04.2018 | 10:30
Леброн Џејмс изједначио серију у Индијани!
Кавалирси су меч преломили серијом 10:2 при вођству Пејсерса 93:91, у којој су све поене постигли Леброн Џејмс и Кајл Корвер.

Корвер је тројком преокренуо, Џејмс то испратио полагањем, Корвер убацио још једну тројку, након чега је Џејмс опет положио за 101:95, два минута пре краја. Индијана се од тога није опоравила.

Џејмс је меч завршио са 32 поена, 13 скокова и седам асистенција, што му је 100. плеј-оф наступ у каријери са најмање 30 поена. Више од њега има само Мајкл Џордан.

Корвер га је пратио са 18 поена, четири постигнуте тројке, које су га довеле до укупно 200 у плеј-офу у каријери. Овај тандем су са по 12 поена испратили Џеј Ар Смит и Џордан Кларксон.

Пејсерсе је предводио Домантас Сабонис са 19 поена уз шест скокова, по 17 су постигли Мајлс Тарнер и Виктор Оладипо (5/20 из игре), по 12 су убацили Дарен Колисон и Тадеус Јанг који је имао и 16 скокова, 11 је постигао Ленс Стивенсон, а тек десет Бојан Богдановић (4/13).

Пети меч на програму је у среду у Кливленду.



Стивенсон испровоцирао Џејмса, а није требало...! "Кинг" је подлегао притиску под који га константно ставља ривал из Индијане, међутим та техничка грешка као да је лансирала Кавсе до "брејка" у "Филдхаусу".

Леброн Џејмс, свесно или не, подлегао је на секунд притиску под који га током већег дела каријере упорно ставља пргави Ленс Стивенсон.

Испоставило се да је то била тачка преокрета у четвртој утакмици серије, после које су Кавси избегли пад на 1:3 пред повратак на пети меч у Охају.

Пејсерси су пред скоро 18.000 људи у "Филдхаусу" искористили "Кингову" техничку и у наредних минут и по стекли прво вођство од прве четвртине (93:91), међутим тада се распуцао Кајл Корвер, искусни Кевин Лав поделио пар асистенција и рампи, а када се нападима на обруч прикључио и Џејмс…

...Кавси су комплетирали преокрет за изједначење 2:2 у серији која ни овог пута није разочарала – 100:104.



У тих четири и по минута од вођства Индијане, Корвер је погодио две тројке, Лав забележио две асистенције и рампу Дарену Колисону, а Џејмс погодио два од три шута од којих је последњи донео Кливленду недостижних 95:101, на 1:52 до краја.

Ни пре, ни после тога Пејсерси нису могли да убаце ништа - Мајлс Тарнер промашио је тројку, па Оладипо своју, након чега је у последња два минута настала права анархија на паркету све док Тадијус Јанг није "прикуцао" за 97:101, али прекасно, на 15,2 секунде до краја.

Џејмс није погодио ниједну од пет тројки, али је убацио 12 од 17 шутева за два за 32 поена, 13 скокова и седам асистенција, чиме је забележио 100. плеј-оф утакмицу у каријери са 30 и више убачених поена. Испред њега, у том смислу, остао је само Мајкл Џордан.

Корвер је постигао 18 поена уз четири тројке из девет покушаја, Џеј Ар Смит погодио је четири од десет, а једна је "ушла" са преко пола терена за крај прве четвртине. Лав је релативно брзо препознао да нема шутерско вече (2/10 из игре), па се после пет поена посветио другим стварима, попут одбране (2 украдене, 1 блокада) и скока (11).

"Никако не желите да одете на 1:3, без обзира против кога, без обзира да ли сте у првој рунди или сте имали толико среће да одете чак до финала", рекао је после меча Џејмс, члан једине екипе која је освојила титулу након што је ривал имао предност од 1:3 у великом НБА финалу.

"Превише је компликовано вратити се", закључио је.

Тренер Пејсерса, Нејт Мекмилан рекао је да екипа није играла на прави начин, иако су седморица његових играча остварила двоцифрен кошгетерски учинак. Домантас Сабонис погодио је за 19 поена, Тарнер и Оладипо убацили су по 17, с тим да је прва звезда тима, Оладипо, шутирао 5/20 из игре.

"Уђете у овакве утакмице, у емотивне утакмице, са толико набоја да понекад помислите да можете да урадите све сами. Углавном, стварни не функционишу тако", рекао је Мекмилан, алудирајући на солирања својих кошаркаша у драматичном финишу.

Тренер "коњаника", Тајрон Лу, није могао да рачуна на Џорџа Хила који је имао проблема са леђима.

"Дошли смо на гостовање у дворану са непријатељском атмосфером и остварили велику победу након што смо подбацили у претходној утакмици. Када изгубите тежак меч тешко је да се вратите, нарочито на гостовањима. Свака част нашим момцима на приказаном карактеру", рекао је Лу.

Утакмица број пет биће одиграна у ноћи између среде и четвртка у Кливленду.

Серију на 2-2 су изједначили и Вашингтон Визардси против Торонто Репторса победом 106:98 на свом паркету.

Блистао је Џон Вол са 27 поена, 14 асистенција и шест скокова, преломивши меч у финишу тако што је погађао и асистирао за десет од последњих 14 поена Визардса.

Вол се посебно истакао јер је сâм "вукао" тим у завршници након што је Бредли Бил шести фаул већ средином последње четвртине, а био је најбољи појединац тима са 31 поенома (10/19) уз пет скокова.

Двоцифрен учинак код Визардса су имали још Ото Портер и Марчин Гортат са по 12 поена и скокова, док је десет додао Кели Убре.

Репторсима није помогло 35 поена Демара Дерозана (по шест скокова и асистенција), који је погађао тек сваки трећи шут из игре (10/29) поред Вола.

Кајл Лаури је додао 19 поена уз седам ухваћених лопти и пет проигравања, 11 је додао Јонас Валанчунас, а десет Џејком Пелтл.



НБА, резултати:

Индијана – Кливленд 100:104 (серија 2-2)
Вашингтон – Торонто 106:98 (2-2)
Сан Антонио – Голден Стејт 103:90 (1-3)
Милвоки – Бостон 104:102 (2-2)

НБА, распоред:

2:00 Минесота – Хјустон (1-2)
4:30 Јута – Оклахома Сити (2-1)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар