Богдан: Човјече, моја прва НБА сезона је у историји!

Српски кошаркаш Богдан Богдановић одиграо је одлично прву сезону у НБА лиги.  Богдан се "одјавио", а једва чека назад у НБА! Богдановић је кренуо на одмор, после дебитантске сезоне и године која остати упамћена.

Кошарка 18.04.2018 | 20:30
Богдан: Човјече, моја прва НБА сезона је у историји!
Бек Сакрамента је у руки сезони одиграо 78 утакмица и просечно бележио 11,8 поена, 3,3 асистенција и 2, 9 скокова.

"Човече, моја прва НБА сезона је сада у историји. Много успона и падова, али веома сам поносан на све оно што сам успео да научим у ових 78 утакмица на којима сам играо. Желео бих да захвалим људима на подршци и на томе што су ми ову годину учинили посебном. Сада следи сјајно лето, веома сам узбуђен због тога и једва чекам да кренем да радим на својој игри”, написао је Богдановић на Инстаграму.

Иза њега је 12 месеци за памћење. Сада је дошло време да одмори.

Један за другим, низали су се велики догађаји у каријери Богдана Богдановића у 2017. и 2018. години. Прошлог пролећа подигао је титулу Евролиге са Фенербахчеом, потом је био лидер репрезентације у освајању европског сребра, па је стигао у НБА, у којем је одмах показао да је спреман за тај огроман и тежак корак.

У дресу Сакраменто Кингса први пут је прошао терене најјачих тимова на свету, одиграо неке веома запажене партије и просечно постизао 11,8 поена за 27,9 минута на паркету. Уз то је учествовао и у Ол-стар викенду и из руку Криса Вебера добио престижни трофеј, намењен најбољем играчу "Рисинг старс" ревије, у којој је био предводник победничке екипе.

Била је то заиста Богданова година.

Ако његове статистичке цифре упоредимо са учинком других рукија, види се да је Богдан осми најефикаснији у том друштву, иза лидера Јуте и ове листе, Донована Мичела са 20,5 поена. Када погледамо његове бројке детаљније, остаће упамћено да је Богдан погодио 44 одсто шутева из игре, а 39 одсто покушаја за три поена. Такође, просечно је бележио по 3,3 асистенције, уз 2,9 скокова по утакмици.

Неколико дана након што је накратко раздужио опрему Сакрамента и кренуо на заслужени предах, Богдановић се огласио на свом Инстаграм налогу и у поруци сажео своје утиске.

"НБА сезона број један је архивирана. Много успона и падова, али и даље сам поносан на то колико сам научио у 78 утакмица, колико сам одиграо ове сезоне! Волео бих да захвалим својим људима на подршци и на томе што су ми ову годину учинили још посебнијом! Сада је време за велико лето и заиста сам узбуђен. Не могу да дочекам почетак рада на својој игри!", написао је Богдан.

На лето ће бити на новом почетку, зрелији за важну годину. А, најбоље тек следи.

Богдан је одрадио прву сезону свог трогодишњег уговора са Кингсима и према њему зарадио 9,4 милиона долара. У такмичарској 2018/19 зарадиће округло девет милиона долара.

Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар