Случај Давид у парламенту РС?

У Народну скупштину Републике Српске предата је иницијатива са потписима 29 посланика за сазивањем посебне сједнице републичког парламента због случаја мистериозне смрти младића из Бањалуке Давида Драгичевића.

Република Српска 20.04.2018 | 16:37
Случај Давид у парламенту РС?
Двадесет девет посланика потписало је иницијативу за сазивањем посебне сједнице Народне скупштине о случају мистериозне смрти Давида Драгичевића у Бањалуци. То је довољан број потписа за подношење иницијативе.

"Све је већи број грађана Бањалуке и Републике Српске који више апсолутно немају повјерење у рад Министарства унутрашњих послова. За такву перцепцију грађана највише је одговорно руководство МУП-а, на челу са министром", пише у иницијативи.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић непосредно прије подношења иницијативе рекао је да ће она бити разматрана у складу са пословником.

Занимљиво, иницијативу за сазивањем посебне сједнице о случају смрти двадесетједногодишњег Бањалучанина није потписао нико од посланика владајуће коалиције.



"Протеклих дана у којима се не саопштава тачна, истинита, прецизна и конзистентна информација о томе шта се заиста десило несрећном Давиду Драгичевићу наноси се огромна патња породици покојног Давида, увреда здравом разуму грађанима и немјерљива штета кредибилитету не само МУП-а него свих институција система, укључујући и Владу и Народну скупштину која је исту и бирала," пише у поднесеној иницијативи.

Иницијативу нису подржали ни посланици ДНС-а који је прије неколико дана критиковао Министарство унутрашњих послова због пропуста у истрази.

Посланици који су подржали захтјев за посебном сједницом подсјећају на још неке мистериозне смрти и убиства у Српској која никада нису разријешена.

"Наглашавамо да још увијек постоје бројна неразјашњена убиства, Срђана Кнежевића из 1998. године, Бобана Благојевића из 1999. године, Жељка Марковића из 2012. године, Ристе Југовића из 2012. године, Милана Вукелића из 2007. године. Постоје и други случајеви убистава, неразјашњени нестанци грађана и веома дискутабилно ријешење саобраћајне несреће са смртним исходима - случај породице Ђуровић."

Руководство Народне скупштине има рок од седам дана да поводом захтјева за посебном сједницом одржи Колегијум Народне скупштине.

(БН)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

ПАМЕТНОМ ДОВОЉНО

20.04.2018 14:40

Занимљиво, иницијативу за сазивањем посебне сједнице о случају смрти двадесетједногодишњег Бањалучанина није потписао нико од посланика владајуће коалиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.04.2018 14:54

И опет це те владајуце педерцине побједит у октобру...а засто.. Зато сто ми сви овце....

Name

@Бањалуцанин

20.04.2018 14:57

Ситите МУП,сад је јасно да је полиција уплетена у комплетан слуцај.

Name

Дервента

20.04.2018 15:02

ДНС неки дан у саопстењу за јавност сатро подрзава родитеље а када треба несто конкретно урадити онда их нема нигдје! Естрадни постењаци ови из ДНС-а,лазу и петљају као и црвена секта! Сутра сви на трг Крајине да нас владајуца камарила цује!!!!

Name

Далај Лама

20.04.2018 15:04

Мислим да је народу довољно познато ко је на власти и ко су целни људи МУП и сматрам да је цијела истина добро позната бас њима ал им не иде у прилог да је објелодане јер би са тим кренуло износење прљавог веса. Много лијепих и уносних позиција би пало у воду са тим па цак и власт. Истина мозе бити објелодањена само кад додје друга власт и процесуира поциниоце

Name

Xxx

20.04.2018 15:08

Види љигаваца из днс ??? Неки дан за смјену , а данас друга пјесма! ? Какве фукаре!!!!

Name

Ре

20.04.2018 17:15

За коју сврху користите ову трагедију

Name

YYY

20.04.2018 17:47

Ово је страшно шта власт подмеће. Морају хитно отићи. Не треба нам оваква РС. Ова власт отјерала је младост РС, а сад и убијају младе. срам их било. Жељка каже да никад није било боље у РС? Зар је ово добро? Онај ко гласа за ову власт је злочинац!!!

Name

ЛЛЛ

20.04.2018 18:52

Људи па овима је фотеља битнија од било којег грађанина РС. Убили су једног талентованог програмера, пјесника, спортисту- Давида невиног. Ко је следећи на реду. Запитајте се? Да ли ико од њих заслужује глас нормалног човјека??? Што прије да оду на сметљиште историје. Ово је превршило сваку мјеру.

Name

Миле

20.04.2018 19:08

Још ће мафија разарати....пљачкати...убијати...док народу не прекипи.Сви раде у симбиози са СНСД.

Name

Мени овдје ниста није јасно

20.04.2018 14:56

Стално се питам засто би власт затаскавала убиство младића од 20-так година који нити је од познатих и богатих родитеља, нити је политички био активан, нити је с обзиром на начин живота који је водио сметао политицарима у било којем смислу. Шта они имају од заташкавања. Стварно ми ништа није јасно. Прије ће бити да су они једноставно траљаво обавили посао око увиђаја због незнања и нестручности, па сад не знају шта ће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој МЕНИ НИСТА НИЈЕ ЈАСНО

20.04.2018 16:06

Алал ти вјера ако ти заиста мислис да је само траљаво обављен посао.Па зар је могуце да траљаво раде истразитељи па траљаво ради Каран па недавање реобдукције (доста дуго) родитељима, па не огласавање тузиластва него само ексклузивно право за огласавање има министар Лукац и остала багра из МУП-а, па прогласавањем цеститог дијетета лоповом, па министрово тразење да се смрт прогласи суицидом.Е па сто је много много је.

Name

Ре

20.04.2018 17:35

Па о томе и причам. Мени ово личи на мафијашко убиство (киднаповање, пребијање, убиство тек накнадно) па ми није јасно коме се тако могао замјерити овај несретни младић.

Name

♥️ није камен

20.04.2018 19:18

Ма шта су ти професионалци-као лоше одрађен посао-савршени за подметање злочина???!!! Данас неко пише професионалци, ма вама професионалцима и њиховим кажемо шта знамо, шта радите-КУПУЈЕТЕ ВРИЈЕМЕ! Уништавате и оно мало могућности да се покаже шта сте направили ради нечијег мајчиног сина. Један народ сте подијелити, тај народ који сте узели под своје не мисли својом главом, они знају каквом монструм се поклањају! Људи поклањате се монструму, да ли вам је лијепо што то знамо? Уживате у туђем мучењу, убиству! Овце једне! ПАДАЈ СИЛО И НЕПРАВДО!!!!! ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА ♥ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️

Name

Ре

22.04.2018 05:44

Па како ти није јасно...ко је данас највисе осилан у овој дрзави,у сколи казе уценик професору,"знас ли ти ко сам ЈА,летицес ти одавде и продавати паприке на пијаци",прица разредник на родитељском састанку за сина једног партијског тајкуна који је из опанака постао мултимилионер у врло кратком времену.Е сад,ова прица има везе са овим,ко се сили...силе се такви,синови од таквих,постали су јако богати на брзину,нису генерацијама стицали богаство крваво и радом,књигу нилад нису процитали,са слабо развијеним мозданим целијама и то се одразава са цестим екцесима које праве по граду у тој осионости.Прегазе аутом дјевојку,син од сестре предсједника (нико не спомиње од следецег дана),прегазе момка на пјесацком,надју зртву да одговара итд,итд.Тако је и овде,да ти појасним јер имају само двије опције..да је неко нецији био у групи која га је убила,па се мора ститити цијела група,групица или цак појединац мозе бити изврсилац или да га је полиција претукла на смрт.

Name

БОБА

20.04.2018 14:58

ПОСЛАНИЦИ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ ВАМ СВЕ ГОВОРЕ ФОТЕЉА ИМ ЈЕ БИТНИЈА ОД МУЧКИ УБИЈЕНОГ 21.ГОД.ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА.БИТНО ЈЕ ДА ОНИ ЖИВЕ НЕКА СВИ ПОМРУ.ТЕШКО НАРОДУ КОЈИ ЊИМА ВЈЕРУЈЕ НЕЋЕ ИМАТИ СРЕЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт

20.04.2018 14:59

А као није била политика.па јел невидите шта вам раде ко вас лаже ко вас краде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.04.2018 15:03

Какве ли су ово "мајке" политицарке, које се оглишише о смрти недужног дјетета? Срам вас било ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој МИЛЕ

20.04.2018 15:58

Какве мајке, па те су увијек гањале политицку каријеру, знам Мајкицку са посла, газила је све испред себе без обзира да ли је управу или није она је као грн гурала све испред себе само да би она била добро позиционирана.Па и њено тадасње одијевање, увијек са краватом, одавало је да ту нема материнства.

Name

Миле Ре

20.04.2018 18:40

Знам да немају у себи ни љидско а камоли мајцинско. цим су у политици

Name

БОБА

20.04.2018 16:00

ПАРОЛА ДНС "РИЈЕЧ ЈЕ РИЈЕЧ" ЈЕ ТОЛИКО ОТРЦАНА ДА АМА БАШ НИ ЈЕДАН НАЗИВ ИМ НЕ ПРИЛИЧИ .ЈЕДИНО МОЖДА СВЕ ЈЕ ЛАЖ ПУСТА ЛАЖ ИЛИ ПАПЦИМА СМО ЈАЧИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дхј

20.04.2018 16:26

Убице.убице..убице.убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

20.04.2018 17:49

Ја лицно у прицу ДНС нисам ни вјеровала да це они изаци на трг да стану уз родитеље. Када знамо какве су све папке и прелетаце примили у странку. Ко од њих има образа и бар мали трун цасти нико. Лопов дао лопова, лазов до лазова. ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

Раде_с

20.04.2018 19:07

Ста је погонско гориво корумпиране власти која радја корхмпиране институције? То је неука руља. Руља је та која је свим владарима и свакој власти крцила пут до њиховог устолицења. Тако је и данас. Свим прогресивним снагема руља је највеци непријатељ, као и обрнуто. Цовјек руље је пласљив и он се боји имати мисљење мањине. Зато руља остаје пасивна када се десавају ситуације да је власт угрозена. Стога се руље не треба пласити. Овдје су основна питања; да ли градјани Републике Српске имају капацитет да изграде Републику Српску са институцијама у којима је уведен ред. Сви показатељи говоре да не могу. Ово се исто односи и на дрзаву БиХ. По свим покзатељима, Република Српска и дрзава БиХ су изгубиле смисао постојања. Разлог је незнање, као највеци непријатељ свих народа. Незнање сем хаоса не мозе да изгради било ста позитивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

20.04.2018 20:15

Бобан Благојевић је ријешем убиство а Марковића и Југовић нису убијени 2012. године већ 10 година раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

20.04.2018 23:16

Није то никакав парламент,даје то народна скупстина ту неби било криминалаца и давно БиХ смјенила ту криминалну власт него со ти 90%криминалци И раде само за криминалце и ниста И једу вас хљеб народе са муком Стецен

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

22.04.2018 07:11

Полиција га претукла премлатила и бацила га да се удави вјероватно сто је овај несто знао моза неки њихов криминал мали се супроставио ови га срели и премлатили.Сад ови нормално стите полицију и министра како неби народ изгубио поверењеу њих медјутим мало су се зајебали господа...Поздрав из хај нехаја...

ОДГОВОРИТЕ