“Молим те, ошамари ме!“

НИЈЕ ПРВОАПРИЛСКА ШАЛА: КАД ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ И КУЛТУРУ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЗАВАЛИ ШАМАРЧИНУ ГЛАВНОМ И ОДГОВОРНОМ УРЕДНИКУ НОВИНА И НАПРАВИ ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ КОЈИ БАЦИ СЕНКУ НА ПОСЕТУ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МИЛОРАДА ДОДИДКА ЗРЕЊАНИНУ.

Забава 04.04.2018 | 23:25
“Молим те, ошамари ме!“
Пише: Игор Алексић

Далибор Бубњевић, главни и одговорни уредник најтиражнијег локалног штампаног медија у Србији, листа "Зрењанин", последњег дана марта је "попио" шамарчину од председника Одбора за информисање Скупштине Србије Мирка Крлића, тврди Далибор, сведоци, а преноси и Удружење новинара Србије.

Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина, према службеној дужности, већ је поднело пријаву републичком тужиоцу и окружном тужиоцу у Новом Саду, јер му је то обавеза  по Споразуму о заштити новинара потписаном 2016. с главним Републичким тужиоцем Загорком Доловац.

УНВ није пристао да затражи смену господина Крлића док се институционално не потврди и утврди шта је цела истина, како је моментално агитовало Удружење новинара Србије.

Око Далибора, у најбољој градској "кафани", седеле су уреднице разних медија, док су добронамерно извештавали о посети председника Републике Српске Милорада Додика, који на сву срећу није пио шамаре већ војвођанска нектар пића, у најбољем хотелу у граду, који је познат по луксузу и традиционалном ићу и пићу.

ОФИЦИЈЕЛНИ ДЕО У ГРАДСКОЈ КУЋИ: ЈАЊИЋ И ДОДИК СУ БИЛИ ПРИСТОЈНИ ОД ПОЧЕТКА ДО КРАЈА

Руку на срце, Војвођани су познати по гостољубивости.

На том, може се рећи, високом међународном скупу, ојачаном специјалним везама, Крлић је увеличао догађај тако што је Далибору пришао за сто, вређао га, псовао га, пошао за њим у тоалет  и тамо га наводно напослетку ошамарио.

Бум! Култура!

Трас! Информисање!

Цангр! Да ти српски кажем!

Крррр! Ја сам власт!

МИРКО КРЛИЋ: ТЕШКА РУКА, ТЕШКЕ РЕЧИ

Крлић демантује да је ошамарио Далибора, али претње са шамарима, или без шамара, од стране председника Одбора за информисање и културу Скупштине Србије, у близини високе делегације,,  су недозвољене у цивилизованој земљи, макар и у карикатури.

У Словачкој би ово био можда разлог за  распуштање парламента. Тамо убију новинара, падне министар полиције, а у Србији по 20 година се убиства новинара толико темељно решавају да се евентуално расветлавање очекује у следећем миленијуму. Правда је спора, али достижна.

Далибор може да се чешља налево или надесно. Да буде (не)симпатичан. Искрен или неискрен. Да пише бриљантне или бљутаве уводнике. Да буде продржавни или прокапиталистички лобиста. Може да буде шта му срце жели, све док ради у сладу са законом. Да ради и пријатељима иза леђа, ако неко да бољу понуду. Његова ствар.

Но, нико не сме да га шамара и да угрожава његову слободу говора и безбедност.

ДАЛИБОР БУБЊЕВИЋ: МНОГО ВОЛИ ДА ПИШЕ ПОДСМЕШЉИВЕ КОЛУМНЕ, МАКАР И НАГРАБУСИО

У својој дугој каријери нисам чуо да је представник Одбора за информисање Скупштине било које земље издеветао главног уредника неког медија. Насред кафане, тј насред WЦ-а кафане,  у близини високе званице као што је у Зрењанину омиљени Милорад Додик.

Без зезања, Доду Зрењанинци баш воле.

И обрадовали су се што је дошао јер напросто воле Републику Српску, што је и природно.

И ЗА ОВАЈ БЕЛАЈ НИСУ КРИВИ НИ ОДЛИЧНИ ДОМАЋИН ЧЕДОМИР ЈАЊИЋ А НИ ГОСТ ПРЕДСЕДНИК РС МИЛОРАД ДОДИК.

Криви су дворјани.

Разлог за сукоб и експлозију размене политичких мишљења батинама,  је наводно то што  Далибор често помиње да фабрика воде у Зрењанину није завршена у роковима, годинама. 

Из чесме деценијама тече нешто што личи и има укус и боју устајале мокраће, зачињене пестицидима. Побогу, около су њиве.

Иначе, вода је у Зрењанину забрањена неке 2004. за употребу за пиће, после моје емисије на ТВ НС "Тихи отров из чесме", која је документовано доказала да је зрењанинска чесмуша потенцијално канцерогена, што је с правом узнемирило ширу јавност.

Бесни покрајински инспектор се тек тада пробудио из коме и написао да ту воду не смеју да пију ни животиње. Трајно.

Но, сиромашни је и даље пију, и кувају на њој, иако је то техничка вода.

Чекајући Годоа с чесмом здраве воде...

Од 2004. чекамо фабрику воде за људе, која је напокон требало да буде отворена пре неке две године.

Молим се Свевишњем да ми неће поломити кости, јер ме јесу нападали на разне начине којекакви угурсузи годинама уназад.

Побогу, вода није била потенцијално канцерогена док нисам лануо на јавном сервису да је опасна по живот. И добио по ушима, наравно.

Надам се да и да господину Додику и делегацији нису дали да попију ни чашу те воде из чесме. Ипак, би се то могло сматрати покушајем тровања, што је кривично дело. Но.... На сву срећу, за специјалне званице, имамо довољно флаширане воде.

Зато, подржавао или не подржавао Далибора Бубњевића, био ми симпатичан или несимпатичан, шамар који му је неспосредно пре дана шале ударио Мирко Крлић, ударио је и мени, јер шамар колеги је шамар и мени.

Није нимало смешно. Можда је само црнохуморно.

Искрено, зна се да су разлози за крљажу дугорочна међусобна нетрпељивост... Тако каже чаршија, а где има чаршије, има и дима.

Но, шамарчине су према суду веће понижење него удар песницом. Сећам ли се добро кривичног закона?

Културно и на нивоу, а и информативно. Нема шта!

Крлић у своју одбрану каже да је насрнуо на Бубњевића јер му пише о ћерки. Но, то се расправља ван кафане, и у трезном стању, ако је уопште истина.

Да је правде, председник Александар Вучић би сутра Мирка Крлића позвао да да оставку и да изађе из политике, ако се наводи да је ошамарио Далибора Бубјевића покажу као  тачни. Наравно да се то неће десити, лупетам глупости из обести, као и сваки средовечни новинар који је изгубио сваки компас.

Но, ако се докаже да је Далибор лагао да га је Крлић ошамарио, опет би Далибор морао да добије отказ у матичном листу.

Премда, више верујем у верзију да је Далибира звизнуо Крлић, пошто је Далибор само понекад вербално насилан.

Свашта може да се деси!

Само да на крају специјални сведоци не изјаве у записник Тужилаштва да се Хотелом Војводине орило: "Молим Те, ошамари ме! Ја то волим! Ошамари ме, Мирко!  И то јако! Јаче!".

Можда тужилаштво на крају закључи и да нико није крив... "ава, ава, ава... нико није крава!" И то се дешава. А и посланички имунитет није лимунада.

Извињавамо се господину Милораду Додику јер је његов свечани дочек у Зрењанину на крају заличио на просечну седницу Парламента Републике Српске. Извињавамо се јер је његов долазак осенчен туђом будалаштином. Дешава се. Да сам градоначелник Општине Зрењанин, обојици бих препоручио да се један другом јавно извине. Мислим на Крлића и Бубњевића.

Пристојност и добронамерност су ствари које поправљају многе ружне догађаје.

И шта на крају рећи, господине Додиче? Извините нас, много нас извините...

Србија је динамична земља. У сваком прогресу омакне се и покоја колатерална штета.

Извор: Бука

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хахахаха

04.04.2018 22:05

То је у част предсједника Додика!Какав гост,такво и понашање! хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИРКУС

05.04.2018 00:27

Где год Додик, ту и циркус. Аман, кад и не направи п....ију има ко ће уместо њега. Надам се да је прошња Србијом била берићетна. А ви новинари се сами табате, сами ћете себе потаманити. Не требају вам други непријатељи до вас самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИВО

05.04.2018 07:14

РЕЧ ЈЕ САМО О ОПШТЕМ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКОМ НИВОУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

05.04.2018 16:26

Овде Додикове кривице сада нема, ако неко је у делегацији домаћина, и не зна да се контролише, онда зна се коме се ваља обратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21. век

05.04.2018 17:31

Функционери и шљаге као метод комуникације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тутурутуту

06.04.2018 13:52

Прије су новинари били господа...

ОДГОВОРИТЕ