Туга у Ковачици: Очевици о несрећи

Био сам у пољу када је пао авион, видео сам када су се катапултирали и притрчао сам да помогнем, прича Јан Бољарац из Ковачице о несрећи у атару овог села у којој је мајор Роберт Калоци погинуо, а његов колега Александар Матић је тешко повређен.

Србија 12.04.2018 | 07:58
Туга у Ковачици: Очевици о несрећи
''Када сам стигао, обојица су дисала. Пилота који је тешко дисао сам откопчао и позвали смо Хитну помоћ. Преминуо је, нажалост, пре него што је стигла Хитна помоћ'', прича Бољарац и додаје да му је мајор Калоци умро на рукама.

Његов пријатељ Владимир Кухарик затекао се пред пад авиона на пијаци у Ковачици.



Прво је, каже, мислио да се ради о војној вежби, а тек онда је, када је отишао у поље, видео каква се трагедија догодила.



''Био сам на пијаци и чуо прасак као грмљавину и на небу видео два падобранца који су тада били јако високо. Мислио сам да је нека војна вежба. После пола сата сам отишао тамо и на једном месту видео олупину авиона, заглибљену дубоко у земљу, а километар даље кацигу, седиште... Мештани су ми тамо испричали да су притрчали једном повређеном у помоћ. Испричали су ми да су видели авион који је био јако ниско и чули су тутњање и потом мук'', прича Кухарик.

Школско-борбени авион "супер галеб Г-4", Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, којим су управљали пилоти из Центра за летна испитивања Техничко опитног центра, срушио се данас око 9.50 часова у реону општине Ковачица, потврђено је из Министарства одбране.

Извор: Блиц
Фото: РАС Србија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

075

12.04.2018 06:48

Омер Мехић, Роберт Калоци, има ли међу пилотима војске Србије Срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

12.04.2018 07:05

Комсо,по томе се види колико је Србија и даље етницки толерантна дрзава,цувају је људи свих нација. У томе је богатство сваке дрзаве,а не као Хрватска,Албанија,федереција,даве се у национализму

Name

ЗА 075

12.04.2018 13:01

БЕЗ ОБЗИРА НА НАЦИЈУ ПИЛОТИ СУ ПОСЕБНЕ ДУШЕ, ЗАЉУБЉЕНИЦИ ПЛАВОГ НЕБА А ШТО ЈЕ СУДБИНА ХТЈЕЛА ДА БУДУ ДРУГЕ НАЦИОНАЛНОСТ ПИТАЊЕ ЈЕ СУДБИНЕ.СРБИЈА ИМА ПИЛОТА, АЛИ ПИТАЊЕ ЈЕ КОЛИКО СУ СПОСОБНИ. НЕСТАЈЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ Ш КОЛОВАНЕ У ГИМНАЗИЈИ,, МАРШАЛ ТИТО МОСТАР,, ЊИМ ВЕЧНА СЛАВА, А ДНЕВНО ПОЛИТИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ ОДМАКНИТЕ ОД ЖИВОТА ПОКОЈНИКА.НИКО НЕЗНА ГДЈЕ ГА И ШТА ЧЕКА У ЖИВОТУ.