Првенац Маркеца у Белгији!

Нажалост, у поразу Андерлехта од Генка - 2:1 (1:1).

Фудбал 22.04.2018 | 11:45
Првенац Маркеца у Белгији!
У дану када су белгијски медији објавили да Андерелхт нема намеру да откупи уговор Лазара Марковића од Ливерпула, фудбалер који наступа на позајмици у Бриселу је напрасно прорадио и постгао првенац у дресу шампиона Белгије. Тај погодак, међутим, није био довољан да се избегне пораз на гостовању у Генку, где је Андерлехт по свој прилици испустио шансу да одбрани круну.

Јер трентутно овај тим има шест бодова мање у односу на лидера из Брижа и ако сутра тим са врха табеле победи Стандард на свом терену трка за титулу ће фактички бити одлучена. Генк је био бољи ривал вечерас. Надиграо је Андерелехт у свим сегментима, на време постигао голове и уписао победу која их враћа у трку за плеј-оф за Лигу Европе.

Већ после два минута игре Бојан Настић је мајсторски прошао по левој страни и заврнуо лопту, а тамнопути Ндонгала матирао госте за вођство Генка. Узвратио је Андерлехет преко Марковића који је мајсторски примио пас од Адријана Требела и лепим ударцем погодио за 1:1. Тријумф домаћину донео је још један крилни нападач Леандро Тросар, који је у 59. на пас Грка Карелиса поставио коначних 2:1.

Поред Марковића и Настића на овом мечу је наступио и Иван Обрадовић који је играо левог штопера у формацији са тројицом у последњој линији Андерлехта. Као остатак саиграча није се прославио пошто је тим из Брисела направио по свој прилици кобан кикс.

БЕЛГИЈА 1 (ПЛЕЈ-ОФ) - 5. КОЛО

Субота

Генк - Андерлехт 2:1 (1:1)
/Ндонгала 2, Тросар 59 - Марковић 20/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар