Мистерије и тајне Версаћеове виле

Луксузна вила постала је још траженији објекат након што је у документарној серији Рајана Мурфија, "Америчка крими прича", обрађено убиство самог Версаћеа, у епизоди "Убиство Ђанија Версаћеа", па су се сазнали и неки занимљиви детаљи о самој "Каси Касуарини"

Забава 19.04.2018 | 20:07
Мистерије и тајне Версаћеове виле
Када је легендарни модни дизајнер Ђани Версаће 1992. године у Мајами Бичу купио луксузну вилу у медитеранском стилу, чувени Оцеан Дриве био је препун малих хотела, агенција за манекенке и старачких домова. Све до трагичне смрти 1997. године, када је убијен на прагу свог величанственог дома, славни Версаће је у његову рестаурацију уложио 33 милиона долара.

Двадесет година од његове смрти "Каса Касуарина" постала је бутик-хотел и омиљена дестинација многих познатих звезда, али и обичних смртника који желе да виде и оно унутар зидина луксузног здања.



"Каса Касуарина" сада се може резервисати и преко странице боокинг.цом, а ноћење, зависно од временског периода, кошта око 945 евра, али за оне дубљег џепа то и није пуно, нарочито што својим гостима, осим уживања у базену обложеним златом, који је дизајнирао сам Версаће, пружа опуштање дубинском масажом, ароматском сауном и осталим услугама спа центра.

Луксузна вила постала је још траженији објекат након што је у документарној серији Рајана Мурфија, "Америчка крими прича", обрађено убиство самог Версаћеа, па су се сазнали и неки занимљиви детаљи о самој "Каси Касуарини".



БАЗЕН ОД ЗЛАТА

Најупечатљивији део виле сигурно је базен дужине 16,5 метара, израђен од милион плочица довезених из Италије, од којих је неколико хиљада њих направљено од 24-каратног злата, преноси тпортал.хр.

ВРЕМЕНСКА КАПСУЛА

Верује се како је први власник виле Алден Фриман, када ју је градио 1930. године, у њој сакрио и временску капсулу. Ипак, она није откривена, чак ни током великог реновирања коју је 60 година касније направио Версаће. Због тога се претпоставља како је постављена у камен темељац јер једино он није диран током реновирања.



ТАЈНИ ПРОЛАЗИ

Вила има неколико тајних пролаза, које су користили Версаће и његови гости. Онај најпознатији повезује гардеробу са једном од библиотека. Данас је већина од њих затворена, а библиотека је постала Г Лоунге, односно простор за уживање и одмарање.

ПОЗНАТИ ГОСТИ КОЈИ СУ ПРЕНОЋИЛИ У ВИЛИ

Мадона, Елтон Џон и принцеза Дајана само су неки од славних гостију које је у својој вили угостио Версаће. Осим њих, Версаће је радо позивао своје колеге, посебно дизајнерку Дајане фон Фурстенберг и дизајнера Халстона.

СЛАВНА КЛИЈЕНТЕЛА

Данас је вила претворена у луксузни бутик-хотел, а славне особе радо одседају управо у њој када дођу у Мајами. Ким и Кортни Кардашијан, Џастин Бибер и Силвестер Сталоне, само су неки од обожавалаца тог места.



ЖУРКЕ КОЈЕ ТРАЈУ ДАНИМА

Један од клијената са ВИП листе, којег управници хотела не желе да именују због њиховог строгог кодекса о приватности, изнајмио је вилу на дужи период, а знао је након ноћног провода по клубовима са целом свитом да се врати и да настави са забавом.

ТУРИСТИ НЕ ПРЕСТАЈУ ДА ДОЛАЗЕ

Испред врата виле стотине туриста свакодневно оставља цвеће и на тај начин одају почаст дизајнеру, а потом се и фотографишу на степеницама на којима је преминуо. Његова вила је трећа по реду најфотографисанија кућа у Америци, након Грејсленда Елвиса Прислија и Беле куће, преноси тпортал.хр.

ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ

И док се већина туриста фотографише пред вилом, неколицина од њих покушава да уђе како би "тражили духове".



- Имали смо неколико људи током година који су долазили како би се "спојили" са његовом душом - кажу правници виле.

ХОТЕЛСКИ УМЕТНИК

За снимање серије "Убиство Ђанија Версаћеа" направљене су копије постељине и јастука, како се оригинали не би уништили, а уметнине на зидовима годинама одржава анонимни уметник који пажљиво рестаурира многе мурале унутар виле.



ПОВЕЗАНОСТ СА КРИСТОФЕРОМ КОЛУМБОМ

Ова вила испрва је направљена по узору на једну сличну у Доминиканској Републици, у власништву најстаријег сина Кристофора Колумба, Дијега. Управо је камен темељац, у којем се наводно налази и временска капсула, пребачен у "Касу Касуарину".

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рекли Су,

19.04.2018 19:42

Уколико зелис да брзо умрес ,морас имати доста лове "због лове ратује и умире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Ало

22.04.2018 05:50

Версаце зиви,он је био умјетник и вјецан је...занимљив текст,похвала редакцији.

ОДГОВОРИТЕ