Чемпионшип: Кардиф опет испред Јокана и Митра!

Овнови ударили у зид и поново искривили рогове! Сандерленд испао из лиге, у Бристолу пало 10 голова. . . ! Трећи везани пораз Дербија који се поново оклизнуо у нападу на 6. позицију која води у доигравање за Премијер лигу.  Екипа из Велса је забиљежила важну побједу и сада има бод предности испред Фулама. . .  Може Кардиф и без Грујића: Два прекида, два гола - друго место! Нотингем пао у Велсу - 2:1.

Фудбал 22.04.2018 | 11:15
Чемпионшип: Кардиф опет испред Јокана и Митра!
У дану када је Вулверхемптон осигурао пласман у Премијер лигу, а Сандерленд у трећу лигу, фудбалери Кардифа су имали прилку да побједом престигну Фулам и тако, са утакмицом мање, дођу до бода предности и другог мјеста које из Чемпионшипа води директно у Премијер лигу.

Тим Нила Ворнока, са Марком Грујићем на клупи, је ту прилику против Нотингем Фореста искористио:

КАРДИФ - НОТИНГЕМ ФОРЕСТ 2:1 (1:0)!
/Морисон 35, Гунарсон 74 - Бридкат 50/

Оно што је било видљиво од старта меча је надмоћ домаћих фудбалера у скок игри коју су искористили у 35. минуту када је Шон Морисон након корнера остао сам у петерцу и закуцао лопту иза леђа Стефнаоса Капина. Гости, које са клупе води Аитор Каранка, су до поравнања дошли након што је Лијам Бридкат предиван центаршу Сола Бамбе протворио у свој први гол од априла. 2011. године.

Побједу и велика три бода у трци за промоцију домаћинима је донио Арон Гунарсон који је фантастичном реакцијом погодио даљи угао из тешке позиције.

Кардифу су потребне три побједе у посљедња четири кола да би математички осигурао пласман у Премијер лигу.

Бије Фулам, али бије и Кардиф! Екипа из Велса одбранила је друго место у Чампионшипу, пошто је вечерас као домаћин славила против Нотингем Фореста - 2:1.

Морали су домаћи играчи да прођу кроз праве порођајне муке како би забележили тријумф, али је вечерас у Велсу све било з знаку броја два. Домаћин је стигао до два гола из две прекида и поново се вратио на друго место. Позицију која гарантује директан улазак у Премијер лигу.

Тренер домаћина Нил Ворнок оставио је репрезентативца Србије Марка Грујића на клупу за резервне играче (вероватно због умора). Међутим, његов тим је директном и физичким доминантном игром стигао до важна три бода. Истина, када је Син Морисону у 35.минуту одлично скочио и погодио мрежу Шумара чинило се да је крај близу.

Ипак, Нотингем се није предавао. Врло брзо су се вратили гости. Била је то школска акција. Контра која је оставила простор Бридкуту да покаже колико је технички поткован.

Мучио се Кардиф, али је знао да сачека шансу. Плодоносан је био прекид. Одлично је Гунарсониспратио једну акцију, сачекао повратну и потом разгалио навијаче. Мирише на Премијер лигу у Велсу.

У петак је Милвол изгубио од Фулама, имао је Дерби шансу јуче на свом стадиону против Мидлзброа да дође до победе и да тако прескочи Милвол, али је Боро решио да одигра добар меч и славио је с 2:1. Прилично убедљиво. Ударио је Дерби у зид и искривио рогове.

Ово му је трећи везани пораз у лиги, а једино што вади тим са Прајд парка је што има утакмицу мање и бод мање у односу на Милвол тако да је и даље у солидној шанси да се домогне те 6. позиције која води у доигравање за Премијер лигу. На овом мечу је убедљиво поражен, чак и до гола је дошао у самој завршници утакмице.

У исто време, Мидлзбро је овим тријумфом и головима Бешића (20. минут) и Асомбалонге (70. минут) успео да дође до изузетно важне победе над директним конкурентом и да донекле себи осигура позицију. Мада посао мора да заврши до краја.

Дербију не иде на руку ни то што је Астон Вила добила, врло убедљиво с 4:0 на гостовању Ипсвичу, тако да је осигурала место међу тимовима који ће играти у доигравању.

Наравно, треба истаћи и да су Вулвси лагано дошли до победе на гостовању Болтону, славили су с 4:0 и тако доказали да су најбољи тим ове сезоне. Ово им је чак 98. бод у шампионату, а имају још две утакмице до краја. Врло доминантан улазак у Премијер лигу.

Најзанимљивији меч дана играли су Бристол Сити и Хал. Меч је завршен резултатом 5:5. Бристол је водио и с 3:1, и да 4:2, а на крају је утакмица завршена 5:5, гости су чак водили 5:4. Врло занимљив сусрет са укупно десет постигнутих голова.

У борби за опстанак до веома битне победе дошао је Бирмингем над Шефилдом од 2:1, док Болтон после пораза од Вукова и даље "виси".

Сандерленд је играо против Бартона и забележио је пораз од 1:2 и тако изгубио математичке шансе да опстане у лиги. Изгубио је те шансе у последњих 10 минута утакмице и тако су Црне мачке испале из лиге другу годину заредом пошто су прошле године испале из Премијер лиге.

Први гол Сандерленду дао је Бент у 86. па Бојс у 92. минуту. И ту је био крај свих надања за Црне мачке.

ЕНГЛЕСКА 2 - 44. КОЛО

Петак

Милвол - Фулам 0:3 (0:0)
/Сесењон 46, Мекдоналд 56, Митровић 89/

Субота

Бирмингем - Шефилд Јунајтед 2:1 (1:1)
/Робертс 32, Магома 69 - Дафи 7/

Болтон - Вулверхемптон 0:4 (0:2)
/Даглас 16, Афобе 45+1, Жота 53, Коди 65/

Брентфорд - КПР 2:1 (1:1)
/Канос 16, Џозефсон 69 - Сила 45+1/

Бристол Сити - Хал 5:5 (2:1)
/Пек 37, Диједу 40, 53, Рид 64, Брајан 90+3 - Вилсон 16, Филдинг 56аг/

Дерби - Милдзбро 1:2 (0:1)
/Њуџент 90+1пен, - Бешић 20, Асомбалонга 70/

Ипсвич - Астон Вила 0:4 (0:1)
/Хурихејн 25, Грабан 57, 78, Ленсбури 82/

Лидс - Барнсли 2:1 (1:1)
/Пирс 17, Алиоски 50 - Оконор 36аг/

Престон - Норич 0:0 
 
Шефилд Венздеј - Рединг 3:0 (1:0)
/Фористијери 34, 73, Бојд 52/

Сандерленд - Бартон 1:2 (1:0)
/Мекнеир 34 - Бент 86, Бојс 90+2/

ТАБЕЛА: Вулверхемптон 98, Кардиф (-1) 86, Фулам 85, Астон Вила 82, Мидлсбро 72, Милвол 69, Дерби Каунти (-1) 68, Брентфорд 68, Престон 67, Бристол 66...

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар