Почео плеј-оф! Рафал Томспона у демолирању Спарса!

Обема екипама фалили најбољи играчи. . .  Убедљив старт Вориорса, брејк Пеликанса! Актуелни шампион Голден Стејт Вориорс убедљиво је славио против Сан Антонија у првој утакмици плеј-оф НБА – 113:92.

Кошарка 15.04.2018 | 12:30
Почео плеј-оф! Рафал Томспона у демолирању Спарса!
Вечерас је стартовао и плеј-оф у НБА лиги, а част да отворе доигравање су имали Голден Стејт Вориорси и Сан Антонио Спарси. И све је личило на игру мачке и миша… Голден Стејт без Стефа Карија је демолирао Спарсе без Каваја Ленарда 113:92. Фаворит је повео са 1:0 у серији која се игра на четири победе, а ако је судити по вечерашњем мечу, врло брзо ће и стићи до њих.

Већ на крају прве четвртфине је било 11 разлике за домаћи тим. Најинетерсантније је што је Голден Стејт почео меч са петорком која никада раније није одиграла ни минут заједно у НБА лиги?! ЏавалМекги је у одбрани закључао Ламаркуса Олдриџа и олакшао саиграчима пут до победе. Већ пред крај првог полувремена је било 18 разлике за Вориорсе, а у последњем кварталу и рекордних 28 разлике.

Недостатак повређеног Стефа Карија очигледно није толико ненадокнадив у Керовом тиму колико је за Спарсе изостанак најбољег играча Каваја Ленарда. Кевин Дурент је сјајно заменио Карија на позицији плејмејкера и меч завршио са 24 поена, осам скокова и седам асистенција. А Клеј Томпсоње имао паклено шутерско вече и меч завршио са 27 поена уз шут из игре 11/13!

Дрејмонд Грин је био на ивици трипл-дабла са 12 поена, осам скокова и 11 асистенција. Олдриџ је за госте убацио 14 поена али уз шут 5/12 и много муке са Мекгијем и Грином који су га чували. Геј је додао 15 поена за бледе Спарсе.



Вориорси су од самог старта поставили темпо и држали контролу током целог меча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Клеј Томпсон са 27 поена, док је Кевин Дурент уписао 24 поена, осам скокова и седам асистенција.

Код Сан Антонија се истакао Руди Геј са 15 поена. 

У занимљивом мечу Торонто је пред својим навијачима био бољи од Вашингтона са 114:106. 

Домаћини су боље започели меч, али су Визардси средином друге деонице преокренули. Визардси су имали предност на полувремену 59:55, али су Репторси преузели контролу и у последњем кварталу стекли двоцифрену предност. 

Серж Ибака је предвосио Торонто са 23 поена, док је у пораженом саставу Џон Вол је био најефикаснији са 23 поена и имао је 15 асистенција и четири украдене лопте.



У првој утакмици четвртфинала Западне конференције Њу Орлеанс Пеликанси су савладали Портланд са 97:95.

Пеликанси су у гостима боље започели меч и имали предност од 19 поена, али су домаћини у завршници последње деонице истопили предност ривала и имали поена заостатка.

Међутим, нису успели да реалзују нападе за преокрет и Пеликанси су овом победом омогуућили предност домаћег терена.

У четвтфиналној серији Истока Филадлфија је славила против Мајамија са 130:103.

Мајами је имао предност после прве четвртине, али је тим из Филаделфије преузео контролу и у трећем кварталу решио питање победника.

Џеј Џеј редик био је најефикаснији у победничком тиму са 28 поена, а пратили су га Марко Белинели са 25 и Дарио Шарић са 20.

Код Мајамија Кели Олиник постигао је 26 поена, а Горан Драгић забележио је 15 поена уз пет скокова и четири асистенције.



У ноћи између суботе и недеље одиграна су укупно четири меча: Торонто је оправдао улогу фаворита против Вашингтона с 114:106, Филаделфија је надиграла Мајами са 130:103, а Њу Ореланс је направио брејк и дошао до тријумфа над Портландом у гостима с 97:95.

Можемо да кажемо да су Торонто и Филаделфија стигли до очекиваних тријумфа. Мада, није да им је било лако.

Вашингтон је као осмопласирани запретио освајачу Истока Торонту и водио на полувремену с 59:55. Ипак, Репторси су се на време пробудили и преузели игру и контролу над резултатом. Последња деоница је била показатељ како Торонто жели да игра, подигао је и ниво одбране па је разлика расла и стигла до двоцифреног броја. Домаћи навијачи су могли да одахну.

Тајна Торонта је што је имао прилично дугачку клупу на овом дуелу. Многи играчи су имали удела у овом тријумфу. Серж Ибака је био најефикаснији с 23 поена и 12 скокова, Демар Дерозан је додао 17 поена и шест асистенција, Ануноби и Си Џеј Мајлс су убацили по 12, а Кајл Лаури је дао 11 поена и имао девет асистенција.

Чак би се могли рећи да код Дерозана и Лаурија има доста резерве, па из тог угла Репторси могу да буду презадовољни.



Најубедљивији тријумф је остварила Филаделфија, али ни њој на полувремену против Хита није било баш удобно. Мајами је водио четири разлике, али је у другом полувремену кренула права олуја Филаделфије. У другом делу меча домаћин је убацио чак 74 поена. Против тога Мајами није могао да се носи.

Врло важно је напоменути да је Филаделфија стигла до овако убедљиве победе без Џоела Ембида, свог најбољег играча.

Најефикаснији су били Џеј Џеј Редик с 28 поена, Дарио Шарић с 20 и шест скокова, те Марко Белинели с 25 датих поена. Са друге стране Горан Драгић је дао 15 поена и имао по пет скокова и асистенција. 



НБА - РЕЗУЛТАТИ

Голден Стејт - Сан Антонио Спарс 113:92 (1:0 у серији)
/Томпсон 35 - Геј 15/

Торонто - Вашингтон 114:106 (1:0 у серији)
/Ибака 23 - Вол 23/

Филаделфија - Мајами 130:103 (1:0 у серији)
/Редик 28 - Олиник 26/

Портланд - Њу Орлеанс 95:97 (1:0 у серији)
/Меколум 19 - Дејвис 35/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар