Најава: Велико финале!

Да ли сте спремни за дерби сезоне?

Фудбал 22.04.2018 | 16:15
Најава: Велико финале!
Вече за гиганте! Звездана битка два универзума. Једноставно - фудбал за богове и утакмица која решава сезону.

Ово није само обична утакмица на путу за Скудето. Ово је утакмица за Скудето. Јувентус има четири бода више и шампионски став, Наполи жели да сања најлепше снове и проба да Старој дами упропасти планове.

Велики дерби, италијански класико. Све у једној ноћи. Ноћи која обећава само јаке, искрене емоције. У игри су три сценарија: +7, +4, +1. Зато нас чека 90 минута лудила, 90 минута фудбалског спектакла. 

Наполи је у улози изазивача који жели да рани љутог противника и победи чисту статистику. Бјанконери су ти који су славили у осам од последњих дванаест окршаја у Серији и непоражени су у претходна четири у свим такмичењима. Али, Наполијев учинак ван Сан Паола у Серији А почев од октобра 2016. године каже много тога - 25 победа и три нерешена исхода! Зато најватреније присталице Наполија верују у чудо. Преко 3.000 душа испратило је своје миљенике на најтежи пут уз ерупцију емоција. Наполи сања, Маурицио Сари верује, иако по обичају само ћути и чека последњи судијски звиждук.

Јувентус до краја потпуно луде сезоне чекају и дербији са Интером и Ромом, два такмаца који јуре Лигу шампиона.

„Да ли ово одлучујући меч? Можда, али за њих“, кратко је прокоментарисао Масимилијано Алегри.

Биће ово и судар два расна голгетера. У једном углу наћи ће се Гонзало Игуаин са пет голова у пет окршаја против Наполија, док ће на супротној страни бити Дрис Мертенс са 21 голом и 12 асистенција.

Наполи је прошлог викенда одиграо без погодака на гостовању Милану, па су многи пожурили да прогласе Јувентус шампионом. Међутим, Старој дами остало је још потенцијалних мина, а једна од њих управо је овај дерби са јединим преосталим ривалом у борби за трофеј. Притом, Бјанконери у следећем колу гостују Интеру, који је увек мотивисан да их саплете, а у претпоследњој рунди Серије А одлазе Роми. Дакле, гости имају довољно разлога и за велику борбу у дербију сезоне и за наду да би на крају ипак могли да заврше на првој позицији, коју су држали током великог дела шампионата.

У колу које је на програму било у уторак и среду и једни и други имали су релативно лаке ривале, барем на папиру: Јувентус је гостовао Кротонеу, који се бори за опстанак, а Наполи је дочекао екипу Удинезеа, која је тренутно у најгорој форми у лиги. Наравно, ви сте у предности у односу на нас јер док читате ове редове знате како су ти мечеви окончани.

Пред утакмицу с Кротонеом тренер црно-белих Масимилијано Алегри није био сигуран да ли ће моћи да рачуна на Матију де Шиља, Федерика Бернардескија и Миралема Пјанића, док је Марио Манџукић прескочио Калабрезе због болести. Пауло Дибала је наводно под знаком питања, али ће вероватно бити у тиму. Његов колега Маурицио Сари био је само без већ дуго повређеног Фаузија Гулама, за којег неки италијански медији наводе да би ипак могао да се врати на терен пре краја сезоне.

Јувентус је добио њихов децембарски окршај на Сан Паолу, а од Наполија није изгубио у Торину још од 31. октобра 2009. Зато му припада улога фаворита, мада нас не би изненадило да кеца испрате голови на обе стране.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар