Ваљево: Власница пса ухапшена

Две мајице које је носио и које су „амортизовале“ ујед, помогле су да ђак првак Л. Ђ. (8) не доживи тешке телесне повреде и трауму када је на њега скочио власнички „ротвајлер“ чија је власница одмах потом ухапшена.

Србија 20.04.2018 | 13:53
Ваљево: Власница пса ухапшена
До инцидента је дошло на градском стадиону у Насељу Пети пук, током великог Спортског дана за ученике ваљевских основних школа, када су се на терену, спремајући се за своја такмичења, налазили основци школе „Андра Савчић“, када је пас расе „ротвајлер“ у пределу груди угризао осмогодишњег дечака.

- Околности инцидента се испитују, али по исказима очевидаца и одговорних из ове ОШ које су дате истражним органима, жена је шетала „ротвајлера“ стадионом док је Спортски дан био у току и док се на терену, трибинама и око стадиона у оближњем парку налазило на десетине основаца. Они тврде да нико од ђака није прилазио и провоцирао пса, већ да је у целој гужви, док су се одвијале атлетске трке а ђаци бодрили своје вршњаке, у једном тренутку дечак Л.Ђ. пришао својој наставници и узвигнуо да га је тај пас ујео – причају наши извори из истраге, додајући да је одмах након инцидента власница „ротвајлера“ Светлана Ј.(48) пронађена и ухапшена, да би по налогу тужилаштва била задржана због изазивања опште опасности.

Наиме, у тренутку напада на дете, иако се налазио на поводцу, „ротвајлер“ није имао заштитну корпу на њушци, што је законска обавеза с обзиром да је реч о врсти опасног пса.

Првак је одмах санитетом хитне помоћи са стадиона пребачен у Ургентни центар болнице где је констатована лака телесна повреда, ујед у пределу груди у близини кључне кости, да би након санације ране и давања узорка на Инфективном одељењу на тест за беснило, дечак био отпуштен на кућно лечење. Срећом, Л.Ђ. је на Спортском дану носио две мајице које су „амортизовале“ угриз и спречиле да буде раздеран и преживи тежу трауму.

У ОШ „Андра Савчић“ „Блиц“ сазнаје да су у последње време, у неколико наврата, чак у школском дворишту виђали изразито црног и крупног „ротвајлера“ са огрлицом како се креће сам, али не знају да ли је реч о истом псу који је напао њиховог ђака.

У Атлетском клубу „Металац“ чији чланови тренирају на стадиону у Насељу Пети пук, пак, кажу да је проблем паса у том делу Ваљева вишегодишњи јер се поред стадиона налази парк којим пролази на десетине што луталица што власничких паса, док млади атлетичари ту тренирају.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

казнити

20.04.2018 23:38

Највећу казну јој одрезати. Кад има пара хранити ту џукелу, може и трошкове суда и казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

21.04.2018 06:30

Што не волим те бахате ликове, који водају псе без брњице!

ОДГОВОРИТЕ