За и против вјеронауке!

Дневнику 2 БН телевизије 

Република Српска 11.04.2018 | 17:38
За и против вјеронауке!
Хашки трибунал осудио Шешеља на 10 година затвора. Нема удруженог злочиначног подухвата.

Родитељи Давида Драгичевића оспоравају налаз патолога о смрти младића.

Струковни синдикат доктора медицине не одустаје од штрајка. Када не зна се!

О разлозима за и против вјерноауке у средњим школама.

Расту тензије на релацији Америка – Русија. Трамп поручио “Русијо, спреми се, летјеће ракте“.



БН телевизија  

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Није свеједно

11.04.2018 15:58

Буду ли је увели у средњу сколу као обавезан предмет дијете цу уписати у Србији или у ФБиХ. Зар ово наси слијепци не види ста се трази и које знање у савременом свијету. Јесзе ли видјели да неко похадја додатне цасове из вјеронауке да би насао посао у некој од европских земаља. Могу се само видјети редови пред уционицама за стране језике, информатику, медицинске услуге, услуз.не дјелатности. Ово поготову када видимо циме се све баве свкестеници поцев од диловања дроге, разврата, похлепе, неморалних радњи... Зар томе да уце омладину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјео

11.04.2018 17:30

Друство је комплет инаце одлутало. Па одведи онда у Албанију у сколу. О цему прицате? Не треба вјеронаука? То це реци невјерници. Не мозе се судити свим свестеницима због појединаца, исто као и људима. Ако се један дрогира,зар су сви дрогераси? Ако је један криминалац, зар смо сви криминалци? Ако је један невјерник, зар смо сви невјерници? За вјеронауку, слава Богу.

Name

Да

12.04.2018 06:10

Упиши га у ФБиХ тамо већ има вјеронака, у Срб. такође. Чак и у толико секуларизованој Њемчкој. А мислиш ли да међу професорима, љекарима, поштарима и политичарима нема оних који дилују?

Name

Последњи кинески цар

11.04.2018 16:05

Апсолутно против у школама и образовним установама. Вјера није обавезна и нема говора да неког кроз образовни прогам треба присиљавати на изучавање вјеронауке. Морају ли сви људи бити вјерници, или им треба пустити да сами одлуче о томе. За оне који желе да уче вјеронауку постоје вјерске установе, вјерски службеници и објекти и нека се тамо организује вјеронаука. Школске програме треба мијењати и дати приоритет на изучавање основних научних дисциплина, а већи простор посветити практичном раду средњошколаца како би исти из средње школе изашли са добрим практичним знањем а не само са "дипломама и без знања".

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЦАР

11.04.2018 16:49

Васе коментаре увазавам и скоро увијек процитам. Ово нецу коментарисати као просвјетни радник (најомрзенијег предмета) него као градјанин РС. Ако це вјеронаука утицати да се престане красти, ја сам ЗА и то сваки дан цас. У противном сматрам да је сувисна и у ОС. Сигурно да се морају, у складу времена, правити велике измјене у насем сколству, а поци од ове идеје ми је некако нереално, као нпр Требињски аеродром...

Name

ре

11.04.2018 17:17

Додао бих... ако су тамо неки црнокосуљаси рекли да је хрватска католицка земља, а не секуларна, онда и овај потез додика вуце на то да је РС православна земља, а не секуларна. Исправите ме ако гријесим, али ово је логика...

Name

Последњи кинески цар

11.04.2018 17:46

@ РЕ ЦАР: Вјероватно предајете математику? Мени је то био занимљив предмет, и нисам то сматрао превеликим бауком. Што се тиче Вашег коментара у потпуности се слажем са њим.

Name

Ликер

11.04.2018 16:36

Ако це сва дијеца зивјети као Попови,онда вјеронаку у сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен Пале

11.04.2018 16:43

Наравно да це бити вјеронауке и лекције у књиги историје Како је настала Р.С а ови ботови из педерације нека цркну од муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риалити соуу

11.04.2018 16:54

Не ко зели мозе слободно ици у цркву...то гузоње попови накотили дјеце своје нерадника поготово ко има кћери па немогу бити попови као ви сто имају муску дјецу..ЗНАМ 5 кћерки поповски предају у сколи све паметнице као тате продукт нерадника и продавање магле.не ,ко зели у цркву и нека вјерује...измисљају радна мјеста да на будјт ставе јос хрпу нерадника а у овој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.04.2018 16:58

Одлицно! И онако сам у дилеми, сад це ми то помоци да се вратим насем изворном многобоству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солаја

11.04.2018 16:58

Није вјеронаука него Бизниснаука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

11.04.2018 17:56

ШТА ЋЕ СЕ УЧИТИ НА ВЈЕРОНАУЦИ?АУТОБИОГРАФСКА ДЈЕЛА ДОДИКА ЦИЈИ ЈЕ АУТОР РАЈКО ВАСИЋ.ДЈЕЦА ТРЕБА ДА УЧЕ ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК ЈЕР БЕЗ ЗНАЊА ТОГ ЈЕЗИКА НЕМАЈУ ЖИВОТА.ВИДИ ЛИ ДОДИК ШТА ЈЕ МЛАДИХ ЉУДИ ИСПРЕД АМБАСАДА СЛОВЕНИЈЕ,АУСТРИЈЕ,ЊЕМАЧКЕ.ДИДИК СЕБЕ УБЕЂУЈЕ ДА ЊЕГОВА ИСТИНА ЛАЖ.ЈУЦЕ ДОЧЕК ВУЧИЋА У ТРЕБИЊУ БИО ЈЕ НАРЕДБОДАВАН.ДАНАС ПУСТ ГРАД. ОКРЕЦЕ СЕ ТОЧАК СВАКИ.РАДИ ВЈЕРИНАУКЕ УПИСИВАЦЕМО ДЈЕЦУ У Ф БиХ. ДА ЛИ СЕ ИКО НОРМАЛАН ПИТА У ВЛАДИ ДА ЛИ ОВА НАРЕДБА ДОДИКА ВОДИ НАС У КОНВЕРТИТЕ ШТО НА ЖАЛОСТ ПОДТАЈЕ ТРЕНД.ДОДИК И ГРИГОРИЈЕ СУ НАМ ПОКАЗА ЛИ КАКО СЕ ТРЕБА СУКОБИТИ ПОЛИТИКА И ЦРКВА.ДА ЛИ ОВАЈ МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ НАСТАВНИК ОПСТЕТЕХНИЦКОГ ОБРАЗОВАЊА ЗНА ИШТА СЕМ БРАДУ СРЕДИВАТИ, ЗАХТЈЕВТИ КУПОВИНУ СКУПИ АУТОМОБИЛА И ЗАПОСЉАВАТИ СВУ РОДБИНУ.ДОДИК МИЛЕ КОЈИ ЈЕ ГЛАВНИ ГРАД ЕНТИТЕТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ? РЈЕСАВАЈ УБИСТВА И СТАЊЕ У МУП РС А ОСТАВИ ПРОСВЈЕТУ И НАСТАВНИ ПЛАН КРИМИНАЛ.

Name

Мило

11.04.2018 19:35

Зар није боље да омладина уци вјеронауку и иде у цркву него да хода по кафицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

11.04.2018 19:36

Зар није боље да омладина уци вјеронауку и иде у цркву него да хода по кафицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

11.04.2018 22:23

Свако је нормалан против вјеронауке у сколи у мултиетницким срединама каква је и сама БиХ једино Ронхил је за али он свакако иде у прдекану 30 година тако даму није ни вазно ста це бити са сколство све дипломе је распродао и онако

ОДГОВОРИТЕ