Блат: Поменути ме у истој реченици са Ивковићем је велика част!

Кошаркаши Дарушафаке предвођени Дејвидом Блатом освојили су Еврокуп и изборили учешће у Евролиги следеће сезоне.

Кошарка 19.04.2018 | 13:30
Блат: Поменути ме у истој реченици са Ивковићем је велика част!
Навијачи Дачке најзахвалнији могу да буду тренеру Блату с обзиром на очигледан печат који се видео у игри, али и Скотију Вилбекину који је нестварним партијама 'погурао' турски тим до титуле.

Блат на питање 'Јурохупса' да ли ће остати у Турској следеће године није могао да да директан одговор, а за његове услуге већ су заинтересовани Њујорк Никси.

Амерички стручњак је тек други тренер којем је пошло за руком да освоји и Евролигу и Еврокуп, након што је то успео Душан Ивковић. 

"Прво, поменути ме у истој реченици са Ивковићем је велика част, али данас, искрено, треба похвалити играче. Не знам да ли смо имали једног играча који је до сада освојио неко европско такмичење, па чак ни неко локално, тако да су они сада направили сопствено наслеђе. Дачка у својој историји нема ни један европски трофеј, тако да сам веома поносан на њих", рекао је Блат. 

Блат је на конференцији после утакмице сву пажњу посветио својим играчима, који су, како он каже, најзаслужнији за тријумф. 

"Мислим да смо целе ове сезоне, сем у пар утакмица које смо изгубили, које смо играли без Вилбекина и Џонсона, били добри подједнако као и у финалу. Када дођете у финале све се своди на то који тим се боље снађе и који је у бољој форми, а ми смо били у веома доброј серији пред финале. Били смо бољи тим и заслужили смо да будемо ту где јесмо", закључио је Блат.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар