Ником не треба "за дом спремни"

Усташком поздраву “за дом спремни” нигдје у Хрватској не би смјело бити мјеста, поручио је данас предсједник СНВ и посланик у Хрватском сабору Милорад Пуповац.

Регион 21.04.2018 | 13:08
Ником не треба "за дом спремни"
Овом јасном поруком Пуповац је објаснио зашто и ове године Хрватска у три, односно четири колоне одржава комеморације жртвма у Спомен парку Јасеновац, на мјесту навеће усташке “фабрике смрти”.

– Идемо одвојено зато што усташком поздраву ”за дом спремни” не би нигдје у Хрватској смјело да буде мјеста. Ни изузетно. Зато што ни један град не би смио имати називе улица и тргова по онима који су били усташки злочинци, попут Миле Будака. Нопходно је освијестити се да је у Хрватској, у Јасеновцу на дјелу политика заборава усташких злочина и неријетко њихова негирања – рекао је.

Пуповац је у интервјуу за “Јутарњи лист” рекао да представници Срба неће бити у недјељу на централној државној комеморацији јер су, како каже, хтјели, али нису успјели, “да дођу до претпоставки да идемо заједно”.

– Нисмо успјели зато што се више пажње посвећује томе иду ли мањине на службену комеморацију него томе какво је стање у државном врху. Ми смо бар покушали разговарати. Али, постоји ли разговор између предсједнице и премијера, вођа позиције и опозиције, државе и Цркве о овој преважној ствари за све грађане у Хрватској, посебно за малобројне мањине, Јевреје и Србе? Нема га јер се то не сматра важним – рекао је Пуповац.

То је, истакао је, већи проблем него “хоћемо ли се Огњен Краус или ја појавити у недјељу”.

Када, каже, дође до тог разговора, онда ће и разговор између свих ићи лакше.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мирко Немирко

21.04.2018 11:18

Ста хрвати вицу није ме брига. Њихова дрзава, њихова правила. У мојој дрзави дизем три прста, носим српску тробојку са ЦЦЦЦ и пјевам српске ратне пјесме. У мојој дрзави, моја правила. Рјесење је тако једноставно а сад марс сви на посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

21.04.2018 14:59

Браво Мирко,марш сви,кад смо будале па не видимо шта раде од нас.

Name

За Дом Спремни,

21.04.2018 15:37

Су толико стете и срамоте ,хрватима нанели "да колинда дуго неце разумети.

Name

Ре

22.04.2018 05:13

У којој држави ти Мирко живиш?