ИТА. Побједе Лација и Интера, распуцани "Орлови"!

Сергеј "ластом" начео мрежу па асистирао, погађао и Љајић! Фудбалери Лација победили су Сампдорију са 4:0 у мечу 34. кола италијанске Серије А.  Лацио и Интер су наставили трку за директан пласман у Лигу шампиона, а задовљан ће бити селектор Србије Младен крстајић с обзиром да су стријелци у недјељу били Сергеј Милинковић Савић и Адем Љајић.

Фудбал 22.04.2018 | 18:15
ИТА. Побједе Лација и Интера, распуцани "Орлови"!
У стрелце се за небеско-плаве уписао и српски везиста Сергеј Милинковић-Савић који је довео Лацио у вођство.

Раду је добро центрирао у 32. минуту, Милинковић-Савић је био испред свог чувара и само се поклонио и главом матирао Вивијана за 1:0.

Уздрмана Сампа је примила још један гол до полувремена када је Де Вриј погодио главом после корнера. 

Лацио меч решава и дефинитивно у последњих пет минута утакмице када се Сергеј уписао и у асистенте. Прошао је по десном крилу, и поред два играча послао оштру лопту у петерац где ју је дочекао Чиро Имобиле за 3:0 у 85. минуту. 

Након тога Нани добро убацује лопту, а Имобиле излази сам испред Вивијана у 88. минуту и поставља коначан резултат. 

Лацио је четврти са 67 бодова, док је Сампдорија осма са 51.

За разлику од Сергеја, Адем Љајић се није радовао победи Торина над Аталантом иако је голом српског репрезентативца Торино успео да изједначи у 56. минуту. 

Аталанта је повела поготком Фројлера у 53. минуту, а Љајић је три минута касније са петнаестак метара само продужио по земљи лопту коју му је послао Едера за 1:1. 

Деконцентрација у одбрани "Бикова" коштала их је бодова у 64. минуту када је Госенс био прецизан после гужве у казненом простору за 2:1. 

Торино је сада десети са 47 бодова, а Аталанта је шеста са 55. 

У осталим мечевима дана Кротоне је био бољи од Удинезеа 2:1, Интер је истим резултатом победио Кјево, а Каљари и Болоња су играли без голова.

Након што је Рома с резервама освојила бодове на гостовању СПАЛ-у (0:3), побједе су забиљежили и директни конкуренти за елитно такмичење Европе - Интер и Лацио, па ће одлука о путницима у Лигу шампиона да падне у посљедња четири кола.

Римски тим је без већих проблема савладао Сампдорију на "Олимпику" (4:0), док су "нероазури" у другом дијелу "сломили" отпор Кјева у Верони (1:2).

Лацио је до вођства стигао у 32. минуту послије дуге акције и два центаршута Стефана Радуа. Румунски дефанзивац је оба пута добро заврнуо у казнени простор, али је други пут сјајно реаговао српски фудбалер и у паду главом матирао Емилијана Вивијана - 1:0.

Био је то Сергејев десети погодак ове сезоне у Серији А.

До одласка на одмор, небеско-плави су удвостручили предност против Ђеновљана, а погодак је постигао Стефан Де Вриј - Холанђанин је био највиши у скоку након корнера и главом погодио мрежу за 2:0.

Тачку на сигуран и убједљив тријумф ставио је Ћиро Имобиле са два поготка, до краја, укупно 29 ове сезоне за првог стријелца Серије А.

Интер је такође славио, али до тријумфа на стадиону "Марк Антонио Бентегоди" је стигао тек у другом полувремену, мада је у страховао до посљедњег судијског звиждука - 1:2

"Летећи магарци" су боље ушли у меч с обзиром да се боре за опстанак и били су много конкретнији и квалитетнији у првих 45 минута и само захваљујући одличним интервенцијама Самира Хандановића, Интер је одмор отишао без заостатка.

Чак је Мануел Пућарели погодио десну стативу Интеровог гола у 13. минуту.

Међутим, у наставку се догодила потпуно друга прича.

Гости су почетком другог дијела стигли до предности 26. овосезонским голом Маура Икардија, који је најприје поништен, али послије гледања видео снимка, арбитар Паоло Валери је оправдано показао на центар јер није било недозвољене позиције - 0:1.

Питање побједника Интер је ријешио у 60. минуту након одличне акције Перишића и Карамоа, коју је завршио хрватски репрезентативац - 0:2.

Барем се тако чинило, али су "магарци" успјели у 90. минуту да преко Маријуша Степинског смање резултат и уведу меч у неизвјесну завршницу. Ипак, Кјево није успио да избјегне 17. пораз ове сезоне након што је Ненад Томовић промашио "зицер" у 95. минуту ...

Погодак и то шести ове сезоне укњижио је и Адем Љајић, али недовољан да његов Торино избјегне пораз у Бергаму од Аталанте (2:1), док је Удинезе неочекивано поражен од Кротонеа на "Фриулију" резултатом 1:2.

СЕРИЈА А, 34. КОЛО

Каљари - Болоња 0:0

Аталанта - Торино 2:1 (0:0)
/Фројлер 53, Госенс 64 - Љајић 56/

Кјево - Интер 1:2 (0:0)
/Степински 90 - Икарди 51, Перишић 60/

Лацио - Сампдорија 4:0 (2:0)
/Милинковић Савић 32, Де Вриј 43, Имобиле 85, 88/

Удинезе - Кротоне 1:2 (1:1)
/Лазања 6 - Сими 7, Фараони 86/

Јувентус - Наполи (20.45)

Понедјељак

Ђенова - Верона (20.45)

Играно у суботу:

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)
/Викари 32 аутогол, Наинголан 52, Шик 60/

Сасуоло - Фиорентина 1:0 (1:0)
/Политано 41/

Милан - Беневенто 0:1 (0:1)
/Јемело 29/

ТАБЕЛА: Јувентус (-1) 85, Наполи (-1) 81, Рома 67, Лацио 67, Интер 66, Милан 54, Аталанта 55, Сампдорија 51, Фиорентина 51, Торино 47, Болоња 39, Ђенова (-1) 38, Сасуоло 37, Каљари 33, Удинезе 33,  Кјево 31, Кротоне 31, СПАЛ 29,  Верона (-1) 25, Беневенто 17.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар