Мајка објавила налаз обдукције

Сузана Радановић, мајка настрадалог Давида Драгичевића, објавила је детаље резултата обдукције тијела младића, а које су добили из Завода за судску медицину РС.

Република Српска 11.04.2018 | 12:42
Мајка објавила налаз обдукције
У овом налазу наведено је да је одмах по наласку тијела у ријеци Црквена, са великом сигурношћу констатовано да се ради о Давиду. Прегледом одјеће у џеповима је нађен мобилни телефон, чакија звана “швајцарски нож”, кључеви, те три новчанице од по 50 марака и по једна по 20 и 10 КМ. Затим се наводи да је у Завод дошао Давор Драгичевић, који је потврдио да се ради о његовом сину.

Потом је у налазу детаљно описана одјећа која је нађена на Давиду, као и повреде које су нађене на тијелу. Објашњено је које су од повреда могле настати за вријеме живота, а које послије смрти Драгичевића.

“Прегледане су кости главе, врата, трупа и екстремитета и на њима нису установљени преломи”, пише у налазу, који је потписао љекар Жељко Каран.

На крају налаза се налази закључак у којем је констатовано да је леш извучен из воде у стању почетних трулежних промјена, те да је смрт насилна и настала утапањем.

“На лешу су установљене спољашње повреде, нагњечења и крвни подливи, лоциране у предјелу главе, трупа и екстремитета, које су неспорно заживотне. Описане повреде могле су настати у физичком сукобу са једном или више особа. Описане повреде, појединачно и скупно су лаке тјелесне повреде и не могу се довести у везу са смртном посљедицом”, пише у закључку.















Давидово тијело након шестодневне потраге пронађено је на ушћу рјечице Црквене у Врбас.

Полиција је након тога организовала прес-конференцију на којој су устврдили да се ради о задесној смрти, док родитељи вјерују да је младић убијен, а да полиција прикрива починиоце тог злочина.

Осим родитеља, бројни грађани Бање Луке, али и других дијелова БиХ сумњају у досадашње резултате истраге, због чега сваке вечери у 18 сати организирају окупљања на Тргу Крајине у Бањој Луци, али и другим градовима, тражећи "Правду за Давида".

(бањалука.цом)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Харе

11.04.2018 10:46

Само идиот може рећи да момак није убијен од почетка се нешто крије добро и да су тијело нашли

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

11.04.2018 12:33

Ако се момак утопио у налазу обдукције треба писати да је у плуцима надјена вода.Ако је смрт наступила утапањем у плуцима мора бити велика колицина воде.То нигдје у налазу обдукције неписе.То знаци да је смрт наступила прије него сто је тијело бацено у воду!

Name

Ре

11.04.2018 13:00

Ви сте у праву, језик медју зубима указује да му је мањкало ваздуха, али где вода у плуцима. Добро је он овај налаз свусерио. Могао је умрет од гусења, да је угусен било цим па бацен у воду. Глупљи налаз обдукције никад нисам видела, и нејаснији и контрадикториниј итд....нецу се нисаким расправљати од вас али у тузиластву имају струцњака медицинске струке, па ако њима ово ок онда сам ја трнорузица, нека пар пута процитају и видеце да ниста нестима. Изузев ако је на једном мјесту убијен на другом бацен.

Name

никсон

11.04.2018 13:54

Ајде да и не сумњамо у извјештај патолога јер нигдје не наводи да ли постоји могућност да му је неко "помогао" да се "оклизне" и падне у Црквену него гдје је по извјештају полиције Тужилаштву се тај догадјај могао одиграти и да ли је Давид по причама другова, познаника икада ходао тим дијелом пута односно да ли је имао суицидалне мисли како нам покушавају објаснити? Ваљда би неко нешто знао!

Name

Сакиб

11.04.2018 13:56

Ово је секта нека исто као у Србији фамилија оне пјеваљке.

Name

површност и произвољност

11.04.2018 14:35

Ово је срамота да је потписао проф.др мед. ито специјалиста судске медицине. Морао би објаснити којим је то поузданим прегледом или анализом доказао да ударци у главу и наведене повреде нису могле довести до потреса мозга и губитка свијести. Ово због тога што је закључио да су лаке тјелесне повреде и да се не могу довести у везу са смртном посљедицом. Овакав закључак је произвољан и није заснован на неком поузданом прегледу и анализи. Преглед или анализа која омогућава овакав закључак не постоји. Због наведеног дијагноза код лешева из воде са заживотним ударцима у главу ( повредама на глави) се не смије олако закључити и тако случај затворити, без познавања околности у којима је дошло до доспјевања тијела у воду. Поготово што су овдје постоје и одбрамбене повреде ( повреде које настају када жртва покушава заштити главу од ударца ) Нема података о старости заживотних повреда тј. колико врменски су настале прије утапања. Да ли су све повреде нанешене истим повредним средством, поготово што се наводе и ране на глави. Мало чудно да су ране на глави постморталне( настале након смрти) а налазе се на истом мјесту гдје се налазе и крвни подљеви који су заживотни ( настали прије смрти) невјероватна случајност. .....

Name

007

11.04.2018 10:50

Опет протести????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

11.04.2018 13:35

Шта ове ситне душе имају од овога што су толико заинтересовани за овај случај, питање је сад!!? Па полиција ради свој посао, истрага још траје, ово је замршен случај, ангажовани су стручни људи, пропустите мало и породицу и народ. Ви се као забринули за Давида и породицу, аха мало сутра, ловите у мутном али сте проваљени. Све ће се сазнати, још мало.

Name

Коле

11.04.2018 14:17

Људи се брину за свој зивот, јер сви смо ми Давид.

Name

КОЛЕ

12.04.2018 16:33

Ево баш малоприје у директном преносу на БНТВ у 18х на тргу Давидов отац је рекао имена и презимена особа на које сумња да су повезани са овим убиством.Филип Ћулум,Никола Ћулум и Страхиња Момић.Исто тако је споменуо власника спорне куће Ђорђе Рађен.Позвао их је да сутра у 18х дођу на трг у Бања Луци и да кажу јавно шта знају,а позвао је из Мупа Лукача,Ћулума и Илића да такође сутра дођу на трг!

Name

Брко

11.04.2018 11:02

Па гледам коментаре по фб, људи толико лупетају да је то страсно, па ни оно сто процитају не разумију, а прицају да је 130 км пронадјено, па господо да ли знате бар рацунати до 200, а сто лупетају за УСБ, па то је привјесак и он је на кљуцевима, зато није посебно издвајан, тако да маните се лупетањааааа, требало је по васем мисљењу истрагу водити са вама ту на улици, мозда да је ви водите најбоље, а ста мислите!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Брко

11.04.2018 11:56

Не до 200, већ до 180. Како знас да је УСБ привјесак ?

Name

А ЈЕ А

11.04.2018 13:59

Овај Брко је сигурно умијесан у све ово.Ајде крезуба ботино Брко прицај голубе ботино црвена?

Name

Никола

11.04.2018 11:03

Недао Бог ником! Иако стално над нама лебди питање "Ко је следећи"!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

11.04.2018 12:34

Па до 200 да заокрузимо, лаксе ти је рацунати, а за усб знам рекли ми људи и тако је сигурно.

Name

Ре за Брко

11.04.2018 12:47

Ето видиш. Рекла - казала

Name

А ЈЕ А

11.04.2018 13:57

Кримоси из полиције све цине да затаскају ово убиство!

Name

Ре2Ре

11.04.2018 15:44

И шта мила, питаш неког одавде ко је стручњак за форензику? Па овдје на прсте руке мо'ш набројати свршене средњошколце јбт. Али, наравно, за неког коме је ДИјеца и даље правописни тачно, нема мјеста чуђењу.

Name

Конплексу

11.04.2018 16:45

Сврсени средњосколац то се тако у твоме селу прица. Мили конплексу није то тема, ти незнас ни ста је тема, а нисте ни деца ни дијеца ни дјеца, него идиоти и ти и такви ко ти. Цим сте могли тако претуци момка. Ста мислис ми незнамо да ти лајес јер се бојис. Е па ја се тебе небојим, кад би ми на метар присао било ко од осумљицених за ово убиство, пуцала бих без размисљања.

Name

БАЊАЛУЧАНИН

11.04.2018 11:08

Ово што је написао ЖК могао је да напише сваки човјек који има два ока и види на даљину до једног метра. Та његова запажања нити су стручна нити су на било чему другом заснована. Какве су модрце подливи и које врсте са каквим предметима су нанесене. Сигурно модрице тупим предметом по глави и тијелу безазлене и за ЖК не представљају никакав доказ о могућностима и предпоставкама узрока смрти. ЖК је уредио налаз према извјештају полиције а што је потврдио и плаћени (наручени) вјештак из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2018 11:43

Јест али несто нестима, ја сам милион пута процитала овај дио: повреде у пределу носа јагодица итд углавном улубљена на лицу, написао је да су посморталне неке а неке зазивотне. Хајде нека ми неко објасни како могу бити посморталне, те повреде улублнења по лицу су могле настат само ако је бацен на предњи дио у плицак, а како су посморталне односно посмртне ако је био зив бацен, није се могао у паду угусити одмах. Овај патолог или је био супјан зазивотно или је Давид на другом мјесту угусен а ту бацен.

Name

?????????

11.04.2018 11:49

Тереба објавити и налаз обдукције коју је радио патолог из Београда, можда неке ствари буду јасније.

Name

Ре БЛ

11.04.2018 12:07

Прочитај пажљивије, у дијелу закључци. Неможе ово написати баш сваки човјек који има два ока у глави и види бар метар. Буди објективнији. Мислим да је овај записник коректан. Даље је на истрази, односно на инспекторима да раде на равјетљавању случаја.

Name

@БАЊАЛУЦАНИН

11.04.2018 12:11

Да. Види се да си ти доста стручан и да познајеш материју. Свакој шуши која има "два ока у глави" (може и једно) дозвољено је - на жалост - написати и констатовати било шта по било ком питању под капом небеском. Остаје, међутим, чињеница да су то "одокативна" (са два или једним оком, сад свеједно) писанија и констатације припитих наклапала испред сеоске задруге. А то, слава господу, нема никакву тежину за разлику од констатација које потпише проф.др сци. Још увијек! Ако се то - не дао бог - једном промијени, онда смо дефинитивно угасили.

Name

Ре

11.04.2018 12:15

Да несто нестима, двапут је бацан по овом налазу једном зив једном мртав. Треба видет тај други налаз. Или је он заиста на другом мјесту угусен па ту донесен бацен, или је патолог био напусен за време обдукције.

Name

ре ре

11.04.2018 13:12

Па то сто ти неразумијес је нормално.Па зато ти не радис обдукцију него др.спец.патолог,а за то треба много година уцења и праксе,а ти хоцес да ти неко на сајту објасни све разлике зазивотних и посмртних повреда.Цовјеце то је једна цијела наука.

Name

Ре

11.04.2018 13:21

Проблем је сто ја знам да су посморте повреде после смртне, и како које настају. Одкуд ти знас циме се ја бавим, и за разлику од твога доктора ја нузимам мито.

Name

ДОКТОР

11.04.2018 13:32

У праву си пријатељу.Писе да се момак утопио,а нигдје нема у налазу да су плуца у том слуцају требала бити пуна воде сто знаци и сваком лаику је јасно да је смрт наступила прије него сто је Давид бацен у воду!

Name

Ре

11.04.2018 14:00

И ово сто сам ја питала да ми се објасни није уопсте у домену патологије него форзнетике, ја сам питала некога ко се бави тиме ако таквих има, да ми објасни како посмортне односно после смртне повреде могу бити по лицу ако је зив бацен. Јер је оцито бацен за ноге и руке и према тлу цим је на лице пао. Али се није тако брзо могао угулсити. Испаде угусио се у лету сто је немогуце. Или је негде друго угусен па ту бацен или је патолог митољуб узео опет мито. Али ја скренула пазњу па људи којим је реконструкација догадја струка нека то објасне када утврде. А оне сто незнају нисам ни питала. Логицно!

Name

Ре

11.04.2018 14:16

У праву сте особа која се преставља као доктор, заиста нигде неписе да има воде у плуцима. Овај патолог Митољуб и Милокрад могу под руку до Илица Затаскиваца.п

Name

бл

11.04.2018 11:47

А Илицу ста цес сад Каран себе огради односно написа како јест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.04.2018 12:13

Децко је убијен то је сигурно..

Name

123

11.04.2018 12:32

ОВАЈ КАКО ОПИСАСЕ МРДИЈИ ВРСНИ ПАТОЛОГ СА ВМА -БЕОГРАД МОГАО ЈЕ ДО САДА ЗАВРСИТИ ОБДУКЦИОНИ НАЛАЗ. ДАЈ ТЕ ДА СЕ УПОРЕДЕ НАЛАЗИ ДВА СТРУЧЊАКА ОВЕ ОБЛАСТИ.ЗАСТО СЕ КУПУЈЕ ВРИЈЕМЕ И УНОСИ СУМЊА ДА СЕ ОВДЕ РАДИ О РЕЗУЛТАТИМА ПО МЈЕРИ ПОЛИТИКЕ И ДУБОКО ПОДЈЕЉЕНОГ НАРОДА.СРАМНО ЈЕ ШТО ЛУКАЧ ДОЗВОЉАВА ДА СВАКО ИЗНОСИ СВОЈЕ СТАВОВЕ.ХЕРОЈУ ИЗИЂИ ПРЕД НАРОД И КАЖИ ИСТИНУ.ЦЈЕНЕЦИ ПО СВЕМУ ОВО ОКУПЉАЊЕ И ПРОЗВОЉНЕ ПРИЦЕ ОДГОВАРАЈУ ЛУКАЧУ И ПРЕМИЈЕРКИ.АМАТЕРИ СКУПО ЋЕ ВАС ОВО КОШ ТАТИ ИГРАЊЕ СА РАЈОМ СИРОТИЊОМ.

Name

Крајина

11.04.2018 13:19

Завршен је обдукциони налаз патолога са ВМА , само што још није у посједу породице.

Name

♥️ није камен

11.04.2018 14:17

Херој ти је погледао у црну земљу, херој ти је остао без ријечи, херој ти је мислио лако ћемо! Не може херој с пушком на голоруки родитеље и народ који их подржава у борби за истином! Упитај се може ли херој доћи у 18 часова испред Боске на трг за Давида Драгичевића рећи шта то крију! А онда се упитај зашто не може! Крију туђу дјецу, крију дјецу која су крвнички пресудила одузимање живота! Твој херој и његова дружба су САМОУБИЦЕ ТУЂЕ ДЈЕЦЕ, БАШ ТАКО, они су САМО САМОУБИЦЕ ТУЂЕГ ЖИВОТА! РУКОВОДЕЋИ ИЛИЋ СЕ УХВАТИО ПРЕВРУЋЕГ КОЛАЧА, МИСЛИО ДА МУ МОЖЕ ПРОЋИ КАО УВИЈЕК! КАКО ЈЕ СМИШЉЕНО БЛАТИО ТУЂЕ ДИЈЕТЕ! АЛИ ИСТИНА ЈЕ НАШЛА СВОЈ ПУТ! ПРАВДА ЗА ДАВИДА И САМО ПРАВДА ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Name

Надати се истини и правди

11.04.2018 14:48

Мали је свијет, чујем ,прича се, да овај патолог из Београда има нових чењеница. које се баш не поклапају са првом обдукцијом, зато вјероватно још обдукциони налаз патолога са ВМА није у посједу породице.

Name

Ре

11.04.2018 15:15

Несто корисно и од тих прица....ја цула и по Њемацкој се прица да су га убили због неке цуре. Мали свијет за нас тацно. Ако је то истина, мозда би нам та љепотица могла реци ко је све био заљубљен у њу да знамо ко га је тукао. Мала конктуј се зива била.

Name

Дорада

13.04.2018 20:06

Ако се записници не поклапају, а налаз другог патолога јос није досао до породице, онда ста размисљати? ДОРАДЈУЈЕ СЕ, тј. усагласава се са првим. СВИ ОВИ ПРОПУСТИ НАВОДЕ НАРОД ДА НИТИ ПАТПЛОЗИМА, НИТИ ПОЛИЦИЈИ, А НИТИ ТУЗИЛАСТВУ-НЕ ВЈЕРУЈЕ. Зато постоје ове дуге писаније. Није народ крив. Народ нагадја...

Name

Зашто?

11.04.2018 14:17

Зашто није урађена анализа воде у плућима, ја сам лаик, по мени би све било јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет

11.04.2018 15:34

Опет тражиш хлор и кока-колу у плућима, јел' да?

Name

Ре опет

11.04.2018 16:04

Полако човјече, питам из разлога да ли су урађене микроскопске и хемијске анализе воде из плућа, које засигурно могу потврдити или демантовати да ли је утопијен.

Name

На ноге Б.Луко за Давида и остале

11.04.2018 14:20

На ноге Б. Луко. На ноге БиХ. Данас и сваки слиједећи дан на ноге и на протест против оних који скривају убице. Не издржимо ли сада до краја, могли би се десити да оплакујемогу већ сутра властиту дјецу, браћу, сестре, другове....Власт жртве не бира. Мафијашким методама уклањају све сто им је на путу. Погледајте само очи и израз лица министра Лукаца. Сакрива поглед док говори. Зло му из очију вири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обојица су идиоти

11.04.2018 15:29

"Оставка министра Лукаца се налази на распалогању предсједника Додика.."

Name

Опа

11.04.2018 15:38

Опа, опет Бошње 'дижу' Српство успавано? Велиш, "ајмо БиХ"? Докле би рођени?

