"Управа краде и разара Алумину"

Градоначеник Зворника Зоран Стевановић оптужио је управу Алумине, посебно Милорада Мотику и Рајка Дукића да злоупотребљавају и уништавају то предузеће, град Зворник и цијелу регију. Гостујући на локалном радију Освит, Стевановић је казао да мора доћи дан када ће се поштовати закони и судске одлуке, јер без тога, како је навео, овдје нема будућности

Република Српска 20.04.2018 | 07:28
"Управа краде и разара Алумину"
Одбацујући оптужбе да стоји иза неких судских одлука којима се уводи наводно блокада тог предузећа, Стевановић је жестоко узвратио, оптуживши управу тог предузећа да уништавају не само Алумину, него и град Зворник и цијелу регију.

"Алумина њима само служи да узимају паре... Позивам инспекторе, који тамо долазе, да провјере пословање фабрике у посљедње двије године, јер сам сигуран да је нанесена штета том предузећу од око 30 милиона КМ", казао је Стевановић, наводећи да се не домаћински полује у фабрици.

Тврди да управа свјесно манипулише радницима који раде за мале плате, док, како каже, шефови имају пуно веће.

За сукоб интереса оптужио је Рајка Дукића, власника Боксита, чије предузеће испоручује Алумини руду, како твржр, сумњивог квалитета. 

"Дукић сједи у управи Алумине, а његово предузеће тој фабрици испоручује руду. Зар то није велики сукоб интереса", констатовао је Стевановић, истичући љутито да "таквим више треба рећи једном - доста је".

Он је рекао да Алумини треба рјешење, а не дизање тензија.

"Позовимо заједно владу Републике Српске која је и највећи повјерилац у том предузећу да разговара са Павгородом како би се изнашло рјешење.

"Боље је тражити компромис и рјешење него да имамо вјечиту парницу", казао је Стевановић,

Он је позвао раднике да не дозволе да буду изманипулисани и да се не одазивају на протесте које организује управа предузећа како би заштитила, како каже, своје фотеље и наставила да пљачка и уништава Алумину и Зворник.

Изјава градоначелника Зворника за Радио Освит поводом последњих прозивки из компаније Алумина :



БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Реалност сурова

20.04.2018 05:47

Е, мој глупи народе. Сваке изборе бираш глупље и све глупље људе да са тобом владају. У Зворнику је прије 15 година био много лакши живот обичном човјеку, умјесто да напредујемо ми све више и више назадујемо. Ето вам сад СНСД, ето вам сад некакав Дебели и Мотика. Постали су мултимилионери, а није их имало за шта куче ујести. Није вам ваљао Хадзија, који вас је 90% запослио, дао вам хљеб у руке и већини вас обезбиједио кров над главом, није вам ваљао ни Васић који је заједно са Хадзијом борио се и за народ који је са својих огњишта протјеран и морао да се заустави у Зворнику. Изгледа да народ воли само лопове и криминалце, народ воли да је у страху и да му стално неко пријети. Добили сте шта сте тражили, сад можете само да кукате. И на крају да вас обавијестим, ако нисте знали, Глиница је пропала, њене обавезе су преко 150 милиона. Чисто да знате докле су вас ваши разни Дебели, Мотике, Споменке, Буде и слични довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

20.04.2018 06:48

Све управу,немојте само као доктори да тразите да вас Милокрад зовне на ракију и пиво,ту сте га тек угасили.

Name

Ста је ово

20.04.2018 07:05

Преносите ријеци овог додиковог лопова!? Па он је у талу са павгордом (гоцијем) око алумине, одакле њима паре да купе потразивања литванаца

Name

Трн

20.04.2018 10:03

Само СИПУ укљуцити...

Name

Бака

20.04.2018 06:03

Ако си толико постен откуд теби милиони на рецунима ти си дезертер и птофитер ниста ти ниси бољи од овог руководства теј мотика он није висе мотика он је сада лопата мотиком се не мозе пуно нагрнут колико лопата мозе разбацат док ви један другом пребацујете лоповлук ми радници алумине који смо своју устедјевину улозили у куповину акција моземо само да гледамо како се ви богатите срам да вас буде свих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеко 3

20.04.2018 06:58

Влада да зна да ријеси Проблем, ријесила би Рафинерију Брод,Бобар,Српске суме,зељезнице...ИРБ.Него у Страсбург по правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко далеко

20.04.2018 08:12

Нема потребе за Стразбур јер је Уставни суд донио одлуку која одредјује њихова права тако да немају потребу ици у Стразбур. Питање је само времена и дали зеле да Алумина ради сто је у њиховом интересу или да блокирају рацуне Алумине и тразе новац на наплату. У крајњем слуцају да људи не би остали без посла најбоље би било унијети њихова права у власницку структуру Алумине и наставити даље да раде. У сваком другом слуцају Алумина се гаси.

Name

Буааа

20.04.2018 07:04

Вељко Вукелиц, Рајко дукиц, Мотика.то је клан који износи паре из алумине.Ви радници сте глупани.Радите за дзаба а шефови и директори по 5000км имају плате.Препали су вас да ће вам смањити Павгорд плату.да ће отпустити раднике.А ви нисте ни свјесни да ће ускоро власник алумине бити страни капитал тј.Словенац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БУУУА

20.04.2018 07:41

НЕК БУДЕ КО ХОЦЕ САМО ДА У КОМБИНАЦИЈИ НЕ БУДУ ВИСЕ НИ ЈЕДНИ НИ ДРУГИ ЛОПОВИ А ПОГОТОВО ДЕБЕЛИ САРМОУБИЦА КОЈИ ЈЕ ТЕК ЗЛО А ТО ДОКАЗУЈУ СИЛНЕ ХИСТЕРИЦНЕ МОРАЛНЕ ГОВОРАНЦИЈЕ

Name

усе насе подасе

20.04.2018 07:49

Једино рјешење угасити производњу а фабрику продати су старо гвожђе, није за србина посао и рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоповски народ

20.04.2018 07:57

Власт је огледало народа, какав народ таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

20.04.2018 08:19

Све го лопов и преварант. И замислите , од таквих зависи егзистенција у Милићима , Зворнику и регији. Тешко нама. И народ це опет гласати за такве....НА жалост свих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2018 09:06

Да ли је могуце да цовјек овако прица?! Људи без морала се постиде кад ово цују. Лик би на академији драмских умјетности направио каријеру. Изгледа са је дозвонило и теби, па се надам да цес и даље да глумис и драмис али у прдекани..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2018 09:22

Невјероватно је ко су први људи данасњег друства...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо,Зворник РС,БиХ

20.04.2018 10:43

Ово је огледало СНСДа у РС.Све крезуби сељацине који се дочепасе некакве власти.То је то сто је Додик створио,послушне а глупе сељацине да би он глумио цара,они по мало краду и сретни а он и Тајкуни навелико.Смрад гдје се год окренеш, сколована омладина нема куд него ући од смрадова и удји у коло или марс напоље у иностранство.Ово је све Милорад урадио да цовјек не повјерује шта је створено.Хоботница лопова и криминала од врха до дна.Пензије и плате биједа, изградње нема,нових фирми нема,нараштаја нема.Једино се пуне Аутобуси за Словенију,Аустрију,Њемацку,Италију.Неславно ће све ово завршити нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

20.04.2018 12:55

Богами одкако их напусти американац све крену низбрдо. Док је он водио послове фабрика је одлицно радила и било неке наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјео

20.04.2018 20:19

Ти цес да казес да неко краде? Има ли вецег лопова од тебе. У свему имас проценат. Од куда ти десет фирми на опстини Зворник? Зарадио цовјек сигурно. Али дзаба ти све кад ниси упао у Алумину. То це те појести. То не мозес никад презалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕБЕЛО ГОВНО

21.04.2018 04:11

Несто се не сјецам да си ону саку јада да не протестује испред болнице просле године. дабогда те лијецили свињо дебела! исти ти твоји пајтаси..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

21.04.2018 13:41

РАТ ТАЈКУНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.04.2018 14:56

Милорад Додик, алфа и омега мафијашког клана, заједно са Тегелтијом, од 2013. године, након што је овај, упропастивши Бобара, преузео његову имовину, имају намјеру да преузму златну коку српске индустрије, зворничку „Алумину“, ангажујући двојицу својих кримоса, Гоција и Стевановића. То је показаои Додиков јучерашњи боравак у Зворнику. На састанку у „Алумини“, у присуству руководства Фабрике, чланова Управног одбора и Синдиката, поред испричаног вица о лоповима Муји и Хаси, жестоко се обрушио на зворнички Суд претећи, да ће га укинути, а судије оставити без посла, уколико би пресудом Суда дошло до блокаде Фабрике. У заносу властољубивости заборавио је, или мало више претјерао, умишљајући да је он једина власт у РС, јер нити може укидати Суд, нити остављати судије без посла, а и да може, то не би довело у питање одрживост пресуде, која би била донешена, прије него што Милорад укине Суд и отпусти судије. Својим понашањем, изјавама и осионошћу, је управо иритирао Суд да што прије донесе пресуду, а зна да блокада нити је изводљива, нити одговара његовом клану, јер је и зворнички кримос, оперативац изјављивао у медијима да никоме не би користило да униште и затворе Фабрику, већ да им одговара онај други дио, право на преузимање покретне и непокретне имовине Фабрике, по основу фиктивних права. Фиктивних из разлога, јер је надлежни Суд у другостепеном поступку утврдио да таква права не постоје, јер не постоји ни дуг. Ово друго управо и интересује Милорада Додика. Изаће у сусрет, како је обећао запосленима у Алумини, зато треба да буду срећни, и мирно спавају, јер неће дозволити блокаду рачуна, јер је тако договорио са својим кланом, али неће ни ометати да се Фабрика преотме. Да је то тачно говоре следећи догађаји: Иако је у завади са љубимцем, градоначелником, кога је и довео и произвео у водећег кримоса РС и Србије, отишао му је на ноге, у општину, па су се случајно нашли и са Гоцијем, а затим у Лагуни, препознатљивом штабу, привели и Милорада Мотику, иако добро знају да он, као предсједник Управног одбора Алумине, нити је овлашћен, нити у могућности, а сигурно му ни образ не би дозволио, да подржи отимање Фабрике од кримоса. Зачудо да нису привели Лазу, стечајног управника, као јединог човјека, који обављајући ту улогу, по налогу суда, може и има право да прихвати, или не прихвати захтјеве разних повјерилаца, када је фирма у стечају, а колико је познато, без обзира на претње и покушај подмићивања, стечајни управник остаје доследан, да криминалце ни на који начин не пушта у Фабрику. На поменутом састанку стечајни управник је покушао да објасни суштину спора и последице које би могле настати, уколико би основни суд у Зворнику одбио приговор Фабрике и потврди ранију пресуду, по којој ова криминогена група, на основу лажних залога, може да располаже Фабриком. Покушај да то објасни присутнима, Додик је прекинуо, не случајно, него срачунато, па умјесто да дозволи да се то питање појасни и озбиљно схвати, испричао је виц о Муји и Хаси. Интересантно, да се званично и јавно дјеловање ове криминогене групе дешава увијек у априлу. Прошле године у априлу, након што је оперативац, Зоран, одржао говор ,поводом почетка радова на изградњи обданишта, добио је миг од Додика да крене у реализацију осмишљеног плана, не очекујући да ће њихова намјера бити прозрета и осујећена, од стране запослених и грађана. Након годину дана, поново у априлу, умјесто блокаде Фабрике, јер су процијенили да би то било погубно за њих, имамо фингирани долазак вође у Зворник, посјету општини, а затим и Лагуни. Овај мафијашки клан има сада други сценарио . Након што је вођа у Фабрици охрабрио присутне да неће дозволити блокаду и испричао виц, са својим оперативцима у Лагуни припрема другу варијанту, имајући у виду судску пресуду , како да преузме Фабрику. Колико је он инкорпориран у конкретни криминал, говоре и следеће чињенице. Цијело вријеме, док су Литванци били у Фабрици, плаћали су 500.000КМ за његов клуб ИГОКЕУ. Заједно са тадашњим предсједником владе Џомбићем, средства ИРБ-а, око 20 милиона, одобрена за изградњу и реконтрукцију котловског постројења, након 30 минута са рачуна Фабрике, трансверисана су на друге рачуне. Ту лоповију је сакрио, тако што је кривицу пребацио на Џомбића и смјенио га. Иако је имао податке о криминалним радњама у Фабрици, укључујући и давање Фабрике односно имовине Фабрике, под хипотеку за узимање кредита од 150 милиона КМ, који никада није стигао, није ништа предузео, него је упозорио Литванце и омогућио да преко викенда нестану. Од 2013. године, он наводно хапси и пријети хапшењем литванских сарданика, мјења тимове истражитеља, када год дођу до некога трага, који се односи на њега и његове сараднике. Да је закона и правде, он би требало бити први ухапшен, али очигледно да вјештим манипулацијама, продајући сиромашном народу маглу, да он штити РС, и даље опстаје, пркосећи праву, правди и моралу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

21.04.2018 18:44

Сценарио је направљен тако да њему одговара и садасње и будуце стање. Никад на губитку! Ста мислите засто је Мотику поставио ту гдје је? Сигурно јер је јако струцан и има знања која у окрузењу нема нико. Па он незна јос увијек изговорити правилно ста то фабрика производи а камоли заста се то користи и ко су купци...али зато зна заврсити постављене задатке за себе и оне који су га поставили. Али докле? Док се не открије а онда цемо видјети како затаскати све!