Теорија завјере и параноја у Реалу!

Антимадридисмо захватио Европу! Да ли ће им се онај пенал против Јувентуса вратити у полуфиналу са Бајерном?

Фудбал 19.04.2018 | 23:10
Теорија завјере и параноја у Реалу!
Рома и Ливерпул. Други полуфинални пар. Са искуством које је прикупио у последњих неколико сезона у Лиги шампиона Реал себи не би смео да дозволи да у финалу на 90 минута изгуби од једног од та два тима. Али прво треба проћи Бајерн. И чини се да су и у Мадриду схватили да су им управо Баварци највећа препрека на путу ка трећој титули првака Европе. Баварци и “антиреаловска” атмосфера која се створила после елиминације Јувентуса у полуфиналу Лиге шампиона.

На стадиону “Сантјаго Бернабеу” се, наиме, прибојавају да је споран пенал Медија Бенатије над Лукасом Васкезом у трећем минуту судијске надокнаде реванша са Јувентусом - који је Мадриђанима и омогућио да прођу даље без продужетака - у медијима широм Европе добио толики медијски публицитет да ће неминовно произвести и огроман притисак на судије у дуелу са Бајерном.

То је тема којом се на насловној страни данас бави мадридска Марка, лист који уме да буде највећи критичар Реала, али и да се отворено стави у одбрану интереса Краљевског клуба. Сад, да ли заиста у Реалу сматрају да би тај пенал могао да им се врати против Бајерна или у суштини сами врше притисак на судије тешко је рећи. Сигурно је да им се нису допали сви коментари о контроверзном пеналу. Немали број њих је такву одлуку Мајкла Оливера назвао пљачком.

Просто, енглески арбитар се олако одлучио да покаже на белу тачку, па у Краљевском клубу сада процењују да би против Бајерна критеријум могао да оде на другу страну. Односно, да ће се Немцима дозвољавати много оштрија игра, да им се неће свирати ништа што није апсолутно очигледно.

“Знате већ да је много оних који не желе да и трећи пут узастопце виде Реал у великом финалу”, сугестивно наводи Марка.

Иначе, шеф струке Зинедин Зидан већ се бунио због тих оцена да је Јуве покраден у четвртфиналном реваншу, а ни играчима се то није нимало допало. Иско је тако причао о “двоструким аршинима” и подсетио да се прошле сезоне после Барсине победе од 6:1  над Пари Сен Жерменом нико није толико бавио судијским одлукама - а било их је спорних - већ да су сви говорили о “историјском подвигу”. Додуше, Барселона је победила. Реал је изгубио.

Било како, црв сумње се увукао у свлачионицу о чему сведоче и речи Лукаса Васкеза.

“Осећам негативну, антимадридисмо атмосферу. О овом се пеналу више прича у Шпанији него у Италији. Видим да је некима врло тешко да прихвате да смо већ осми пут узастопце у полуфиналу. Многи би се обрадовали нашем паду”, усмерава Васкез отровне стрелице ка “домаћим непријатељима”.

Тако је то кад си на врху. Најтеже је тамо и остати.

А што се тиче судија? Хајде да се не лажемо, неће они сигурно свирати против Реала. Ипак је то највећи и најутицајнији клуб на свету.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар