Мелоун и даље води Денвер, Јокићу ''максимала''!

"Мелоун води Денвер и следеће сезоне, Јокићу максимални уговор!" Тим Конели, тим менаџер Денвер Нагетса, каже да ће Мајк Мелоун и следеће године предводити тим из Колорада, на челу с нашим Николом Јокићем.

Кошарка 16.04.2018 | 19:30
Мелоун и даље води Денвер, Јокићу ''максимала''!
Како преносе тамошњи специјализовани медији, начелни договор са Мелоуном већ је постигнут, док је Конели најавио и да сви раде на томе да српски репрезентативац што пре потпише нови уговор.

Јока иза себе има своју најбољу сезону, у трећој години у најјачој лиги света, на 75 мечева просечно је бележио 18,5 поена, 10,7 скокова, 6,1 асистенција и 1,2 украдене лопте по мечу, за нешто више од 32 минута на паркету. 

Такође, остварио је и чак десет трипл-дабл учинака, док су испред њега по том параметру само ненадмашни Расел Весбрук са 25, Леброн Џејмс са 18 и Бен Симонс са 12. 

Ипак, ни 35 поена у одлучујућем сусрету против Минесота Тимбервулвса није било довољно да се Нагетси пласирају у плеј-оф, први пут после пет година. 

Никола је уједно и други најслабије плаћени играч тима, са свега 1.471.756 долара годишње, али ће се то дијаметрално променити колико кроз неколико недеље. 

С обзиром да излази из руки уговора, очекује се да управа Денвера муњевито реагује и да највећом дозвољеном понудом од 146.000.000 за пет година да јасан знак навијачима какви су планови за будућност. 

Предност Нагетса је та што једино они могу да му понуде петогодишњи сарадњу, а остали клубови годину дана краћу, док је мало немогуће поверовати да ће екипа из Пепси центра оклевати, активирати 'тимску опцију' и чекати наредно лето јер тада Никола може да потпише за кога год он жели. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар