Лажне и обојене револуције...

2018. година је, како је познато, изборна година, а то у Републици Српској значи само једно: ускоро почиње сезона револуција. Како се изборне кампање захуктавају, тако се полако из сламарица извлачи муниција све већег калибра како би се у лов кренуло са што већом сигурношћу.

Република Српска 22.04.2018 | 10:00
Лажне и обојене револуције...
Револуције у Републици Српској су веома честа појава. Углавном се дешавају око и непосредно пред изборе, неријетко су много насилне и хаотиче, за циљ имају да руше власт и доведу опозицију на челне функције (јер она то због своје „безидејности“ не би била у стању), оне имају различите колорите, налогодавце и методе али све имају једну заједничку ствар – никад се ни једна заправо није десила!

Многи „стручњаци“ и „аналитичари“ од Бањалуке до Београда су се испраксали у томе да на најмањи звук и призвук неког проблема, како у Републици Српској тако и БиХ па и региону ко у глас почну да упозоравају јавност како је то заправо злокобна и прикривена намјера неких центара моћи да, користећи обојену револуцију било које боје, руше Српску и њене институције.

Све је почело 2014. године кад су почели протести и бунт незадовољних грађана у Федерацији Босне и Херцеговине. “Босанско прољеће” почело је у Тузли као бунт радника и сиромашних грађана али су многи медији трком почели да спекулишу како „одређене чињенице и поступци указују на то да је све то смишљено и урађено да би у БиХ дошло до укидања ентитета и кантоналне власти.„

"Знамо да бошњачка удружења организују протесте у РС и док су мирни немамо ништа против, без оспоравања могу да одржавају протесте било гдје, па и у Бијељини", 
Милорад Додик



У одбрану од „обојених револуција“ као инструмента рушења власти у Републици Српској се нису упуштали само академици. Чак су и „Завјетници“ (ко год они били) изашли у сусрет па су отвореним писмом из Београда упозорили народ у Републици Српској да не поклекне и храбро издржи све нападе које на њих шаље армија невладиних агресора и дјелатника цивилног сектора.

„Српска је премрежена бројним лажним невладиним организацијама које се са истих идеолошких позиција баве различитим друштвеним питањима, настојећи да их уз помоћ медија претворе у тачке окупљања незадовољних грађана, који треба да послуже као ‘пешадија’ у ‘обојеној револуцији“,
Заветници, 21.09.2014.

Када се након избора закључило да до револуције није дошло, стручњаци и аналитичари су почели нови циклус апологетике, објашњавајући да је то што су власти у Републици Српској извеле чудо које ће се тек истраживати.

Тако је Академија наука и умјетности Републике Српске у Бањалуци организовала научни скуп на тему „Обојене револуције као инструмент геополитичке трансформације“ закључују да руководство Републике Српске треба да усвоји и предузме „основне мјере с циљем учвршћивања државе и спречавања могућности споља диригованих смјена или наметања власти“.

На том научном скупу је закључено да „Технологија за свргавање некооперативних политичких руководстава, да би на њихово мјесто биле постављене послушничке власти, познатија под синтагмом „обојена револуција“, већ неколико мјесеци примјетно се проводи у Републици Српској.“

"Од сада, угрожене државе ће пажљиво анализирати бродолом „обојене револуције“ у Републици Српској, као што су браниоци Републике помно проучили узроке њених ранијих успјеха, да би заверу на време разоткрили и потопили",
Стефан Каргановић, НСПМ, 11. октобар 2014.

Након што су се страсти смириле, ваљало је објаснити чему се дизала толика прашина. Након избора, у 2015. години пажњу јавности је привукла ситуација у Македонији која је такође, у очима „аналитичара“ блиских властима била на удару као последњи бастион слободе и гордости која се супротставља западним невладиним (али заправо итекако владиним) организацијама и безбједоносним службама.



Тим поводом је Драгомир Анђелковић, пола цалл-центар, пола политички аналитичар из Београда, рекао да је „Балкан углавном покорен и да га чине, у већини случајева, земље које су пристале да буду “банана-државе” којима неко са стране управља.“

“Изузеци су у овом тренутку Република Српска и Македонија, која је сад под ударом”,
Драгомир Анђелковић, 30.05.2015.

У хору су се јављали и остали чланови „експертске групе“ визионара, попут Џевада Галијашевића, Емила Влајкија, Мирослава Лазанског, господина Анђелковића и многих других, сваки са својом тезом које су се редом уклапале у оквирну матрицу. Обојене револуције су настале као одговор на незадовољство становништва, које је легитимно, али је злоупотребљено у сврхе политичких интереса САД, а на штету руководства у Републици Српској.

Након хвалоспјева о успјешној одбрани од разноразних револуција, ничим изазвана је дошла изборна 2016. година и сезона револуција је опет почела. Свој ред овог пута је добио нови дежурни „метеоролог“ који је оглашавао наранџасти метеоаларм – Предраг Ћеранић.

За потребе домаће јавности – читај РТРС – господин Ћеранић је „објаснио“ да се протести опозиције у парку Младен Стојановић на прољеће те године, којим су жељели да искажу своје незадовољство радом РТРС-а и цјелокупне Владе Републике Српске заправо користе као иницијатор већих, погубнијих, разорнијих немира који за циљ имају ништа друго до хаос и анархију.

„Са улице, након варнице којом би почела туча са снагама реда, учесници протеста би напали зграду скупштине. У Кијеву су је запосјели, у Скопљу то нису успјели. Зграда Народне скупштине била је мета 5. октобра у Београду и том приликом је демолирана и запаљена",
Предраг Черанић, 13.05.2016.



Након неуспјешне револуције, а то значи изборне побједе и останка гранитуре на власти, имамо нови слој анти-револуционарне обланде. У систему „ред упозорења – ред објашњења“ вријеме је дошло да се објасни зашто до револуције није дошло те да се, ако је могуће мало похвали власт која се ето, успјела одупријети тој најезди.

У те сврхе је најбоље позвати апологету пропасти, Стефана Каргановића, који у свом опсежном аналитичком дјелу писаном за београдску блогосферу објашњава да су револуције овај пут еволуирале и да се оне сад имају звати „хибридни рат“.

"Да почнемо са основним дефиницијама. „Обојена револуција“ је мимикрија народног бунта са низом спољашњих карактеристика аутентичног догађаја, али садржајем који се од привида суштински разликује. Методологија ове врсте преврата своди се на релативно прост шаблон. Руководство увек делује из позадине, а јавни учесници мобилисани су у служби коначних циљева који су већини нејасни или потпуно непознати",
Стефан Каргановић, 06.05.2016

Сад кад је јавност најзад схватила о чему је ријеч, могла је мирно да спава до следеће сезоне револуција. Али авај, непријатељ никад не спава! Убрзо се јавила опасност за нову револуцију а самим тим и дјеловање експертског анти-револуционарног тима.

Повод је овај пут био куповина аутомобила за потребе Министарства просвјете и образовања, што је од стране двије стотине незадовољних, који су се тим поводом окупили у Парку Младен Стојановић, оцијењено као беспотребно трошење новца у вријеме када је у Српској затворено 15 подручних школа.

Осокољен ранијим успјесима, на сцену поново излази метеоролог да најави потенцијалну олују. Он је, у маниру врсног експерта, објаснио незадовољство грађана трошењем велике суме новца за куповину службених аутомобила невјероватном тезом – по сриједи је нова, још једна, ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА!

"Без намјере да се према одлуци Владе Српске о куповини аутомобила вриједносно одређујемо, не можемо да не увидимо да се повод само чекао како би се замајац нове 'обојене револуције' покренуо. Градови које је та 'револуција' обојила не памте је по добру, јер наручиоцима 'обојене револуције' није циљ смјена власти, већ рушење државе",
Предраг Ћеранић, 14.08.2017.

Револуција, као што је познато, није дошла, аута су купљена, и Ћеранић се вратио у своју рутину сањајући нове револуције и временске непогоде. Само што су овај пут непогоде дошле нешто раније. Иначе безидејна опозиција се латила посла и 12.09.2017. прекинула сједницу НСРС због одбијања да се на дневни ред уврсти извјештај ревизора те, по њиховом мишљењу, незакоња у раду НСРС.

„Ми смо морали да донесемо одлуку да блокирамо рад Народне скупштине. Физички ћемо спријечити даље одржавање сједница Народне скупштине, све док на дневни ред не буде стављен извјештај ревизора. Законска обавеза је да се тај извјештај нађе на сједници Народне скупштине. Нећемо дозволити рад Народне скупштине, јер више немамо ни једног демократског парламентарног инструмента да зауставимо безакоње.“
Драган Чавић, посланик НДП-а у Народној скупштини РС.



Таква ситуација се није свидјела властима, те су, уз стандардни аресенал који им је на располагању, посегнули за својим најомиљенијим оружјем – указивањем на револуцију која се оркестрира из вана, а чији извршиоци су унутрашњи непријатељи. Поново се из кревета извлачи метеоропата Ћеранић који очигледно још ненаспаван и бунован, у своје објашњење и најаве овог пута убацује и СДА, и Европску Унију, и Македонију, и Сороша, Милошевића, Тирану и Едија Раму, Русију, Звиздића.

Везивно ткиво ових идеја је, свакако, креирање конфликта да би се збацила власт у Републици Српској и инсталирали људи које желе њени противници. Опозиција, тврди Ћеранић, у Српској циља на нову „октобарску револуцију“.

"Стратегија је одавно позната, а планирана још у мају ове године: инциденти, конфликт, хаос током скупштинског засједања. Затим би слиједило 'увођење демократије', односно, уз посредство странаца и странака из Федерације предвођених са СДА, довођење опозиције на власт. Ако 'ненародни режим' не пристане на захтјеве опозиције (а они су неспроводиви), сједница скупштине ће бити блокирана",
Предраг Ћеранић, 09.10.2017.

Милорад Додик је дјеловање у НСРС „неозбиљном револуцијом“, и тиме само потврдио оно што је већ сад било познато: сезона револуција је у Републику Српску почела мало раније.

"Захтјеви опозиције за његовом смјеном су неозбиљни, баш каква им је јуче била и револуција. Особина пропалих револуционарних подухвата и јесу стални захтјеви за нечијом смјеном",
Милорад Додик, 14.09.2017.

Власт и разни аналитичари који раде у цалл центрима се нису поштено ни наспавали, а изборна 2018. година је дошла и најавила револуицонарни монсун који чекамо са сваким изборима. Очекивајући октобар, владајући спин мајстори покушавају да све облике незадовољства које испољавају грађани у Републици Српској одреде као формални и неформални ниво активности међународне заједнице, чије дјеловање је видљиво у медијима и јавним иступима појединаца.

Не треба искључити могућност да представници међународне заједнице активно разрађују још могућих акција и интервенција које би примијенили у наредном периоду ако се „карте не би посложиле“ по њиховој вољи. Како није довољно осмислити неку интервенцију, него је неопходно обезбиједити и подршку, свједочи нам медијска припрема међународне јавности у претходна три мјесеца.
Александар Врањеш, 06.04.2018.



Превише блага и очигледно недовољно драстична опсервација није оставила јачег трага на јавно мнење које је већ навикло на ове и сличне поруке. Порука се понавља а образац је исти – избори дођу, револуције нигдје. Тензија коју би ова изјава требало да подигне је изостала, те су „стручњаци“ за револуционарне монсуне засукали рукаве, и смислили нову, јачу, разорнију, мајку свих револуција.

Овај пут је повод крајње бизаран и нехуман – ако је и један уопште био. Користећи талас незадовољства и сентимент јавности према породици трагичне смрти Давида Драгичевића, јавни сервис РТРС, заједно са Српском новинском агенцијом преноси текст београдског портала АЛО, у ком Џевад Галијашевић изјављује да “у сарадњи са страним службама, Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ управо гради концепт дестабилизације Републике Српске у Бањалуци на смрти Давида Драгичевића”.

„Страна обавјештајна служба, уз ангажман дијела Обавјештајно безбједносне агенције БиХ и појединаца из опозиције у РС спроводи жесток удар на Републику Српску, с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти и председника Милорада Додика пред предстојеће октобарске опште изборе у БиХ!“
Неименовани саговорник портала АЛО, 20.04.2018.

(Б1Инфо.ба)

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

ТХЕ ЕНД

22.04.2018 08:26

Давидово убиство мора бити крај овом олошу који нема граница у уништавању сопственог народа. Морамо пљачкаше разријешити дужности и задужити затворским униформа. Ово је њихов крај и то треба спровести у дјело прије избора,намамо више времена за чекање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А је Ц

22.04.2018 09:52

Биће вама крај у октобру, има да народ пошаље оне никоговиће из СзП на политичко сметљиште.

Name

ре А је Ц

22.04.2018 10:06

А је Ц треба да знас да нас је све висе и ми запамти ми хоцемо правду и одговорност и ми из РС хоцемо промјене на боље доста је пљацке а ниста се није урадило само кредите је ова власт подигла и себи и својима обезбједила све.Неце моци ово је и наса РС и за њу цемо се борити,па цемо видјети ко це на сметљисте.Успут дијаспора гласа за Савез да знас не сједимо ми и цекамо изборе нисмо ми глупи Wе wилл финд тхе wаy фор вицторy

Name

Лукач

22.04.2018 10:13

Управо УДБАШи нападају друге да би свој злочин прикрили.Неће важе лаже...оптуживање других НЕВИНИХ упалити код народа.Знадемо да сте дио криминалне власти.зликовци.....орност с ваше пљачке,ликвидација....овај пута сте заиграи на криву карту.Народ вас има пун кувац.Сваки ваш корак од 90е до данас пратимо,знамо.....кап је прелила чашу,мечка је заиграла пред вашим прозором.

Name

Да Неби Било Хаоса,

22.04.2018 11:16

Нико га не зели ,Додик стисни зубе ,издај убице приведите их пред лица правде ,несмес скривати убице ,по цену сигурности*уколико сте јос нормални ,Сви додро тнате како и због цега ,икоје 'дао налог ,немојте ми говорити глупости :да вас је момак угротавао ,и ти васи приправљени снимки и друге глупости , лудом је јасно да га је вкаст ликвидирала ;засто ;гукни мајсторе .

Name

борац

22.04.2018 12:45

Револуција једино ресење избори се краду .

