Снајдер пресрећан због Кокошкова!

Спреман је! Причам му да је годинама главни тренер! Шеф стручног штаба Јуте верује да ће Србин у блиској будућности направити највећи корак у каријери.

Кошарка 24.04.2018 | 14:30
Снајдер пресрећан због Кокошкова!
Вест да је српски кошаркашки стручњак Игор Кокошков један од главних кандидата да преузме клупу Финикс Санса, те да је у међувремену обавио прелиминарне разговоре с управом потенцијалног послодавца није одушевила само љубитеље игре под обручима у Србији и с ове стране Атлантика. Изнад свих, чини се, поносан је и срећан Квин Снајдер.

Шеф стручног штаба Јуте био је препун речи хвале за српског тренера и човека који је Словенији донео највећи кошаркашки успех освајањем злата на Евробаскету у Истанбулу прошле године. Упркос томе што тим из Солт Лејк Ситија игра напету и тесну четвртфиналну серију НБА плеј-офа против Оклахоме, Снајдер је дозволио Кокошкову да оде у Аризону и обави прву рунду преговора око потенцијалног ангажмана.

„Кокошков је спреман! Верујем да је то само награда за његов труд и рад. Рекао сам му да већ годинама уназад верујем да је он главни тренер. Требало му је мало времена да и он себе види на овај начин, пре свега јер је био преокупиран својим послом“, верује Снајдер.

Кокошков је у НБА лигу први пут отишао 2000, када је три године био помоћни тренер у Лос Анђелес Клиперсима. Од 2008. до 2013. био је асистент у Финиксу, да би касније једну сезону провео у Кливленду. Потом се кратко задржао у Орланду, да би од 2015. прешао у Јуту, где је и данас.

„Верујем да је он одувек био свестан свог талента. Али, одувек је био скроман човек. Прошлог лета добио је велику прилику да напредује и извукао је велико искуство што му је помогло да порасте још више и очигледно је да је постао неко на кога могу да се ослоним. У њега има поверење цео стручни штаб“.

Зато, уверен је Снајдер, његов пријатељ заслужује само најбоље.

„Све ово он заслужује и јако смо срећни због њега. Верујем да људи разумеју да је он међу тренерима кога ће клубови узимати у обзир за посао главног тренера. Не само овог лета, него и наредних година“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар