АП: Возач је имао ментални проблем

Власти не верују да иза удеса комбија у Минстеру, којом приликом су три особе погинуле, стоје терористички мотиви, наводи "Зидојче цајтунг".

Свијет 07.04.2018 | 20:04
АП: Возач је имао ментални проблем
Све је више индиција да напад у њемачком Мüнстеру нема везе с тероризмом, пише Сüддеутсцхе Зеитунг. Наиме, нападач је Нијемац, име му је Јенс Р., рођен је 1969. године и нема никаквих доказа да је повезан с било којом терористичком групом..

АП јавља да се верује да је возач комбија био средовечни Немац са менталним проблемима. Агенција додаје да је у току претрес стана возача комбија у потрази за експлозивним направама. 

Локални Рхеинисцхе Пост пише да је Нијемац и прије напада показивао суицидалне намјере.

Немачки званичници још увек не знају шта би могао да буде мотив напада, у којем су три особе погинуле, а 20 повређено.

Очевици тврде да је више починилаца побегло из комбија са лица места, а те наводе проверава полиција. Према речима портпарола полиције Андреаса Бодеа, шест од 20 повређених налази се у критичном стању.



Како преноси АП, нападач је након судара извршио самоубиство. Боде је рекао да је још рано говорити о могућим мотивима возача.

Полиција је путем Твитера становницима Минстера поручила да избегавају део града где се инцидент догодио.

Боде је прецизирао да је возач улетео комбијем у људе који су, по пролећном дану, седели испред паба "Кипенкерл" у историјском центру града.

Полиција је, такође, саопштила да је у комбију пронађен "сумњив предмет" који се проверава да би се утврдило да ли је опасан.

Снимци немачке телевизије приказали су кордон у уској улици, као и десетине возила хитне помоћи која чекају у близини, а хеликоптери су надлетали тај део града.

Безбедносни извори раније су саопштили да су околности инцидента такве да се не може искључити могућност да се ради о нападу, преноси Ројтерс.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нато

07.04.2018 18:42

Хахахаха имо ментални проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.04.2018 19:58

Немозе бит Свабо терориста хахах а јос ментално перемецен а дајте па имал терориста а да нема поремецај

Name

Ре

07.04.2018 20:46

Ма да, сви поремецени само муслиман не мозе бити поремецен.. па цим убија невине људе норлмано да је поремецен ма које вјере био.. али ето ваљда је горе кад тамо неки Мехмед гази него Јенс..

Name

попара

07.04.2018 18:44

Знаци тероризам мозе извести само паметан,не ментално болестан.Зар сам цин убијања људи није болест?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

07.04.2018 20:45

Нормално да је имао менталних проблема, да није тако зар би починио овакав стравичан злочин. Или ви можда мислите да би овакав злочин могао да почини и нормалан човек. Боже свашта

ОДГОВОРИТЕ