МК: Башић није прошао, ништа од меча са Надалом!

Други рекет Босне и Херцеговине Мирза Башић поражен је на старту Мастерса у Монте Карлу.

Тенис 16.04.2018 | 18:30
МК: Башић није прошао, ништа од меча са Надалом!
Башић је у понедјељак изгубио од Словенца Аљажа Беденеа са 2:0 у сетовима 6:4, 7:6, који ће у другом колу одмјерити снаге са шпанским тенисером Рафаелом Надалом.

У првом сету, Сарајлија је поклекао у седмом гему када је словеначки играч, 58. рекет свијета, освојио брејк и мирним сервисима стигао до вођства од 1:0 за пола сата игре. 

У наставку, Башић, иначе 92. играч на АТП листи, свој сервис изгубио је већ у првом гему другог сета, који је Словенац сигурним сервисима потврдио у наредном, да би потом чувао брејк вишка до осмог гема када је Дамир узвратио и одузео сервис за изједначење, па је одлука о побједнику морала да падне у тај-брејку.

Више живаца у тај-брејку имао је Словенац (7:3) и изборио меч са првим тенисером свијета Рафаелом Надалом!

Прије пет година освојио Бањалуку

Словеначки тенисер је 2013. године освојио челенџер у Бањалуци савладавши у финалу Дијега Себастијана Шварцмана из Аргентине резултатом 6:3, 6:4.

Подсјетимо, Мирза је добио специјалну позивницу за наступ у главном жријебу Мастерса након што је у финалу квалификација поражен од Грка Стефаноса Циципаса, 69. играча на АТП листи, резултатом 6:1 и 6:4, али је постао тзв. "лаки лузер".(срећни губитник)  

Претходно је био бољи од Амаурија Делмаса из Француске са 6:4, 6:0.

На турниру ће учествовати и први тенисер БиХ Дамир Џумхур, којег у уторак очекује меч првог кола против Марка Чекината из Италије, а у случају побједе, у наредном колу ће се састати са највјероватније Милошем Раонићем, Црногорцем који брани боје Канаде.

АТП Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.2 милиона евра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар