За напад на браћу 16 година робије

Милан Малић (25), Џенан Јузбашић (29) и Ратомир Вожни (38) из Бањалуке осуђени су у бањалучком Окружном суду на 16 година затвора због разбојништва и напада на браћу Александра К. и Његоша К. у Бањалуци.

Република Српска 07.04.2018 | 11:16
За напад на браћу 16 година робије
Напад се догодило у улици Мише Ступара, а током напада Његош К. је убоден ножем у груди, што је за разбојнике којима се судило била посебно отежавајућа околност. Разбојници су од Александра отели торбицу са 100 марака,  документима и кључеве од “мерцедеса”.

Малић и Јузбашић добили су по шест, а Вожни четири године затвора. Пресуду је изрекло судско вијеће којим је предсједавао судија Пане Гаврић.

Поменути тројац разбојништво је починио заједно са  Јованом Гаврићем (26) из Градишке против кога је судски поступак још раније раздвојен.

Према пресуди Окружног суда Бањалука, они су 24. јуна 2014. године у бањалучкој улици Мише Ступара напали Александра К. како би од њега отели торбицу с новцем, а када је на мјесто злочина стигао његов брат Његош, напали су и њега и тешко га повриједили.

Александру је први пришао Јован Гаврић и од њега затражио да му да новац, а када је он то одбио, ударио га је песницом у главу.

Тада се у тучу укључио и оптужени разбојник Малић и такође ударио Александра који је некако успио да позове брата Његоша да му помогне како би се одбранио. Чим је Његош стигао, оптужени Гаврић га је ударио у главу, а затим су се у батинање укључили Јузбашић и Малић који су више пута ударили Његоша, а током те туче неко од нападача га је оштрим предметом убо у груди.

Након крвавог напада на браћу, разбојници су отели торбицу од Александра.

Тада су  побјегли сви сем Вожнија, кога је Александар успио да задржи.

Његош К. је у тучи задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот, од којих се касније опоравио.

Већина оптужених од раније су познати по чињењу кривичних дјела, а Јузбашић се већ налази на издржавању затворске казне.

Образлажући пресуду, судија Пане Гаврић казао је да је суд цијенећи доказе утврдио да су оптужени починили кривична дјела за која се терете.

– Оптужени су при чињењу дјела испољили безобзирност, а Милан Малић и Џенан Јузбашић су већ осуђивани за оваква или слична дјела. То је било отежавајуће. Вожни до сада није осуђиван, а и затечен је на лицу мјеста и њему је казна ублажена – објаснио је судија Пане Гаврић.

Оптужени плаћају трошкове суђења
Судија Пане Гаврић након изрицања пресуде изјавио је да је вијеће осуђену тројку обавезало да плате трошкове судског поступка. Тако ће Милан Малић, Џенан Јузбашић и Ратомир Вожни морати да плате 570 марака трошкова плус по 150 КМ судског паушала.

Такође дужни су и да надокнаде трошкове адвокатима.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кулу нама са нама

07.04.2018 09:43

И требале цетири године да се пресуди..далеко смо догурали...П.С.Куд ме дјаво наврати да пуску раздузим,посто је изгледа досло врјеме из турског и аустријског вакта..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи,

07.04.2018 11:19

Ми смо од тамо ,повремено долазимо ,када ово све пратимо ;ту су само убице организоване "цуј за сто марака убијају. (јебите се ми тамо нецемо висе ,заради тих идиота ;дрзава неуређена.