Name

РЕ ТХЕ ЕНД

22.04.2018 13:41

СВЕ ВАМ ЈЕ УЗАЛУД СВИРАЦИ ДОДИК МИРНО СПАВА И У ОКТОБРУ ЦЕ НАРОД ДА ПОКАЗЕ СТА МИСЛИ КАО И ЗАДЊИХ 16 ГОДИНА.

Name

Боле

22.04.2018 14:29

Тако је крај, тхе енд, крај мраку и мрачној мафији, ово су њихови задњи трзаји а послије ће морати правдати своју имовину на судовима..

Name

Драгутин за тхе-енд

22.04.2018 14:36

Велика је злоупотреба у политицке сврхе смрт овог младица.Видјели смо јуце Бореновица и Говедарицу на митингу и све се ради да СНСД-у падне рејтинг код народа.СЗП-е нема никаквог програма па искористава сваки моменат па и ову трагицну смрт не би ли пољуљали владајуцу коалицију и да изазову револлт код градјана али то им неце успјети...

Name

Јао нама

22.04.2018 14:37

Да ли је могуће да читам овакве коментаре?!?! Па ви сте сви толико нехумани и безосјецајни... кретени каква политика? Какви избори? О чему се ради? О изгубљеном животу,или... срам вас било све. И позицију и опозицију. Срамоте људског рода

Name

РЕ

22.04.2018 15:01

СРПСКА ПОСЛА

Name

Ста није уреду

23.04.2018 06:24

Ријесис слуцај и опозиција нема аргументе да напада,ста ту није уреду и заста по вама слузи опозиција вец да критикује и напада несто сто није уреду,јел треба да апалудирају на ово,због цега не поднесу оставке министар и цланови руководства МУП а,не знате ста би написали па онда као користе,па нормално да користе и јесте ЕВО КОРИСТИМО,ста сад,ријеси слуцај и нема проблема,него ви који знатенда су ови не цасни,лопови који крију убице а цланови сте снсд не знате ста цете од муке,видите да крију убице ал некао би да се то прецути.Дај будите једном цасни о постени према себи и казните оваква дјела,због будуцности насе дјеце.Цуј неко искористио намјерну греску тј убиство невиног младица ције убице цува власт.

Name

Др

22.04.2018 08:27

Снсд је обојена револуција која унистсва рс 15 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееее

22.04.2018 09:39

Свака цаст за коментар

Name

Игор

22.04.2018 10:01

Поставља се питање ста то СНСД није изврсио сто је наредио ММФ или "Мрски запад" ?!

Name

Ај опет па цензура

22.04.2018 14:13

Рудоња је готив.ДНС преко Микана Радовица удрузује снаге са Руменком Бореновицем и Говедарицом. Социјалисти це претрцати а странци подрзати и Миле гули за Русију. По стоти пут.

Name

Ре

22.04.2018 08:27

Е ово се зове политизација садасњих протеста у БЛ. Ниста добро не мозес урадити. Мозете све са својим лосим ријецима радити. Али је правда на насој страни. Побиједите на изборима, ми нецемо одустати. Бицемо вам трн који вас стално зуља! Надам се као сваки нормалан цовјек да нецете насјести на ове прице о некој страној ревоулуцији и дестабилизацији РСа. Садасња власт је ово урадила, и ја нисам овца која це ици на клање барем без јављања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за ре

22.04.2018 11:28

Казес политизација, дјецко звјерски претуцен сто се видјело из фотографија, а узрок смрти оклизнуо се на кору од банане. Ово се тако неце заврсити Лукацу и остала бандо.Мирису улице

Name

Wодолија

22.04.2018 08:29

Влада је прекорацила границу толеранције становника РС.....Народна свијест је пробудјена....неке стваре се висе не могу зауставити.....досло је вријеме да сироке народне масе профитирају... а не само појединци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

22.04.2018 11:33

Осим већине оних који раде у министарствима и јавним предузећима и који ће гласати за снсд и социјалистичка партију они играју на карту крађе на изборима. Знају да ухљебљени нису довољни за побједу на изборима. Једино да се значајно промијени број у бирачким одборима. Бар пола ови из власти и пола из опозиције

Name

горан

22.04.2018 08:30

досао им је крај. Могу понављати прицу колико хоце али оваква власт и ови људи не могу и не смију остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

22.04.2018 08:31

ГОТОВ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту

22.04.2018 08:34

Е дразаве и водја па сад се види ко зели поене преко смрти младог момка види се да им је до новца и функције стало какве везе имају странци са убиством или опзиција јадан додик кад убице крије срам да га буде дрзи убице на функцији а сад опозицију оптузује срамс да га буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркани

22.04.2018 08:41

Борба за власт јбо народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е кад је тако

22.04.2018 08:42

Они што су убили Милана Вукелића, Николу Ђуровића, Јована Арбутину, Давида Драгичевића требали су се судржати од убијања тих људи и пустити их да и даље живе. Увијек ће неко говорити: "Цар је го". Свако има право на живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"ботоx"

22.04.2018 08:43

Демонстранти се жале да су им наплаћивали новчане казне ради пуњења буџета. Добро је да није било сузавца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

22.04.2018 08:55

Нас преседник је сигуран његово имање у бакинцима стити преко 20 полицајаца.он неце сигурно дозволити никакве револуције у РС.он има Муп има РТРС једноставно све дрзи под контролом.нема тога ко це њега надговорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

главу горе народе мој

22.04.2018 08:55

Обични народ је у тоталној медијској блокади и неинформисан о свему што се дешава у РС. народу је преча гола егзинстенција и борба за голи живот како би се прехранио, а оно времена што им остаје за информисање на располагању им је једино РТРС-режимски медиј, а сада и АТВ, тако да народ нема могућност да било шта процијени и одлучи. А док се не блокира рад ова два медија, бит ће тако, зато народе мој откажите плаћање РТРС-медија, а затим блокирати ако треба и физички тај објекат у њиховом пласирању лажи, лажи плаћеника који су доведени у ту медиску кућу и дебело плаћени од Мата Ђаковића, Галијашевића, Лазанског и аналлитичара из Београда који узимају дебеле паре од пореских обвезника РС, наше паре само зато да би нас обмањивали и кривили слику о стању у Републици Српској. Јер у РС на сцени је велики лоповлук и крађа широких размјера у што су уплетени и судије и тужиоци и све свима је њима фино, а гдје је обични човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха ха ха ха ха ха ха

22.04.2018 08:57

Тајне службе???? Ха ха ха ха ха ха! Кави су ово болесници једна мајко! Јесу ли тајне службе пљачкале Републику Српску или овај владајући олош, јеси ли тајне службе оснивале офсор компаније попут ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС ЛТД, ВД ХОЛДИНГС ЛТД, УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД итд. или је то радио владајући олош? Да ли су стране службе опљачкане Бобар Банку,Банку Српске,Алумину,Рафинерију,ИРБ,УИО итд,лил је урадио владајући олош? Да ли стране службе перу новац за Новоматиц Адмирал или Милорад Додик? Да нису стране службе послале Вучетића у Њемачку или је Милорад Додик? Јесу ли стране службе оснивале пљачкаску компанију у Мајамију у неком хотели или је Милорад Додик,Ари Ливне и Обрад Кесић? Са ли стране службе сурађују са перацем новца Мартином Шлафом или Милорад Додик? Фуј стоко безрепа, како вас није срамота? Ово је најтолерантнији народ на свијету, у другој држави би вас стриељало у прво кварталу ваше владавине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рех

22.04.2018 10:18

Стране службе су успјешно наговориле и потплатиле наше домаће будалетине на све оно што не треба радити нашој држави и нашим народима.

Name

Јаста

22.04.2018 10:34

Коментар за десет. У вези тога, недавно ми у Београду цовјек реце несто сто ми не излази из главе. Вели, Додик је, најхрабрији или најлудји Србин. Ово сто је урадио српском народу, у Србији се не би наносао главе.

Name

зуx

22.04.2018 09:03

Па лако им је манипулисати кад је народ неписмен...да народ зна устав, знао би и да је РС загарантована, и да је само српски народ мозе укинути, знаци исти онај народ који је створио...Додик и сви остали лопови су небитни, они слузе себи и сами су себи сврха...гадови који лазу, обмањују, сплеткаре и завађају...спреман је ици толико далеко да завади и сопствени народ, а револуције се боји, јер је и сам досао са револуцијом 98...има тај горак укус у устима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниxон

22.04.2018 18:00

Неки људи да би досли на власт не бирају средства а исто тако да би остали на власти не бирају средства.

Name

ЛАКИ

22.04.2018 09:06

Ако је револуција кад обесправљени и гладни траже своја права, кад пензионери, радници РВИ и остали траже већа примања и кад родитељи желе да сазнају праву истину за своје убијено дијете, онда су у пеаву ови квази аналитичари и стручњаци за безбједност, ми смо издајници и револуционари, а издајемо вас који сте све уништили и продали у РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.04.2018 09:08

Зна Баа како је досао на власт револуцијом и нема мирног сна највјероватније це и отици револуцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@@@@@@@@

22.04.2018 11:09

Више је зла. нанио српском народу за 12 година него Турци за 500година. Да има образа повукао би се.

Name

ре борац

22.04.2018 11:14

Тако је, ко се маца лати, од маца це и да погине

Name

Цолдер

22.04.2018 09:08

Ако сада прогутамо кнедлу и станемо, нема наде да це икада бити боље. Све тезе це се талас промјена и ослободјења од унутрасње СНСД окупације покренути. Добро казем, октобар је санса, ако је не искористимо, лосе нам се писе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

22.04.2018 09:08

Рецимо да је то све тако да страци роваре, али ко унисти три банкем, здравство, привреду ДА НЕ НАБРАЈАМ СВЕ ЈЕР НЕ МОЗЕ ЦОВЈЕК УПАТИТИ.Засто је народ вецином гладан и ради за ситне паре а поједици имају виле, авијоне камијоне.Јесу ли за то криве невладине организације или влада РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

22.04.2018 09:11

Не треба бити аналитицар да би видио да овде несто не стима.Многи људи су настрадали и није дизана оваква халабука.Неко искористава смртни слуцај младица да би правио хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.04.2018 11:38

Еј Боки, имаш ли ти дјецу? Срам те било! Стиди се своје безумне глупости

Name

ре боки

22.04.2018 12:24

Пи... ти материна,значи да ћутимо кад нам убијају дјецу. монструме сигурно си убица.

Name

ре Боки

22.04.2018 15:25

"Убиство Давида је само прелило чашу жучи која се пуни годинама. Обично несретни родитељи у 99% оваквих случајева буду скрхани болом. Ето на твоју несрећу бог ожалошћеном Давору даде несвакидашњу снагу да се са овим што га је снашло стоички ухвати и умјесто да се дивиш тој снази, да људски подржаваш као јуче оних 10.000 грађана ти млатиш глупости и посипаш со по нечијим ранама. Размисли шта радиш? Ако се не бојиш божије казне себи, може се одвући и 7 кољена после тебе, па да некад неки твој пра пра потомак се буде питао "чије ли то гријехе испаштам"

Name

Ре: Боки

22.04.2018 19:17

"Неко искористава смртни слуцај младица да би правио хаос." Е мој Боки-цији ли си, ако додиг-ов ниси?! Требао би да видис да се убијања у РС настављају, а да се убице не откривају. Ко би требао зато бити крив но власт. Е народу је висе догорјело и због тога убијања срба од "србина", треба да стане. Ако је то политицко питање, слазем се са тобом, јесте, али зато политику која је производ оваквог стања треба замијенити са неком СРПСКОМ политиком.

Name

АХАХА

22.04.2018 09:12

Сорош опет насрће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

22.04.2018 09:15

Треба ухапсити Ћеранића, Галијашевића и остале квази аналитичаре из РС а ђубрадима из Србије на челу са Лазанским забранити улазак у БиХ и преношење њихових лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Факт

22.04.2018 12:54

Треба ухапсити Додика и сва истина че изачи на видјело.Појавиче се многи инсајдери и свједоци покајници.Увуко је вечину људи у криминал корупцију неко више неко мање и вечина је у криминалу.Одговара им овај режим шути кради ако си поштен онда си воштен.Баја је основа свега сви други су карике.Само истина поштење закон су карике које недостају.Паднели баја падају сви.Овако једне смјени друге постави.Није шија него врат.

Name

ЗА ПИК

22.04.2018 13:10

АПСОЛУТНА ПОДРШКА,ЈОШ МАТУ ЂОКОВИЋА И ВЕСЕЛИНА ГАТАЛА ЗЛАТНОГ ЉИЉАНА. ОВИ ИСТЕТОВРАНИ ДА ИХ ПРЕГЛЕДАЈУ, ВРАТЕ НОВАЦ ЗА ВЕЛИЧАЊЕ ДОДИКА И НИКАДА ДА НЕ ПРЕЂУ ДРИНУ.ШТО ГАЛИЈАШЕВИЋ НЕ ОДЕ У ХРВАТСКУ.НЕСМИЈЕ ЈЕ НИ ПОМЕНУТИ.

Name

бака

22.04.2018 09:22

Милорадову дјецу и унуке 2 4 сата чува полиција,а ми за своје дрхтимо.Милораде, волиш ли ти своје унуке више од мене која такодје за свог унука живим?Срам те било,милораде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је, бако

22.04.2018 11:16

А омладину убијају... Е, па неце висе....

Name

иди више додио си и богу и народу

22.04.2018 09:30

Ух кад ће тај октобар , немогу да гледам више ову одвратну фацу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

22.04.2018 09:31

Најбоље орузје револуције је оловка. Бог дао имамо право гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

22.04.2018 16:25

Јесте али у дрзави гдје људи не продају гласове. Овдје је оловка Демаклов мац.

Name

ОЗНА

22.04.2018 18:45

Ако се понасас,зивис,салис,псујес као ,,Друг Тито,, добијас изборе.

Name

Xyт

22.04.2018 09:35

Прпа Баја ,Ниција није до зоре горјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2018 09:48

Бају и Бајине следбенике на васпитни рад -Ауто пут према Сплиту руцно нека направе Обецали су .

Name

Борац рс

22.04.2018 09:38

ТИ АНАЛИТИЦАРИ СУ ОБИЦНИ ПЛАЦЕНИЦИ ЛИКА И ДЈЕЛА ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

22.04.2018 09:40

Хахаха. Ма да све су ово саме фукаре и лажови, само нам је прави пријатељ тај ткзв међународни фактор. Зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

просто ко пасуљ

22.04.2018 09:51

Њима се мозак обојио од пара сто су покрали од НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,од бахатости,осионости,грамзивости,похлепе...Али свему додје КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

22.04.2018 09:59

За нас са иточне стране Раче и Дрине је све ово збуњујуће! Тј. не схватамо зашто се дигао толики народ у Бањалуци, и не схватамо позадину убиства младића (у ствари ништа не схватамо)! Али, могу да вам свима овако јавно кажем да Република Српска није сама, и да неће никако пасти! Јер Србија је ту уз вас , тј српске обавештајне службе оперишу по РС! Тако да нема шансе да се појави некакав страни фактор, и нема шансе да наштети Р.Српској! ...А што се тиче лоповлука, махинација, корумпције и осталих катастрофа које штете Р.Српској - за то све ће сама влада Р.Српске морати да се побрине! ...И да се зна да Србија није на страни једног политичара, или неке странке на челу Р.Српске! - Србија ће сарађивати са сваким будућим председником, премијером и владом Р.Српске (ма ко то да био, или били)! ...П.С.АП Војводина и Република Српска су зајено конкурисале за европска средства и финансије, а вероватно ће заједно да се повежу у економском смислу, тј. излазиће заједно као регије на светска тржишта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЛ

22.04.2018 10:46

У томе и јест проблем, сто Србија сарадује са највецим гробаром РС..

Name

Брацо

22.04.2018 11:20

Хвала за подрску, сви смо ми једно срце и једна дуса.

Name

ре

22.04.2018 12:20

Па кад сте тако добри скините нам овај јарам са врата,ал не морате народ је досао памети оловком цемо ми то у октобру.Поздрав за Србију и после свега када су вам обавјестајци тако јаки сто не објелодане ко је убио Давида

Name

Ми 6

22.04.2018 12:34

Ста теби није јасно бонд?Криминална власт у РС уз прецутну подрску полиције и тузиластва пљацка имовину те исте РС,а за изврат им дозвољава да се и они баве кримималом,друмским разбојниством,продајом наркотика,рекетирањем,па цак и премлацивањем људи по нарудзби,а сад ево и убиствима!Знаци никакве везе са заститом РС.Једина застита јој треба од њих,а то це градјани РС ријесити сами на изборима.Да ли ти је сад иста јасније 007,или си јос збуњен?

Name

"ботоx"

22.04.2018 10:27

Не ваљају ништа ови на власти ни у РС ни у ФБиХ ни нивоу БиХ ни у региону. Само се бојим да неће на јесен ни из једног ни из другог ентитета, ни из једног од три конститутивна народа у БиХ изабрати још горе властодршце од садашњих. У Републици Српској је било убитстава и за вријеме владавине СДС-а. А СНСД не браним што је кредитно задужио и Бога Оца. Ни у Федерацији БиХ ништа не ваља ни гдје су Бошњаци ни гдје су Хрвати у већини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.04.2018 12:02

Слазем се. Али једно морам примијетити, СДС онај и овај није то исто. Стависе, носиоци оног сдс, данас су у партијама у власти или блиски власти. Са собом нису однијели идеју него бахатост и похлепу. То је исти сљам који пљацка овај народ 25 год. Они це сто партија промијенити да сацувају позиције и могуцност "узимања"... Ту банду висе треба послати у пензије или затворе, вец по заслузи."90.тих сам стекао право гласа, од тада пратим догадјања. За сдс никад нисам гласао, а мало пута сам и излазио на изборе. Јос у њему има" сувисних", но ови су постали неподнодљиви. Неце бирати средства да остану, употријебили су сва средства: медија, надрианалитицара, страха, куповаце... Власт је неизљецива болест, од ње се 113% обољелих не лијеци..

Name

перо

22.04.2018 12:03

Свако је бољи од ових сада, зато народе опамети се једном, изађите сви који сте обесправљени и оловком завршите посао, и опет наредна власт ако није добра, опет мјењајте, то је смисао демократије, а не да се предамо???

Name

Додик

22.04.2018 11:01

Цим ви изадјете на улицу ЈА прогласим опасност од револуције а вас прогласим непријатељима РС јер РС то сам ЈА. Хоћу вјецну власт и пробајте само да ме скинете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.04.2018 16:37

Народ је се науцио на српском ДОС-у страним плаценицима па неће поново да погријеси.

Name

вјерник

22.04.2018 12:51

Сав је лажан од главе до пете.Трансфорнише се у сто дјавола кад му треба.Љуби руку патртијарху,а псује Бога.Јој ко га незна скупо би га платио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКАЗАНО

22.04.2018 13:03

СНСД је дошао обојеном револуцијом на власт, исто су то урадили ЖУТИ у Србији. Данас су све вође, од жутих у Србији, баснословно богати. Код нас је Додик милијардер, Шкрбић има стотине милиона км, остали при врху сви имају најмање десет милиона км и више. То се исто односи на Павића и Ђокића и њихов први тим. ДОБРО СТЕ НАМ НАПЛАТИЛИ ШТО СТЕ НАС ОСЛОБАЂАЛИ од СДС-ових сељачина, нафташа и шумокрадица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.04.2018 13:12

Имају они своје нарикаце по бањалуци.Јели могуце онако један фини господин Игор Радојциц на изборима добије толики број гласова од Бањалуцана а слоган мује био пристојан поздравља комсије није лопов пустио брадицу није устању направити зубе.Навецу пљацка је направио еко топлана таква једна постењацина и један безвезњак који у зивоту није цувао пет коза осим стосе бавио политиком. Јели могуце тај Црногорски слам и квази градонацелник дасе није појавио ни један дан на митингу за свирепо убиство младод дјетета које је тек поцело зивјети.Јели то постени Игор стосе бањалуци десило са његовим избором никад откад постоји није имала тако љигаво створење,мој народе.Синоц је у сест сати организовао у аквани неку забаву гдје се појавили тридесетак њему слицни ликова паје у двадесет сати организовау неко музицко веце гдје се није нико појавио.Ово је најбољи народ мозес му узети новац преваритига али ако се у њему побуди ИНАТ онда је све готово а сад је на сцени ИНАТ. Зар није била обојена револуција кад је садасња власт на трнковима узела полуге у своје руке.Непостоји ни један непријатељ којиби урадио своме народу стосу урадили ови похлепни и гладни владари унистили сто су могли унистири покрали сто се могло покрасти сад је циљ протјерати омладину али то неразумију да омладини они нису итересна група тосе показало на митингу за Давида јако један пристојан и културан скуп без иједног инцидента њих неинтересује сатир баја и Ћана оволе једно урбано окупљање и то онизову зутом револуцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

22.04.2018 14:21

Ова власт је слаба .Дао сам глас за и морао сам отици одкад су они досли на власт .Напустио све сто сам имо и трбухом за крухом.додјем платим порез и опет у тудјину.АЛИ НЕДАЈ БОЗЕ СДС ВИСЕ они су ме из сколе узели правац козара и.након 6 мјесеци Бихац.и тамо сам млад зарадио трауме и реуме које ме јос прате.САМО НЕ СДС .Србин сам ал доста је њховог србовања .

Name

Заза

22.04.2018 14:21

Еее СЕФЕ....БИСЕЕ ТИ ЈУЦЕ ОВИ НЕКИ ФИНИ ТЕРОРИСТИ...КУЛТУРНИ...не направисе ни један инцидент.то је проблем у нима бас су проблематицни ови обојени сто тразе истину....ссто смјењујес у електропривреди...сто које направио минус,стоцес у алумини..које тамо направио минус...итд има набрајати три дана....сефе они градјани јуце на тргу јесу обојени ал их ти фарбас годинама са својим тајкунима у свим флоросцентним бојама.....срамота ојадилисте нас срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

22.04.2018 14:59

Једна од основних карактеристика резима јере то сто свакога ко се побуни поред резима буде оптузен за издају. У РС-у по том питању стање горе него у Сјеверној Кореји. Дакле, ја сам против владе, против СНСД-а. Мислим да су неспособни, бахати и корумпирани. То не знаци да сам против РЕПУБЛИКА СРПСКЕ! Напротив, то знаци да је волим и да јој зелим да се конацно ослободи лопова и крене путем напретка!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко.

22.04.2018 15:26

Заборавише да наведу саопштења"Част Отаџбине.Генерала Анђића и осталих тајкуна из Србије..Гацко га заборавит неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СоС

22.04.2018 16:09

" АКО НЕМА ПРАВДЕ ЗА НАРОД НИ ВЛАСТ НЕ СМИЈЕ ИМАТИ МИРА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

22.04.2018 20:21

Ви који гледате и пратите БН ТВ сте баш полудили. Икона вам је Давид: провалник у туђе куће и наркоаман. Предводи вас отац који није васпитао своје дијете, није бринуо о њему и то дијете је отишло на странпутицу и трагично настрадао послије провале коју је извршио - и при том пун наркотичких средстава...надрогиран. Е сада су вам криви и полиција: МУП РС, Министар, Директор полиције, шеф управе за организовани криминал, судски вјештак а сигурно вам је и крив човјек и цијела породица опљачкане куће од стране Давида. Једете всарајевска говна и рушите своју Републику и најбоље међу вама. Фуууууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2018 20:57

Борисе! Чак и говна која спомињеш имају достојанство да би ти рекао да их једеш. Ово што си написао је много горе...