ПЛ: Побједа Челсија над Барнлијем, нула у Лестеру!

Фудбалери Челсија победили су у гостима Барнли са 2:1 у заосталој утакмици 31. кола енглеске Премијер лиге.  Нашао се бољи од Барнлија, Мората беснео на клупи! После пет узастопних победа Дајшов тим налетео је на бољег у чијим редовима је поново замењен 80 милиона евра плаћени центарфор.  Нада живи! Турф Мур је Челсијева талија.  Лестер и Саутемптон одиграли 0:0.

Фудбал 19.04.2018 | 23:24
ПЛ: Побједа Челсија над Барнлијем, нула у Лестеру!
Тренер "плаваца" Антонио Конте је за меч против Барнлија на терен извео измењен састав, без неких стандардних првотимаца, али је на крају ипак успео да дође до три бода.

Челси је до вођства стигао аутоголом Кевина Лонга у 20. минуту који је лоше реаговао после центаршута Виктора Мозеса с десног бока, да би изједначење Барнлију донео Ешли Барнс у 64. минуту.

Гости из Лондона су до победе ипак дошли поготком Мозеса у 69. минуту који је искористио центаршут Емерсона с левог бока и савладао Ника Поупа.

Челси је после ове победе пети са 63 бода, док је Барнли седми са 52.

Лестер и Саутемптон су у утакмици 35. кола играли нерешено без голова. Српски репрезентативац Душан Тадић одиграо је цео меч за "свеце", који су на гостовању током већег дела меча били у подређеном положају.

Саутемптон је на крају ипак успео да дође до бода који би могао много да им значи у борби за опстанак, пошто су сада 18. са 29 бодова, четири мање од Свонсија, прве екипа ван зоне испадања, док је Лестер осми са 44.

Први пут у 2018. години свргнути шампион Енглеске везао је две победе у Премијер лиги.

На гостовањима!

Након што је улазак Оливијеа Жируа уместо Алвара Морате при резултату 2:0 за Саутемптон у суботу довео до преокрета и победе од 2:3, овог четвртка увече у надокнади 31. рунде Француз и Шпанац почели су заједно у стартној постави и гледали како Виктор Мозес прво "асистира" Кевину Лонгу за аутогол у првом, а онда постиже и погодак у 69. минуту за коначних:

Барнли - Челси 1:2 (0:1) на "Турф Муру", где је прекинут низ од пет победа екипе менаџера Шона Дајша!

(Конте је вечерас 100. пут водио Челси са клупе, а скор му је 65-16-19, од чега је бољи био само први почетак Жозеа Муриња 2004. године - 72 победе у 100 утакмица)

Иако га је од доласка из Арсенала последњег дана зимског прелазног рока углавном мењао током другог полувремена, то што је Мората ове вечери почео утакмицу заједно са Жируом није значило и да неће ПОНОВО бити замењен, а када је одлазећи менаџер Антонио Конте увео Едена Азара уместо шпанског центарфора...

...догодила се прилично непријатна сцена на клупи гостију, на којој је 80 милиона евра плаћени нападач викао, бацао ствари и флаше са водом под ноге и негодовао тако да Италијан није могао да га не чује.

Међутим, све то остало је у сенци тврде утакмице у којој је састав из Лондона брзом реакцијом на случајан погодак Ешлија Барнса из 64. минута, када је центарфор Барнлија покушајем да прескочи ударац Јохана Гудмунсона са дистанце закачио лопту и преварио Тибоа Куртоу, стигао на пет бодова заостатка за четвртопласираним Тотенхемом.

Пет минута након помало комичног поготка Барнса, осмог у шампионату ове сезоне, Емерсон Палмиери послао је диван центаршут са леве стране (где је мењао јединог представника Челсија у тиму сезоне Премијер лиге, Маркоса Алонса), Мозес на "другој стативи" мирно прихватио тај пас и пласирао лопту испод Ника Поупа који је у том тренутку вероватно и даље мислио на сцену из 20. минута када га је савладао његов саиграч, Лонг.

Конте је летос послао смс поруку Дијегу Кошти и саопштио му да није више потребан тиму који је мало пре тога освојио титулу првака Енглеске и играо ФА куп, након чега је из Реал Мадрида доведен Мората - играч који је рачунајући од 9. децембра и пораза од Вест Хема (1:0) одиграо 13 мечева за "плавце" у првенству: четири пута ушао је са клупе, три пута забележио свих 90 минута на терену и шест пута био замењен.

