Можете ли да замислите Венгера у ПСЖ-у? Ни ми!

Енглески медији најављују да ће "Професор" добити понуду из Париза, где би требало да се прикључи мегаломанском пројекту катарских бизнисмена.

Фудбал 24.04.2018 | 18:00
Можете ли да замислите Венгера у ПСЖ-у? Ни ми!
У Паризу су се помирили са чињеницом да им "Професор" никада неће бити тренер, али не одустају!

Легендарном менаџеру Арсенала, Арсену Венгеру, биће понуђена прилика да постане председник фудбалског клуба Пари Сен Жермен, пренели су данас британски медији.

Венгер ће на крају сезоне, после 22 године, напустити Арсенал, годину дана пре истека уговора, а управа Пари Сен Жермена жели да га ангажује како би искористила његово знање, али и везе које је стекао у свету фудбала, пренео је Мирор.

Пари Сен Жермен ће на крају године променити тренера, Унаја Емерија замениће тренер Борусије из Дортмунда Томас Тухел.

Како је пренео Мирор, Арсенал ће платити Венгеру 11 милиона фунти отпремнине, као знак захвалности за 22 године рада у клубу, три шампионске титуле у Премијер лиги и рекордних седам трофеја у ФА купу.

ПСЖ, који је посредно у власништву катарског емира, налази се пред санкцијама због кршења правила финансијског фер-плеја.

Питање је да ли би 68-годишњи Венгер пристао да председникује у клубу чији је први човек Насер Ел Келаифи познат по мегаломанском начину размишљања - а, то је све супротно ономе за шта се Француз залагао од доласка у Лондон 1996. године.

Неко би у том случају морао ЖЕСТОКО да се промени!

Лондонски клуб тражи новог менаџера, а Венгер је наводно подржао бившег фудбалера Патрика Вијеру у кандидатури за тај посао. Власници Арсенала наводно желе трофејног италијанског тренера Карла Анчелотија на клупи, чији се последњи покушај у Бајерну претворио у ноћну мору, а међу кандидатима помињу се Луис Енрике, Масимилијано Алегри, Јоахим Лев и Леонардо Жардим.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар