СзП растерећено иде у изборе

„До сада нисам давао било какве изјаве о случају Драгичевић, јер не желим да политизујем тај трагични догађај. Родитељи су затражили да се сада сви изјаснимо. Суштина је да морамо добити истину и то је једино важно. Дефинитивно је било пропуста у истрази и то се мора ријешити. Они који прикривају истину морају одговарати за то. Позивам све грађане да се придруже родитељима Давида Драгичевића у борби за истину, да се достојанствено и у тишини изборимо за правду“, рекао је министар иностраних послова Игор Црнадак, гостујући у синоћњој емисији „Став“ на телевизији К3.

Република Српска 20.04.2018 | 10:22
СзП растерећено иде у изборе
Он је позвао грађане да сви покушамо дати мали допринос и да на један смирен и достојанствен начин, без политичких уплитања, добијемо истину о трагичној смрти Давида Драгичевића.

"Изузетно повољна атмосфера и велико повјерење унутар Савеза за промјене резултирали су да овај блок растерећен крене у предизборну кампању и због тога су већ донесене одлуке о кандидатима за члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске. Младен Иванић иде по други мандат у Предсједништво, а побједа Вукоте Говедарице ће омогућити да Република Српска коначно продише, рекао је Црнадак.

Казао је да не зна ко ће бити СНСД-ови кандидати на предстојећим изборима, али наводи да у СзП и ПДП-у раде пуном паром и да очекују побједу својих кандидата.

"Нећемо давати неке преурањене закључке, али за сада све иде изузетно добро и сматрам да ћемо на изборима имати одличне резултате“, рекао је Црнадак.

Осврћући се на недавно спороведена истраживања, министар Црнадак је истакао да је неспорна чињеница да ПДП расте, посебно нагласивши да га радује напредак који се биљежи у Бањалуци.

„Начин на који ми радимо даје нам гаранције да ћемо и на ентитетском и на државном нивоу остварити велики успјех. Поменута спороведена истраживања говоре да је ПДП број два за бираче, па чак и за СНСД-ове гласаче што јасно говори о позицији коју ПДП заузима када је ова изборна трка у питању. Профил наших гласача су углавном људи који желе и разумију потребу за економском и социјалном обновом Републике Српске и БиХ“, истакао је Црнадак.

Упитан о коалицији Стевандићеве партије са СНСД-ом, Црнадак је ререкао да то неће имати неког значајног утицаја на предстојећим изборима. Црнадак је истакао да ће бити тешка битка коју ће водити заједнички кандидати Савеза за промјене, Вукота Говедарица и Младен Иванић.

„Када је ријеч о већ поменутој коалицији коју је Стевандић потписао са СНСД-ом, сматрам да је кампања причилно рано почела и да ће оваквих и сличних дешавања бити још у наредном периоду“, наглашава Црнадак, додајући да се из изјава и поступака владајуће коалиције може закључити да су несигурни у побједу коју толико форсирају.

Што се измјена изборног закона тиче, Црнадак је истакао да су мале шансе да се то сада реализује.

Министар иностраних послова БиХ рекао је да ће се избори свакако одржати, али највјероватније са старим изборним законом, нагласивши да у Републици Српској овај закон неће много утицати на постизборни период, док велика криза може настати у Федерацији БиХ.

Црнадак такође подсјећа да су Хрвати изашли са разумним захтјевом да им се омогући да сами бирају своје представнике, али је мишљења да договор са Бошњацима у тој ситуацији неће бити постигнут.

„Велики број људи се не изјашњава око избора. Прави је изазов извести политичке апстиненте на биралишта, али сматрам да су људи жељни промјена и очекујем побједу Савеза за промјене и формирање већине на нивоу Републике Српске“, став је министра иностраних послова БиХ.

"СНСД је оштро ишао у кампању против представника српског народа у Сарајеву, покушавајући их представити као издајнике и непријатеље Републике Српске што није дало асолутно никакве резултате, додаје Црнадак.

Што се тиче честих форсирања прича о издаји српских интереса у Сарајеву, министар Црнадак је нагласио да је од првог дана свога мандата Додику предлагао заједничу сарадњу и дјеловање на јачању интереса Српске.

„Република Српска на међународној сцени никад није боље стајала, наша политика дошла је до Вашингтона, Берлина, Париза... Дошли смо у фазу да се сада ништа не може рјешавати без Републике Српске и без обзира што долазим из опозиционе партије у РС, ја ове ствари свуда понављам. Да смо имали заједничку сарадњу са институцијама Републике Српске, БиХ би данас била много боље позиционирана“, наглашава Црнадак.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Цале!

20.04.2018 08:33

Називати припреме за изборе као несигурност у побједу стварно је без икаквог смисла.Ста ви радите какве припреме за предстојеце изборе,мислите ето народ це само изаци и вас заокрузити је стварно смијесно и показује какав дебакл вас оцекује у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

облак

20.04.2018 08:45

То су њихове игранке, ко је сигуран, а ко несигуран.... Али је и глупом јасно да у владајуцој коалицији сем силе ниста не функционисе. Лицно вец знам за ста гласам на октобру - против силе и бахатости! Доста их је.

Name

ре цале

20.04.2018 09:34

Читам коментаре и једино сто закључујем је да овде коментарису људи који су на једној или другој страни. Родјену мајку бисте продали само да остварите сто зелите, по цијену било чега. Немате принципе, нити идеје... Да ли се осјецате лијепо кад вређате неког, не, него само показујете колико је ваш живот празан. Дебакл оцекује и једне и друге, многима це се као бумеранг неке ствари вратити!

Name

Сале

20.04.2018 13:39

Црнадак има добре погледе на предстојеће изборе!

Name

Потпуно растерецени СзП

20.04.2018 09:24

Тацно. Немате се ста ни секирати. Паре нису проблем јер пара немате. Кадрови нису проблем јер кадрова немате. Гласови нису проблем јер гласова немате. Потпуно сте растерецени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2018 10:09

Ето СНСД има кадрове!? СНСД има паре зато је и пуно полтрона окупљено око те партије, као ти, нису то кадрови вец хијене које се продају за радно мјесто, а сутра одмах у другу партију, како ситуација налазе. Само глуп цовјек мозе реци да владајуци имају кадрове, осим пара немају ниста. Паметан успије сам а не преко партије, јер да си способан сам би несто постигао. Свима којима је партија несто дала, посао, путовања и слично, нису успјесни људи вец дупеувлакаци. Дан се увлаците у дупе једнима а сутра другима.

Name

Растерецено

20.04.2018 09:36

На изборе, а послије у угодну опозицију,..плата велика, без одговорности, без рада, ма љепота од зивота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пола Цланова Снсд

20.04.2018 09:52

це гласати за Вас.Само напред док се ови не одувају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

***************"**************

20.04.2018 11:20

СНСД уцјењује јадни напаћени народ да прелазе њима да би остали на послу. Срам их било а хвале се са патриотизмом. Скупштинску већину имају на рачун муслимана, са муслиманима усвојили акцизе и залажу се за трећи ентитет. Толико о патриотизму. А оптужују СзП да су Бакирови. Додик је све надлежности пренио на БиХ. Само прде силом и звецкањем оружја зато што не знају какав је рат јер су се крили и шверцовали и опет би народ оставили на цједилу. Дезетерчине!!!!! У ОКТОБРУ ИХ БАЦИМО НА ПОЛИТИЧКО СМЕЋЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Фацт

20.04.2018 12:37

Иначе, сви прелазе у Снсд да би сачували посао или да би напредовали, јер не мозес цијели живот бити обични службеник, и имати 2000 КМ плату, мало је то, треба већа функција. Лицемјерство сваки дан на дијелу. О каквим кадровима причате, да су неки кадрови не би им посао био на пљују по опозицији и обрнуто. Питајте оне које знате а који су у снсд-у ста морају све да раде и ста све од њих тразе, ево иду избори, тежак период за многе снсд-ове кадрове, знате ли ста це све морати да ураде за своје сефове и каква понижења морају да трпе, али то су изабрали. Многи и не спавају мирно. Синиша Додик нека вам послузи као примјер, тог зртвовања. Јадан ли је тај живот са њима. Размислите добро да ли је вриједно било чега.

ОДГОВОРИТЕ