У истом периоду постигао је два поготка и забележио једну асистенцију.

Челсијева нада за четвртим местом и даље живи! Није велика, није јака, али је присутна. Плавци су победом на таличном Турф Муру савладали Барнли резултатом 2:1 (1:0) и тако стигли на само пет бодова заостатка од Тотенхема, четири кола пре краја Премијер лиге.

Није то била утакмица којом ће Антонио Конте и његови изабраници бити поносни, али Челси је одрадио најважнији посао на стадиону где није поражен последњих 45 година, уједно и прекинуо Барнлијев низ од пет тријумфа у последњих 15 дана. 

Челси је у вођство стигао већ у 20. минуту после аутогола Кевина Лонга и дуго је изгледало да се резултат неће мењати. Ипак, Барнли је успео преко свог најбољег стрелца Ешлија Барнса да стигне до изједначења недуго после истека пуног часа игре, али је радост домаћина била краткотрајна. Јер, Челси је само пет минута касније стигао до победоносног гола.

Акцију је започео Емерсон Палмијери центаршутем с леве стране терена, лопта је пролетела крај Оливијеа Жируа који је покушао да закуца лопту у маниру прошлогодишњег „шкорпиона“, али је иста стигла до Мозеса, који је имао довољно времена да се лепо намести и упути неодбрањив хитац крај голмана Ника Поупа.

У првој утакмици 35. кола Лестер и Саутемптон одиграли су меч без голова, што нимало не одговара Свецима, који сада имају четири бода мање од Свонсија, али и утакмицу више...

Серија победа Барнлија:

3. март - Евертон 2:1

10. март - Вест Хем 0:3

31. март - ВБА 1:2

7. април - Вотфорд 1:2

14. април - Лестер 2:1

Барнли: Поуп - Лутон, Лонг, Тарковски, Вард - Ленон (Велс), Корк, Вествуд, Гудмундсон - Барнс, Вуд (Воукс).

Челси: Куртоа - Аспиликуета, Кејхил, Рудигер - Мозес, Бакајоко, Канте, Емерсон (Запакоста), Педро - Мората (Азар), Жиру.

У истом термину, мада авансно играјући меч 35. кола Премијер лиге (како би за викенд наступили у полуфиналу ФА купа управо против Челсија), фудбалери Саутемптона наставили су серију мечева без победе и остали испод црте у Премијер лиги.

Уз 90 минута нашег Душана Тадића на терену стадиона "Кинг Поwер": Лестер - Саутемптон 0:0.

Премијер лига – заостали меч 31. кола:

Бурнли – Челси 1:2 (0:1)
(Барнс 64 – Лонг 20аг, Мозес 69)

Премијер лига – 35. коло:

четвртак:

Лестер сити – Саутемптон 0:0 (0:0)

среда:

Борнмут – Манчестер јунајтед 0:2 (0:1)
(Смолинг 28, Лукаку 70)

уторак:

Брајтон – Тотенхем 1:1 (0:0)
(Грос 49п – Кејн 48)

субота:

13.30 Вест Бромич Албион – Ливерпул
16.00 Вотфорд – Кристал Палас

недеља:

14.30 Арсенал – Вест Хем
14.30 Стоук сити – Бурнли
17.30 Манчестер сити – Свонси сити

понедељак:

21.00 Евертон – Њукасл

среда (9.5.2018):

20.45 Челси – Хадерсфилд

Табела:

Манчестер сити (33) 87
-------------------
Манчестер јунајтед (34) 74
Ливерпул (34) 70
Тотенхем (34) 68
-------------------
Челси (34) 63
Арсенал (33) 54
-------------------
Барнли (34) 52
Лестер (34) 44
Евертон (34) 42
Њукасл (33) 41
Борнмут (35) 38
Вотфорд (34) 37
Брајтон (34) 36
Вест Хем (33) 35
Хадерсфилд (34) 36
Кристал Палас (34) 34
Свонси (33) 33
-------------------
Саутемптон (34) 29
Стоук (34) 28
ВБА (34) 24

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар