Страдао: Детаљи пожара у Добоју

Добојлија Омер Мутић (65) страдао је синоћ у свом стану који се налази у Видовданској улици.

Република Српска 07.04.2018 | 15:58
Страдао: Детаљи пожара у Добоју
Ватра је стан захватила око 19.45 сати, док комшије и Омерова родбина за узрок криве гријалице којима се старац гријао.

Његова сестра Сенада Табаковић за Блиц каже како је прије неколико година у зграду уведено централно гријање, али да га Омер није хтио увести у свој стан.

- Цијеви су доведене до пред сам стан. Говорила сам му: "Омере ја ћу платити, хајде да уведемо и теби", али он ни да чује – кроз сузе говори Сенада.

Каже како су јој полицајци рекли да су тијело пронашли на поду и да се њен брат највјероватније угушио од дима.

Настрадали Мутић није имао породицу, а комшије причају да су га видјели сат времена прије него што је пожар букнуо како храни мачке испред зграде.

Поред Омеровог стана, који је у потпуности изгорио, ватрена стихија је прогутала и дневну собу стана који се налази изнад, након чега су је ватрогасцу успјели обуздати.

У Полицијској управи Добој су рекли да им је синоћ око 19.45 сати пријављено је у стамбеној згради у Видовданској улици дошло до избијања пожара у једном од станова.

– Припадници Територијалне ватргасне јединице Добој приступили су и гашењу пожара стана изнад власништво С. П. (74) приликом чега је у истом изгорјела просторија дневног боравка. О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој – рекли су у ПУ Добој. Полицијски службеници заједно са инспектором за експлозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Добој данас ће обавити увиђај како би се утврдио узрок пожара.

Извор/Фото: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар