ИТА: Рома и са "резервама" силна пред "Енфилд"!

Комбиновани тим Роме сигурном и ефикасном игром освојио сва три бода на гостовању у Ферари пред први полуфинални меч Лиге шампиона у уторак у Ливерпулу.  Клопе, добро спреми екипу за полуфинале: Рома протутњала Фераром и одморила најбоље играче! Вучица у комбинованом саставу испрашила СПАЛ на гостовању - 0:3.

Фудбал 21.04.2018 | 17:30
ИТА: Рома и са "резервама" силна пред "Енфилд"!
Тренер "вучице" Еузебио Ди Франческо одлучио је да поштеди "главне" играче на стадиону "Паоло Маца" па је на клупи оставио Едина Џеку, Александра Коларова, Данијелеа Де Росија, Ченгиза Ундера, Дијега Перотија... како би били одморни за Ливерпул.

Ипак, за разлику од "Редса", који су послије вођства од 0:2 само ремизирали са ВБА, Римљани су стигли до 20. тријумфа ове сезоне и боље се позиционирали у бици за директан пласман у Лигу шампиона, коју воде са градским ривалом Лациом и миланским Интером.

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)

Послије почетног испитивања снага, Стефан Ел Шарави је опасно запријетио у 22. минуту шутиравши тик поред стативе, да би у наставку акције након корнера, ухватио волеј у сами угао, али је одлично интервенисао голман СПАЛ-а Алекс Мерет.

Гости су у вођство стигли у 32. минуту стигли до предности аутоголом Франческа Викарија.

Послије центаршута Лоренца Пелегринија са десне стране, дефанзивац СПАЛ-а је у намјери да избаци лопту испред Кевина Стротмана погодио властиту мрежу и потом се сударио са противником и зарадио повреду због које је морао да напусти игру.

У финишу првог дијела, Рома је могла да ријеши питање побједника послије још неколико одличних акција, међутим, Пелегринијев и ударац Стефана ЕЛ Шаравија је одбранио голман СПАЛ-а Алекс Мерет, а потом је за мало непрецизан био Рађа Наинголан.

Ипак, у наставку су ствари дошле на своје мјесто...

Најприје је Рађа Наинголан повисио на 0:2 ударцем са ивице казненог простора, да би Пелегрини асистенцијом омогућио Патрику Шику да с петерца главом "овјери" побједу у Ферари - 0:3.

Домаћину је ово био први пораз послије осам узастопних утакмица, од којих је чак шест "везаних" ремија, а укупно 15, по чему су рекордери у Серији А.

Рома није могла боље да прође у утакмици која претходи првом полуфиналном окршају са Ливерпулом. Вучица је без проблема изашла на крај са СПАЛ-ом, од којег се очекивало много више, с обзиром да се ради о екипи која је протеклих недеља зауставила Јувентус, Аталанту и Фјорентину - 0:3 (0:1).

Еузебио ди Франческо је промешао карте, поново мало изменио формацију и још једном погодио у мету. Вучица се већи највећи део меча поигравала са противником, а посебно у других 45 минута када је ситуацију на терену апсолутно држала под својом контролом.

Гости су на време дошли до вођства и то захваљујући аутоголу Франческа Викарија, док су сваку дилему на старту наставка меча головима капитена Најнголана и Патрика Шика. Великој нади чешког фудбала, ово је био првенац у дресу Роме, подигао је форму и могао би да буде од великог значаја за Римљане у одлучујућој фази шампионата.

СПАЛ је прекинуо фантастичан низ од осам мечева без пораза, али је данас наспрам себе имао далеко квалитетнијег противника.

Ди Франческо је утакмицу почео без Џека, Коларова, Перотија, Ундера, Де Росија и Жесуса, а у финишу утакмице је себи могао да дозволи тај луксуз да одмори у Стротмана, Најнголана и Пелегринија.

Утакмица на Енфилду игра се у уторак од 20.45. Редси и Јирген Клоп морају добро да се спреме за овај меч, с обзиром да Рома у добром расположењу стиже на ово гостовање.

СЕРИЈА А, 34. КОЛО

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)
/Викари 32 аутогол, Наинголан 52, Шик 60/

Сасуоло - Фиорентина (18.00)

Милан - Беневенто (20.45)

Недјеља

Каљари - Болоња (12.30)

Од 15.00

Аталанта - Торино
Кјево - Интер
Лацио - Сампдорија
Удинезе - Кротоне
Јувентус - Наполи (20.45)
Ђенова - Верона (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 85, Наполи 81, Рома (+1) 67, Лацио 64, Интер 63, Милан 54, Аталанта 52, Сампдорија 51, Фиорентина 51, Торино 47, Болоња 38, Ђенова 38, Сасуоло 34, Удинезе 33, Каљари 32, Кјево 31, СПАЛ (+1) 29, Кротоне 28, Верона 25, Беневенто 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар