Небески кишобран за Давида

Не можете некажњено од дјетета правити мексичку кашу! Не можете убијено дијете лажно називати лоповом! Не можете скривати убице по цијену 200 хиљада по вама ниже вриједних бића! Не можете до бесвијести од Бањалуке правити хулиганску бестрагију

Република Српска 21.04.2018 | 13:29
Небески кишобран за Давида
Све је шарена лажа. Један мали полигон на којем се играју бахати локални моћници. Не, Бањалука није сигурно мјесто за живот. Одавно. Бањалука себично мисли да је љепотица на Врбасу у којој људи мирно шетају. Каква лаж!

Колико пута је то Давид убијен? 

Само понека смрт некад мало раздрма Бањалучане. Неко изгнанство, нож, зоља, нова смрт. Тако живи град. Од ноћи до ноћи. Из мегафона јавног сервиса као у дистопијској мори мрмољи министар полиције, стање безбиједности је задовољавајуће. Шта то уопште значи? Значи да је догорило до ноката, запалило јагодице и смрадом меса окадило град. Окадило и огадило. Стање задовољавајуће. Безбједоносно...Какво лицемјерје и безобразлук! 

А Давида су убили четири, пет пута у неколико дана. Игнорисали су његове страхове, молбе да озбиљно схвате пријетње, игнорисали су урлике претученог дјетета, које је два дана живо, а полумртво мрцварено негдје у центру града. Између зграда у којима спавате са својом дјецом, зграда које домовима називате.

Онда су нашли леш наводно дављеника Давида Драгичевића. Онда су направили морбидан пир и упознали плебс са задесном смрћу Давидовом. Онда су рекли да се Давид утопио у потоку у коме се ни пилићи не топе. Онда су од Давида направили ријалити лика кога као у каквом снуфф-филму камере прате од тренутка кад “проваљује” у некакву кућу до тренутка кад износи лаптоп, УСБ и ножић, тај проклети «украдени» швицарски ножић и 200 марака. 

Онда су дигли руку и рекли, знате шта, Давид је све са украденим стварима стигао да се побије у кафићу, оде у други кафић, па на бурек и онда, хеј, убије се. Онда су закључили да је мртво дијете лопов. Јер лопови тако завршавају. Са украденим новцима у џеповима и малим наоружањем. Црвени ножић. Онда су урликнули на породицу, ћутите, нема везе што је проклети ножић црвени Давидов.

Ћутите, нема везе што је немогуће сачувати новце након два дана у џеповима дављеника. И ућутите, море, утопило се лоповче. Готова ствар! Ми знамо. Ми имамо свједоке! Ми имамо полиграфе. А, ништа немају! 

Бањалука једе своју дјецу 

Без било какве револуције. Од инспектора Шушнице, Милана Вукелића, Николе Ђуровића до Давида Драгичевића. Али Давид има родитеље и (ваљда) има нас. Родитељи су устали. Неки од нас су стали уз родитеље и почело је одмотавање. Да се зна како, кад и од кога је настрадао Давид. Ко је убио дијете? И зашто пајаци, опасни пајаци, подивљали кловнови у власти лажу. Кога сакривају? 

Да ли је живот сакривених убица вриједнији од Давидовог живота? Од живота тебе који читаш ово? Сад за сада јесте. Хоће ли живот убица и оних који сакривају убице бити већи, шири и животнији од вашег? Зависи од Правде за Давида. Зависи од тебе, мене и Давида. Може ли Давид у смрти урадити оно што Бањалука у задњих 30 година полуживота није урадила?

А Бањалука није заштитила своју дјецу. Своје Бањалучане. Заправо, почесто је окретала главу и рукама прекривала лице за које хоћемо да вјерујемо како је посрамљено и како срама још у њој има. А, ако има срама у Бањалуци, значи да има срама у очима бањалучким. Значи да има наде. Значи да ће се пронаћи Давидове убице и да ће се именовати људи који су срамно постидили родитеље убијеног дјетете док су га мртвог криминалцем зазивали.

Значи да ће се скинути анатема са града који се саучесник. Значи да ће се подићи копрена са родитеља Давидових, значи да ћемо их сви заједно пустити да одболују дијете. Значи да ће град одморити од себе, свог бијеса, хистерије и имплозије. Значи да ћемо се исправити.

А да би се то десило, једноставно је. Полиција и тужилаштво само треба да се почну бавити својим послом. Требају се јавности саопштити имена убица, треба се образложити разлог кукавичког теледиригованог вјештачења и дати искрен опис ситуације. Да не нагађамо, да не распредамо приче, да се не свађамо и да не убијамо родитеље убијеног Давида. 

Јесмо ли сви идиоти? 

Ово горе су кишобрани у Господској, видјели сте их. Један је Давидов. Њега не видите. Он је од свјетлости, не личи овим нашим земаљским. Хајде заједно да помогнемо родитељима Давидовим. Да би себи помогли. Да се окупимо, извршимо грађански притисак и престанемо се крити иза својих себичних кишобрана.

Не можете некажњено од дјетета правити мексичку кашу! Не можете убијено дијете лажно називати лоповом! Не можете скривати убице по цијену 200 хиљада по вама ниже вриједних бића! Не можете до бесвијести од Бањалуке правити хулиганску бестрагију. Не можете проглашавати људе који траже правду издајницима и страним плаћеницима. Не можете захтијевати од људи да се не баве политиком. Живот је политика. Аристотел каже да се само идиоти не баве политиком. Па да ли је могуће да сматрате 200 хиљада људи идиотима???

Кишобрани су за кишу. Нису за скривање од сунца. Ми немамо шта крити.
 
Упамтите, Давид је некоћ носио транспарент на којем је тражена правда за убијеног Николу Ђуровића. Хоћете ли се сјећати вашег дјетета, кога више нема, а које је носило Давидову мајицу? НЕ, ДОСТА ЈЕ БИЛО! 

 Можда сила Бога не моли, али упамтите, Бог силу не воли! 

Доста је било кукавичлука! Вријеме је да се опет уписујемо у људе!Данас сви на Трг Крајине у 18х. Због Давида, због правде, због себе, због своје дјеце.

(Бука/Драган Бурсаћ)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Бошко

21.04.2018 11:50

КАП ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ НАПОКОН, НАКОН ТРАГЕДИЈЕ ПРВЕ , ДРУГЕ , ТРЕЋЕ , НЕ СМИЈЕМО ВИШЕ ДОЗВОЛИТИ ТРАГЕДИЈА, БАЊА лУКА СЕ ПРОБУДИЛА, ОВО ЈЕ КЛИЦА НАДЕ У БОЉЕ СУТРА, НИКАДА ВИШЕ НЕЋЕМО ТРПЈЕТИ ВЛАСТ КОЈА ЈЕДЕ СВОЈУ ДЈЕЦУ, ОВА ЋЕ БИТИ ЗАДЊА, СВАКА СЛЕДЕЋА МОРА ДИСАТИ СА НАРОДОМ У ДОБРУ И ЗЛУ, ОВО ЋЕ БИТИ ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПОБЈЕДА НАРОДА И ПРАВДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2018 12:08

Сви смо ми за њих безнацајни,само је питање које следеци?Они немају емоције,немају осјецај за људскост,они неце стати,јер незнају другације.Сви ми морамо да се ујединимо и упроставимо,да би они престали и отисли.Са њима бољег немозе бити !!

Name

А је Б

21.04.2018 12:27

Дао Бог свакоме али баш свакоме који на страшној смрти овога несрећног младића покушава уплести политику и зарадити најпрљавији могући политички поен, да у својој најужој породици има исти овакав случај.

Name

Цорлеоне

21.04.2018 12:29

Сви докази почев од налаза и мишљења судских вјештака да је смрт била насилна, до самих трагова насиља на тијелу умрлог који указују да је прије смрти био изложен физичком насиљу, до СМС поруке која је са телефона умрлог послата а у којој се указује да ће му се то вече нешто лоше десити, МУП РС све то занемарује и случај квалификује као задесну смрт. Уз то још праве и фарсу са оним прессом. КАП ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ. СВИ НА ТРГ !

Name

Па

21.04.2018 13:01

Дај боже, али чисто сумњам просто не верујем.

Name

Јулио

21.04.2018 13:20

За овог А је Б и А је А и слицне никове које користи имам једну поруку која гласи: М.А.Р Ш. у три лијепе П.М.

Name

РЕ, А је СКОТ

21.04.2018 13:28

Како те није срамота клети, ово је борба за ИСТИНУ, а није за власт, идиоте покварени. Говорис да си уцесник рата, скоте, да ли се сјецас мртвих сабораца, која да си страна био. БЛ је била облијепљена погинулим. Мислис да је то мало зртава, па треба данас, у миру наставити... И радис ли иста друго него сто писес коментаре дан и ноц под разнимсифама. Просетај, Болеснице покрај ријеке, бице ти лаксе, да те напусте те манијацке мисли...

Name

АПСУРД

21.04.2018 13:50

Највећи апсурд који је промакао свим аналитичарима, новинарима, па и коментаторима са портала је: ДА ЛИ БИ НЕКО, КО ОДЛУЧИ ДА СЕ УБИЈЕ, СХВАТИО ДА ЈЕ ГЛАДАН И ОТИШАО ДО ПЕКАРЕ ДА КУПИ БУРЕК, А ОНДА СКОЧИО У РИЈЕКУ? Волио бих да ми неко да сличан примјер, па макар из крими романа! Успут, не желим никог да оптужим јер о случају ипак знамо јако мало, да би имали комплетну слику! Оно што се види је јако много нелогичности у читавом случају! Поздрав свима са жељом да пуна и једина ИСТИНА, ма каква она била изађе на видјело!

Name

За А

21.04.2018 14:36

ПРПА аааааа

Name

Ре А је Б

21.04.2018 15:02

Народе, резим је у паници јер се на сваку вијест о Давиду јављају десетине ботова покусавајуци оно сто није успјела полиција, криминализовати зртву убиства и банализовати цихели слуцај. Колика је паника види се по томе сто се огласио и Дзевад Галијасевиц и остали резимски 'експерти'. Цак и дио србијанских медија је поцео да писе о завјери страних слузби и насилном русењу демократске власти. Људи, игнорисите ботове, ионако њихове брљотине само јос појацавају бијес код народа.

Name

Правда за Давида

21.04.2018 15:37

Они су снсд-ови ухљеби, они су унистили овај град, ову земљу, они раде у опстини, влади, министарствима... Они цуте и гледају свог посла док се дизу кредите да би они добили своје незаслузене плате у мупу, ртсу, опстини, влади, разним измисљеним и непотребним агенцијама. Они од зртве праве злоцинца својом цутњом. Они су гласаци снсд-а, днс-а, сп-а и они су кривци за лосе стање у мупу, сколству, здравству, судству...у апсолутно сваком сегменту друства које се финансира новцима пореских обвезника

Name

много је задесних смрти,много

21.04.2018 16:39

Они родбину жртве(а прилично их је у БЛ) окруже са свих страна и сваки покушај тражења истине и правде претварају у параноју!Тако страдају читаве породице!!Ми који смо били присиљени да напустимо БЛ,како би сачували остатак породице,не можемо данас бити на тргу,али смо замолили бројне своје пријатеље да тамо буду!!!Са надом да ће мајак смоћи снаге да издржи све ово !!!!!!Давидовој души мир и покој!

Name

РАЈНА

21.04.2018 11:51

Јуче Никола, данас Давид , а сутра неко или сви ми. Бојим се помислити да Давид није случајно постао случај, већ да је Давид планирани случај. С обзиром на причу о особи која је проузрковала смрт Николе , небих се чудила да је та хоботница једним својим краком дохватила и дјечака који је носио транспарент за Николу. Ако је транспарент разлог за смрт , разлог за мексичку клашу онда шта нас друге чека , шта чека судију који се усуди на наруши дил, тужиоцу који мора да не види иако види , новинару који се усуди да пише другачије од РТРС-а.Ал сваком зулуму дође крај , па ће ваљда и овом секташком који влада по принципу ; 1/3 раселити, 1/3 уморити и 1/3 покорити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2018 12:23

Слазем се! Није ово никакав политицки сукоб странака. Ово је борба за дрзаву морала. Казу на Новом Зеланду градјани не знају за ријец непотизам. Изасла ријец из ријецника зивуцих људи. Ови наси на власти направили дрзаву у којој се не постује ни легалитет- закон, а камо ли морал!

Name

РЕ РАЈНА

21.04.2018 14:39

А ГДЈЕ СТЕ ГОСПОДО БИЛИ КАД СУ БИЛИ ОБРАЦУНИ КРАЈЕМ 90их ПО БАЊАЛУЦИ И ПО КАФИЦИМА ПУЦЊАВЕ ..ТО НЕ СПОМИЊЕТЕ А ДОЛАЗАК ЉУДИ ИЗ САРАЈЕВА СВЕ ГОВОРИ.

Name

РЕ ЗА А

21.04.2018 15:10

А ЈЕСТЕ СВИ ПАМЕТНИ А ПРВО СЕ УПИТАЈТЕ ОДКАДА ДАТИРА ПОЗНАНСТВО ДАВОРА ДРАГИЦЕВИЦА СА ДОДИКОМ И ЛУКАЦЕМ,ПОЗНАНСТВО СА ИНСПЕКТОРИМА ОД РАНИЈЕ? И КАКВЕ ЈЕ ПОСЛОВЕ РАДИО И ОДКУД МУ 100 000 МАРАКА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ??

Name

Ре

21.04.2018 21:30

За овог сто сумња. Мати му зиви у Аустрији будалетино!

Name

Луна

21.04.2018 11:53

Свака цаст. Правда за Давида, правда за сву децу♥️♥️♥️

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре С

22.04.2018 07:06

"Хвала јавном сервису и АТВ на јучерашњем објективном информисању о овом величанственим и достојанственом скупу каквог Бања Лука не памти, а кам'о лијепе среће да злочинци не дадоше повода да се исти деси" то јест да је дао бог да је Давид својој породици и нама жив, а вама господо власници, и уредници поменутих кућа како сте јуче радили, тако вам бог помогао,..

Name

С

21.04.2018 11:53

Доста је било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.04.2018 17:01

Гледам овај народ , па да ли су они свесни да га је СНСД убио и они који су гласали за СНСД то јест ми вецина ...

Name

XXЛ

21.04.2018 18:24

ДА ЈА БОГДО НЕ ЗИВИМ У ОВОЈ ПРОКЛЕТОЈ АВЛИЈИ...БИЛО БИ СУПЕР..АЛ НЕМА СЕ КУДА...ИЛ СИ ДОЊИ ИЛ СИ БАРАКУДА..

Name

Космос исток

21.04.2018 11:54

Некад је милиција ститила од крадја,криминала,убистава сад Полиција,мањи њен дио , ради против себе и народа за политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИПАК

21.04.2018 12:07

Правда надје свој пут...како год и кад год...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац за истину и правду

21.04.2018 12:10

Носио је транспарент за Николу Дјуровица и Јована Арбутину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2018 12:11

Наравно. Видимо се натргу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

21.04.2018 12:14

Пустите сад празне прице вец се у сто вецем броју окупимо вецерас на тргу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ер српска

21.04.2018 12:19

Народ и Б.Лука се буде против зле власти,сад це опет да измисле Хотел Тузлу,други спрат,стране плаценике,русиоце овог криминалног раја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2018 13:03

Ха, хотел Тузла је био бисер...назалост многи су насјели, преписан сценарио од Шешеља који је рекао да је све допустено да све, а морал оде у амбис....

Name

Мирко

21.04.2018 12:30

Олош коју извучете са дна и поставите да буду уредници, декани, директори, савјетници спремни су на све да сачувају тај поредак који их је уздигао на позиције које никада не би имале у нормалном друштву.Ти уредници, новинари, савјетници, декани, сакриваће убиства, па и ово Давидово и све ће им бити безначајно у поредјењу са њиховим фунцијама на које су незаслужено дошли лажима и сплеткама и смо гледају како да их сачувају. Олош, пи , фуј... Али њима рекао фуј или гуш, њима је све исто.....ужас. Правда за невино уморено наше дијете Давида, чији невину крв пролише зликовци, а крије их новинарска, директорска, савјетничка, олош.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ав ав ав ав

21.04.2018 12:55

Мене је данас било срамота проци Господском испод оне шарене лаже. Кога ви то фолирате да је Бања Лука шарена и лијепа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

21.04.2018 13:15

Ста ти знас ста је бања лука и господска,тебе су данас ко зна одакле довезли они аутобуси код кастела сто су паркирани!

Name

Диди

21.04.2018 14:37

Види Несе сто дезура код Кастела хахахахах

Name

Бањалучанин за АВ

21.04.2018 14:43

А опанке си оставио у Врбањи или у Клашницама?

Name

Ре Ав Ав Ав

21.04.2018 15:05

Настави да лајес и глодјес кост. Кога занима твој биједни зивот?

Name

За ботове

21.04.2018 15:42

Казе се лијепо-сто је сарено, то је будали драго.

Name

@Бањалуцанин

21.04.2018 13:02

Ако не буде висе од 10.000 градјана на скупу онда знаци Бањалуцани се нису промијенили ни за јоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достана

21.04.2018 13:02

Мислим да нико није могао слушати синоћ оца како описује леш свога сина и остати хладан. У бури емоција, информација и дезинформација, неке су ствари остале неразјашњене, а блентав народ само клима главом. Као прво, чак и да је био наркоман, а данас је ваљда свима јасно да НИЈЕ, зар је то разлог да се убије момка? Зар господа у институцијама не знају да је наркоманија болест, а за разлику од других болести, ову једино полиција може да спријечи. Зар породицама наркомана, алкохоличара, коцкара... није већ довољно тешко! Забога људи, да се десило неком у комшилуку сви бисмо трчали да им помогнемо и да се нађемо. Као друго, чак и да је био провалник, а данас је ваљда свима јасно да НИЈЕ, гдје то у Кривичном закону пише да је казна линчовање??? Ало! Или то могу само неки, у стилу са оном Орвеловом "Сви смо ми једнаки, само су неки једнакији од других". Господо, да ли то значи да можемо и ми да будемо и тужилац и судија и извршилац? Само, ако је тако, за неке међу вама ће постојати листа чекања... Читавог живота ћутим, не таласам, али сад је стварно доста. И превише! ПРАВДА ЗА ДАВИДА је нада за све нас. Нећу да ми дјеца иду у иностранство. Хоћу да ми унучад расту поред мене, да ми старост не буде пуста и празна. А како ће бити зависи од тога колико ћемо данас бити увјерљиви у томе да покажемо да нам је доста. И превише!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2018 14:15

Добро сте рекли!

Name

здравко

21.04.2018 13:09

Плати па цес знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара Арнаутовиц

21.04.2018 13:22

Надам се да це Бањалуцани доказати да нису идиоти како их сматра криминална власт РС-а, да це истрајати у тразењу истине о свирепом убиству једног младог цовјека као И свих криминалних радњи коју власт проводи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрзнес ли даље...цуцес громове!

21.04.2018 13:22

Из ината нецу да продјем испод тих кисобрана. Коме је до саренила у овом сивилу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2018 14:43

Боли неког уво

Name

Миско

21.04.2018 15:04

Ако цујес да несто пуцкета, то мени пуца она ствар за тобом.

Name

скоја

21.04.2018 14:08

Како оно пред други свјетски рат реце један велики њемацки филозоф: прво су досли по зидове, ми смо сутјели, затим су одвели роме, ми смо сутјели. након тога су одвели хомесексуалце па комунисте, а ми смо јос увијек сутјели. Када су на крају досли по нас није било никог да се успротиви. брацо срби(ја сам босњак) резим у рс је све протјерао и "одвео" сада је досао ред на србе. одлуците напокон да ли цете извуци главу из дупета и престати зивјети од србовања, престати вјеровати гаљасевицу, лазанском и осталим птпц будалама и сватити да је вријеме да мрацњак који је реално од бањалуке направио мордор мора да оде ако нецете да останете најцрња рупа у еуропи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2018 14:44

Своје двориште гледај

Name

ре ре

21.04.2018 16:25

Па он и гледа своје двориште..!!

Name

Гоги

21.04.2018 16:50

Скоја потпуно си у праву крајње врјеме да и сљепац прогледа

Name

Правда

21.04.2018 14:29

Свака ти цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бурсац,

21.04.2018 15:33

Свака цаст,за коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

21.04.2018 16:17

Најбоље организујте бусове из цијеле РС. Овај Бурсац се уфурао да је неки новинар. А у ствари је прави пајац. Бурсац као да смо ми луди па нам он писе ста цемо. Кани се политике. Ми цемо изаци и без тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

21.04.2018 17:27

Подрска родитељима. Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

21.04.2018 18:28

БРАВО ЗА ЗВОРНИК...

Name

Фолклор

21.04.2018 21:09

УХЉЕБИТИ БЈЕСНИ ботови како вас није срамота кацити сарене кисобране док само 10метара од кисобрана цовјек се бори за истину....вама је до саренила а црни се облак навио над овим градом..тросите паре на кисобране засто их нисте усмјерили у троскове ИСТРГЕ....вама је до сеге....тако вам сви тросе дрзавне паре на путовања сједнице на којима млате празну сламу а уцинак нула...разбацујете се засто нерадите несто сем сто само цекате први за плату,регрес,и многима је вазно доци на посо цак многим са слузбеним аутом....гуливери,нерадници,легла нистарије...купљеним дипломама,маминим синова пуне иституције...измисљеним радним мјестим

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@@@@@@@@@@@@

22.04.2018 05:40

Убијају се недужна дјеца. Злочини се не кажњавају. А кад се народ дигне за правду и истину да будемо сви исти пред законом као и пред Богом. Одједном се зачује напад на Републику Српску. Ако су дезертери Република Српска шта су онда борци и ратни војни инвалиди. Јесу ли они страни плаћеници који праве удар на РС дезертера.

Name

хм

22.04.2018 16:11

Чуј ову будуалу, да ти можда ниси заступник 200000 Бањалучана, олошу један, причај у своје име

ОДГОВОРИТЕ