Name

ре.Опа

12.04.2018 15:04

Овај горе је неки мултикултибратствојединство ретард босњацки...могуце да је из тузле..

Name

Ре

11.04.2018 15:11

У најблазем слуцају, момка су тукла два лица и бацила са моста у воду гдје је могао незгодно пасти и ударити главом, изгубити свијест и угусити се. Да полицијски инспектори казу за овакве доказе да је смрт задесна, а имају доказе о физицком конфликту. Народе, са оваквом власти, и полицијом, лосе нам се писе. Свима це се прије или касније ова власт и дрзава одбити о главу. Сауцесце породици, и нека истраје. Моју подрску сигурно имају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2018 09:10

Само да спменем. Патолог са ВМА ово је навео као могуцност у свом налазу. Пад и ударци са мање висине. Проблем сто налаз казује да убијен касније него сто Каран тврди.

Name

Др.

11.04.2018 15:50

Колико вас сто паметујете овде на порталу разумије у обдукциони.налаз???Колико?Шта ви знате ста је аутопсија?И дајете себи за право да паметујете овде ..Не казем.да се несто не крије али забога милога,па ви и не знате колико човјек има зуба а да знате несто о аутопсији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2018 18:21

За ово не треба бити струцњак. Да си уцио како треба за Др знао би то. У насем језику Др. знаци други. Зато други, засути!

Name

Маста

11.04.2018 18:47

Ја сам Ким Кардасин ако је он доктор, па примјетио би неправилности у налазу, то је јос један од убица. Провидни су скроз.

Name

yика

11.04.2018 19:05

бас тако, вецина не зна број зуба у глави а коментарису обдукциони налаз, и дегутантно је да се ово објављује, заиста, фамилија је прсла тотално, оцекивано, њима треба струцна помоц/

Name

Xxxxx

11.04.2018 19:27

Ако ме нека тема незанима негледам, брани се само кривац. Јесте ли ви глупи или луди па неко неконтате да се издајете. Имају право да показују ста хоце, они немају ста крити нису сви као ви.

Name

За yика

13.04.2018 08:28

Ти си нам ок за давање мишљења коме треба пружити стручну помоћ. Можда знаш како су се договорили да ову несрећу што прије заборавимо и да не причамо о њој како да нас се не тиче! Све нас се тиче да зна. Сви имамо пуно право рећи да желимо знати шта се десило и зашто су твоји изопачени лажови блатили дијете које су њихови синови крвнички убили!

Name

Зоки

11.04.2018 20:27

Како Вас није срамота.Који сте Ви ликови,па Вас осамдесет посто сто коментарисете је неписмено.Само се ставите на мијесто тих родитеља и надам се дацете престати са тим васим глупим коментарима па и луд цовијек зна да је момак убијен,да је сам скоцио у ријеку с моста задобио би тезе тјелесне повреде паметњаковици једни ста Ви знате,ко је од Вас био на том мосту,престаните са глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxx

12.04.2018 04:05

Зоки памети наса, ти незнас ста која ријец знаци а паметујес, како це лутко неко писати ако је неписмен. А ниси у праву Дарко Илиц и доста таквих ово види ко задесну смрт. И нек писе свако док се то неназове правим именом.

Name

Xxxxx

12.04.2018 05:16

Питај Зока Илица јел убијен, па цес сконтат сто се људи препуцају, једни га бране јер су добри и други га клевецу јер се осецају прозваним јер су га тукли. И треца категорија такви као ти " велики мудраци" који незнају ни која ријец ста знаци, реци да је неко написмен ко писе, је исто ко реци да је неко нијем а прица. Људи писите писите писите и прицајте прицајте све док се не престане помињат задесна смрт а не поцне употребаљават ријец убилацка. Хајмо људи науцити звати ствари правим именом. И прстат лијецит своје конплексе, тренутно смо небитни.

Name

Цг

13.04.2018 19:47

Ово се само монструми од доктора судске медицине играју са људским телима. Масакрирају покојнике Јел ви видите који масакр је урадјен над давидом и ста ниста ста је доказано ниста Слусао сам некада давно професора доктира судске медицине станковица и он је тада рекао било који доктор да погреси ил он сам да погреси у процјени казе лепо земља покрије Страсно је ста се десава и ради дотакли смо дно дна нема висе даље Изгубљене све норме истине правде постења мудристо смирености молитве Молимо се за давидову напацену дусу молимо за његгове родитеље да истрају у болу А ови сто су урадили ма доци xе вријеме кад цесами признати ал це им тада бити касно.

ОДГОВОРИТЕ