Играчи осјетили Гатузов бијес!

Изневерили су ме, овај Милан нема душу! Ми голицамо противнике - не уништавамо их. . . ! Критикама се прикључио и генерални директор Масимилијано Мирабели.

Фудбал 22.04.2018 | 20:15
Играчи осјетили Гатузов бијес!
Миланова брука против Беневента није прошла без додатних последица. Успон клуба под вођством Ђенара Гатуза није био дугог века, а Милан сада више личи на разбијену групу индивидуалаца него на прави тим. 

Ђенаро Гатузо био је огорчен издањем својих пулена и то ниједног тренутка није желео да крије. Био је врло критичан. Пре свега према себи.

„Ја сам први који је одговоран за ово што се десило“, као из топа испалио је Гатузо и наставио:

„Јасно је да је овај тим у потпуно суноврату. Када играте без душе, будете овако понижени. И када будемо анализирали све што се десило, алибији ће се распасти. Када овако наступиш против Беневента који игра добар фудбал иако је на дну табеле - јасно је да немаш душу, ни жељу“.

Милан је утакмицу почео са тројицом нападача, Андреом Силвом, Патриком Кутронеом и Фабијом Боринијем, а касније су шансу добио и Никола Калинић. Али, није вредело.

„Небитно је да ли играте са двојицом, тројицом или четворицом нападача, јер ми немамо ту психолошку снагу, ни жељу да урадимо било шта. Једноставно - ми голицамо противника, не уништавамо их“.

Гатузо је одмах упутио извињење навијачима, а на његовом лицу се видело да се заиста осећао посрамљено.

„Носимо овај престижни дрес и не смемо овако да се брукамо. Све је ишло наопако. Кутроне је ишао прешироко јер није могао да нађе простор у пољу. А током недеље смо радили добро и видели су се позитивни сигнали. Али, када смо дошли на прву препреку током утакмице, нисмо знали да реагујемо. Ми смо потпуно празни. Изгледало је као да само седимо на терену и радимо посао само колико морамо“.

Било је очигледно да је популарни Рино на конференцију дошао с намером да олакша душу и јавности открије истину.

„Не могу да изађем овде пред вас и причам вам лажи. Ми се мучимо. Противницима није потребна нека посебно добра партија да би нас победили. У утакмицу улазимо касно, повучени смо, троми... То је наш проблем. Не могу да кажем да немамо мотивацију, јер се и даље боримо за место у Лиги Европе и ми смо Милан - ми морамо сваки пут да идемо на победу“.

Гатузо је после неких оштријих речи ипак смирио тон и упутио јавност на одређене ствари.

„Много енергије смо изгубили да бисмо напредовали на табели. Недостаје нам Хакан Чалханоглу, који нам доноси неке јединствене елементе у игри. Не могу да кажем да моји играчи нису мирни, фокусирани и да немају самопоуздања. Многи су млади и осећају притисак када не постигну гол. Највише ме брине што уопште не изгледамо као тим... Осећам да су ме играчи изневерили. Упозорио сма момке на све потешкоће на које ће наићи, зато не могу да будем тужан због тога сада, требало је да се боре раније. Наша је обавеза да се боримо за Европу, јер тамо припадамо“.

Критикама се придружио и генерални директор Масимилијано Мирабели.

„Имамо велико поштовање према Беневенту, али Милан никако није смео да изгуби овај меч. Играчи су много уморни и деконцентрисани. Није у питању тактички прболем, јер утакмице можеш да добијеш и кад оставиш само срце на терену. Не смемо да скренемо с пута. Искрено, посрамљени смо због тога што се десило. Када промениш толико играча у једној сезони, овакве ствари су нормалне“.

Каже Мирабели да клуб сада има јасну стратегију како треба да се понаша на трансфер пијаци.

„Знамо где треба да интервенишемо и које позицуије да појачамо. То ће нам бити главни циљ током лета“.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар