Сјећање на Прву семберску бригаду

Полагањем вијенаца на централни споменик погинулим борцима одбрамбено - отаџбинског рата обиљежено је 26 година од формирања  Прве семберске лаке пјешадијске бригаде у Бијељини.

 

Република Српска 12.04.2018 | 17:50
Сјећање на Прву семберску бригаду
Прва семберска лака пјешадијска бригада формирана је 12. априла 1992 године у Бијељини. Управо ова бригада је била једна од најелитнијих јединица у одбрамбено-отаџбинском рату.

“У Прву семберску бригаду смо ушли организовано са одређеним бројем припадника оружаних снага,тачније њих 470 батаљон је постројио у Броцу. Ова бригада се прославила са својим дејствима и одбраном ових простора,”рекао је Владо Симић ,командант првог батаљона Прве семберске бригаде. 

Ђоко Пајић, први начелник штаба Прве семберске лаке пјешадијске бригаде истакао је да се овакви датуми морају памтити и обиљежавати.

“У цијелокупној борби од 1992-1995 године херојски су погинула 139 борца Прве семберске лаке пјешадијске бригаде. У то име окупљамо се да одамо почаст и захвалност погинулим борцима које су своје животе уградили у темеље Републике Српске,”додао је Пајић

Борци семберске бригаде и данас са великим поносом говоре о Републици Српској за коју су се свим снагама борили,истакао је Миодраг Стевановић предсједник Борачке организације Бијељина.

Вијенце на споменик погинулим борцима положили су представници Борачке организације,представници Градске управе као и бројни грађани.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јеца

12.04.2018 16:58

Гдје је нас велики предсједник да се поклони погинулим борцима сигурно отвара неку амбуланти у неком селу. Посто себе преставља као велики стваралац и цувар РС. За њега су изгледа само битне опстине и градови гдје је СНСД на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЈЕЦУ

13.04.2018 08:59

РУДОЊА НЕЗНА НИ ДА ЈЕ БИО РАТ У БиХ, А НИТИ ДА ЈЕ ЗАВРСЕН.ЊЕГА ИНТЕРСУЈЕ ЗАВАДИТИ ШТО ВИШЕ СРБЕ ДА БИ БИО МИРОТВОРАЦ.БИТНО ЈЕ ДА РАДИ,, АГАПЕ,,

Name

@Доце Клинтон

12.04.2018 16:59

То је она бригада сто је палила села око Добоја и писала по зидовима запаљени скола и куцако су и одакле су хероји.Хвала на обајви коментара ако га објавите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

12.04.2018 17:24

Клинтон сигурно доци неце, а реци ти која бојна није палила села и убијала и сарала по зидовима куца , скола и цркви.