Сукоб: Старац изрешетао младића

Васиљ Кнежевић убијен јуче у крвавом сукобу на Крушеву брду код Котор Вароша. Илија Милић (71) био у сукобу с комшијама због сече шуме. Свему предходио сукоб двеју породица.

Република Српска 11.04.2018 | 10:30
Сукоб: Старац изрешетао младића
Васиљ Кнежевић (35) из Котор Вароша убијен је јуче хицима из аутоматске пушке, а због сумње да је починио овај злочин ухапшен је његов комшија Илија Милић (71), који се сам пријавио полицији.

Злочин се догодио на Крушеву брду у селу Пилиповина код Котор Вароша, а свему је претходио сукоб између њихових породица који је јуче екскалирао.

Незванично сазнају Новости, сукоб датира годинама, и да је Милић тужио Кнежевића за сечу шуме. Кнежевић му је због тога 5. априла ове године разбио стакло на теренцу "мицубиши пајеро", да би му након тога запалио и сено. Милић је то пријавио и Кнежевић је истог дана ухапшен. Након криминалистичке обраде пуштен је на слободу, а тужилаштво је наложило полицији да против Кнежевића достави пријаву за кривично дело оштећење туђе ствари.

То је додатно заоштрило односе међу њима па је Милић јуче у заседи сачекао Васиља и док је водио стоку према њему је испалио рафал из аутоматске пушке. Младић је рањен пао, а убица је пришао и "оверио" га. Наког тога је отишао до куће његовог оца Недељка и према њему испалио рафал, али га није погодио, а онда се вратио својој кући и позвао полицију.

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић каже да је Милић у 9.20 лишен слободе, док се тачне околности злочина још истражују.

"Полицијски службеници предузимају потребне мере и радње у циљу документовања кривичног дела убиство. Извршен је увиђај у месту Пилиповина - Крушево брдо током ког су изузети трагови и предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку", рекла је Маркановићева.

Портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић каже да се Милић терети за тешко убиство Васиља Кнежевића, те покушај убиства Недељка Кнежевића.

Убијени Васиљ Кнежевић сам је живео далеко од цивилизације у катунском насељу у месту Шепирице на обронцима Влашића, на 1.375 метара надморске висине, које је након рата остало пусто. Бавио се узгојем говеда, а његово имање, на ком се родио и одрастао, пет километара је удаљено од првог села Пилиповина и до њега се стиже козјим стазама.

ДЕЧАК СА ПЛАНИНЕ

Пре више од 20 година о Васиљу Кнежевићу је снимљен документарни филм "Дјечак са планине" који је награђиван на међународним филмским фестивалима.

Филм говори о животу дечака и његовом опасном "хобију" - разминирању терена на некадашњој првој линији влашићког фронта, где је Васиљ и након рата остао да живи без струје и воде. Једини прозор у свет био му је мобилни телефон, чији пуњач му је пре 15 година експлодирао у руци услед чега је остао без шаке.

(Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сума

11.04.2018 08:39

Старо посенилило није сума вредна једног младог зивота, старац мора да је пролупо и памет га издала зар је сума вреднија од зивота једног младог цовека боље да се тај старац магарац убио одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакрдија

11.04.2018 08:57

СрБска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре лакрдија

12.04.2018 06:44

Сви смо ми Илија

Name

браво гиљо

11.04.2018 09:19

Па ста сто је сниман филм, криминалац оцито, браво за старину, и зелим да не буде осудјен...бранио лик своју имовину, доста бахацења неписмена багро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан 100%

11.04.2018 13:51

Да је судство и тужилаштво и полиција одрадили свој дио посла до овога неби дошло. Од старца је већ упозораван , аон му још лупа аутомобил и пали сијено браво за старца.

Name

На жалост

11.04.2018 13:00

Ништа ново на овим просторима. Кад се боље анализира стање гдје постоји уређена држава са уређеним системом који регулише имовинско правне односе и упад у туђи посјед нема оваквих дешавања а код нас због спорости и неажурности система свађе а ево и нажалост смртни исходи нису рјеткост. Не знам у Аустрији да се неко поубијао због међе или да ће неком пасти на памет да улази у туђи посјед, казне су жестоке и брзо се реагује па никоме не пада на памет да поврјеђује туђи посјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

11.04.2018 14:41

Ово је нама свима опмена да ниста није вредно људског зивота.

ОДГОВОРИТЕ