Грађани траже правду за Давида

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је да је поновна обдукција тијела трагично страдалог Давида Драгичевића потврдила вјештачење патолога у Заводу за судску медицину Републике Српске Жељка Карана, који је навео да је смрт наступила утапањем. Међутим и даље није утврђено на који начин је Давид Драгичевич завршио у води и ко је евентуални убица!

Република Српска 29.03.2018 | 19:49
Грађани траже правду за Давида
Министарство унутрашњих послова РС данас је Окружном јавном тужилаштву Бања Лука доставило извјештај о смрти Давида Драгичевића. Уз извјештај су достављени и сви докази који су прикупљени у току расвјетљавања околности смрти.

Из Тужилаштва поручују да ће и даље радити на утврђивању свих релевантних чињеница, након чега ће бит донесена тужилачка одлука. Многи се надају да ће Тужилаштво поступити темељније од појединаца из МУП-а који су на првој пресс конференцији направили бројне пропусте.

Дирекотор Полиције каже да је поновљена обдукција показала исто што и прва.

’’Налаз додатне обдукције ће бити достављено породици. То ће Министарство здравља добити и тај налаз ће предатие породици. Незванично, ја знам да је потврђен први налаз нашег вјештака Карана’’ – рекао је дирелтор Полиције РС Дарко Ћулум. 

Налаз обдукције није достављен породици. Родитељи Давида Драгичевића су били на разговору код министра Драгана Богданића.

Мајка Давида Драгичевића је на ФБ страници у групи ’’Правда за Давида’’ написала да налаз обдукције није готов и да га нико нема.

То дословно демнтује директора Полиције Дарка Ћулума и додатно усложњава цијели случај. 

Чињеница је да је МУП остао при тврдњама да је у питању ’’задесна смрт’’ иако су и сами навели да је то ’’вјероватно’’. Упркос чињеницама које се појављују из дана у дан у полицији и даље тврде да је истрага која је до сада урађена показала да нема елемената кривичног дјела.

Вријеме смрти, што је и кључно за ријешавање овог случаја, нико јавно није саопштио. Ни полиција, ни патолог!

’’Ја сам јутрос разговарао са породицом. И сада сам рекао, овом истрагом што је урађено до сада ту не постији елемент кривично дјело’’ – рекаоје Ћулум. 

У међуврмену мајка покојног Давида Драгичевића је на ФБ профилу у групи ’’Правда за Давида’’ објавила снимак на које се види како у кућу улази једна особа. Полиција је на првој прес конференцији тврдила да је та кућа опљачкана и да су украдене ствари пронађене у џеповима Давида Драгичевића. На једном од снимака видљиво је да особа излази из дворишта опљачкане куће и то видно храмљући. Посебно је интересантно да лице за које се мисли да је Давид по изласку из куће носило бијелу маску. Поставља се питање да ли је иста особа ушла у ту кућу и изашла из те куће?

Јасно је да се у кући нешто значајно догодило, што је за сада права мистерија. О тих спорних 50 минута боравка у кући Дарко Илиц на конференцији није говорио. Након свега упитно је да ли је Давид, ако је то био он, заиста опљачкао куцу. О налазима прве и друге обдукције нема детаља. Жељко Каран је рекао да је утврђено да се ради о механичким повредама које су настале примјеном тупе механичке силе, не прецизирајући чиме је то учињено.

Грађани Бањалуке и вецерас су били на Тргу Крајине. У тишини са свијећама у рукама  заједно са породицом Давида Драгичевића траже правду и расвјетљавање мистериозне смрти. Родитељи су поручили да њихов син неће бити сахрањен док се не утврди права истина. Ангажоваће и правни тим на расвјетљавању овог случаја. Објавили су и бројеве жиро -  рачуна за све оне који могу и желе финансијски да им помогну.

’’ Нема оптуживања. Само истина и починиоци. Докажите ми да је мој син провалник и самоубица. Јавно изјављуем пред свима вама да ћу се убити на Тргу Крајине. Али, црно на бијело. Овдје ћу се убитии спрати љагу и са свог и са имена мог дјетета. Запамтите ово, али ми докажите. Давид Драгичевић провалник није и није самоубица’’ – поручио је окупљеним граћанима отац покојног Давида Давор Драгичевић.

Окупљеним грађанима на Тргу Крајине обратио се и Давидов друг.

’’ Сви треба да се укључе и помогну да се сазна истина. Не смијемо прихватити лаж о томе како је Давид био лопов и како се сам убио. Сви ми знамо какав је Давид био. Давид је волио живот, наш Давид није извршио самоубиство’’ – поручио је Стефан Радуловић.

Осим Бањалучана и становници Мркоњић Града, Приједора, Прњавора и Челинца пружили су подршку родитељима покојног Давида у настојању да сазнају како је њихов син настрадао.



БН телевизија

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

К

29.03.2018 17:56

Они по 100 пута: наступила смрт дављењем..па ко да смо сви ми луди, ПИТАЊЕ ЈЕ КО ЈЕ УБИЦА И ИМА ЛИ ПРАВНЕ ДРЗАВЕ!!! Ако нема правне дрзаве онда да се брате сви колективно селимо за паметним људима у иностранство и заврсена прица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема Државе

29.03.2018 18:15

Н

Name

Доц Холлидаy

29.03.2018 18:24

ТЕКСТ НАВОДИ: 1. ВРИЈЕМЕ СМРТИ НИЈЕ УТВРДЈЕНО; 2. ДА ЛИ ЈЕ ИСТА ОСОБА УСЛА, КОЈА ЈЕ ИЗАСЛА СА МАСКОМ? ОДГОВОРИ РЈЕСАВАЈУ СЛУЦАЈ!!!

Name

Гиле

29.03.2018 18:26

Снимак показује усла особа нормално, а изасла храмајуци. Док је била та особа у куци нико је није видио. Откуд онда храмање???

Name

...да Цико бону...

29.03.2018 18:29

Драги оче знам да још гласаш за ове Додиикове,од којих немаш новца,тј.нормалне пензије да саставиш до петог у мјесецу а до тридесет првог никако,гласаш за оне што ти направише да ти је част што си одликовани борац,а тебе је сраморта и не смијеш то никоме рећи,за оног што нам похапси и испоручи све ратне комаданте и храбре борце за шачицу своји долара.Гласаш оче опет за оног ко нам укину грб,химну,и дан републике,а сада се као реферндумом боримо за нешто што је он сам потписао и укину,тако да умјесто славе сада имамо онако неки дан који можеш а и не мораш празновати.Гласаш "тајо" за оног што нам укину Републику Српску продајом Брчког,подјели је "тајо као када јабуку пресјечеш на пола.Гласаш "тата" за оног годинама који укину платни систем са Србијом па нам већина фирми пропаде преко ноћи,за оног што приватизова са својим кумовима пола републике и већину фирми,за оног што нас задужи "тајо" да ти ни унучићи твоји унучића неће моћи вратити задузено до сада.Гласас за оног "тајо" што није ни славио нити се крстио.Гласаш "тата" за оног што је оправдавао бомбардовање Србије,говорио да ће ухапсити Краџића и Младића и ухапси,за оног што дође на тенковима истих ових што сада диже буну против њих_Нато,гласаш глупи "оче" за оног што истјера легалног предсједника Поплашена на улицу и протјера цијело једно ратно и политичко рукововодство само да би он дошао и пљацка а не спасавао и запосљавао.Гласас,укратко за будалу,лопова,пробисвјета и подвојену личност која се буди као један особа,доручкује као друга,руча као трећа,вечера као четврта а леже као пета,шеста,седма...Гласаш за неког "тајо" због кога нећеш виђати ни сина ни унучиће ни снаху,у Шведској смо "тајо",можда дођемо следеће године за Божић,ако будеш жив "ТАЈО".Гласаш тајо за Милокрада а ми смо ти све даљи и даљи.ПРОМЈЕНЕ! Драги оче 29.03.2018

Name

Држава Нула

29.03.2018 18:38

Ко Може нека Напушта овај ПАКАО,Све Живи Државни Криминал::!!!!!!! 100%.Никад овдје нема нормалног живота,ово је Страхота.

Name

РЕВОЛТ

29.03.2018 18:43

Има Фацебооку страница ПРАВДА ЗА ДАВИДА гдје има око 60000 цланова! Ту се мозе доста тога сазнати о томе ста се све крије и да се све покусава затаскати!

Name

Борац

29.03.2018 19:34

Треба расвијетлити и сва остала убиства и Дјевојке од прије пар мјесеци коју уби милин нећак са аудијем од Игокее, убиство Вукелића, Благојевића, дечка кога уби Чађо, госпође Новаковић коју посредно уби стојчиновић, убиство Гарића и других које нисам навео. Државу је миле претворио у свој тор а народ у стоку која само гледа и шути и пита се ко је слиједећи на реду. Не треба одустати од окупљања па и радикалнијих мјера док се ова банда не растјера. У Словачкој због убиства паде влада а код нас награђују убице и дају им важне функције. Државу нам воде криминалци и убице. Посебно треба апеловати на људе који одлазе вани да на дан избора обавезно покушају доћи да се казне ови нељуди. Нетреба им дозволити да се извуку и да нас опет јаше а да нам дјеца и унуци иду ван и да их цијели живот будемо жељни.

Name

Е МОЈИ МОМЦИ.

29.03.2018 21:36

И вране знају ,да је изврсено убиство, није толики народ брез памети знају они добро засто се иде.

Name

Једноставно,

29.03.2018 18:07

Муп р -ске ;нека понуди добру награду за добру информацоју ,тако се ради у западним резимима "уколико се слуцајно нађу пред нересивим прпблемом ,друге нема то муп мора овога пута да се поцне понасати скрајно одговорно ,натоду је доку*цило њихова бахатост , за које су плацени као и на западу ако не и боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре једноставно

29.03.2018 19:35

Наравно- МУП РС, за информацију која није у складу са њиховим зацртаним циљем, као награду, нуди премлаћивање и одбијање бубрега.

Name

ОЗНА

29.03.2018 20:01

Земљак,о цему ти,па ово ти је ,,Нагорно Карабах,,.

Name

Хмм

30.03.2018 07:25

Па јес ти при здравој памети. Па МУП ово и затаскава и сакрива. То му је основна улога. Инаце , форензицки струцњаци у МУП РС не знају ни основни форензицки пакет да користе. Крим техн. такодје . Све кумови , кумцад , сестрици и остала фамилија нагурана у МУП с основним циљем контролисања ситуације по вољи појединца. Није њима до истине они је знају , њима је до тога како то да прикрију, замазу, метну иза кулиса.

Name

!!!

29.03.2018 18:18

Полиција теба покушати открити ко је задавао ударце у главу, гдје и у које вријеме, ако то успије, ријешиће случај, ако не открије ко је задавао ударце у главу, гдје и када, ђжабе су обдукције и било која друга медицинска вјештачења. ударци у главу и утопљење итекако могу бити у узрочнопосљедичној вези. Битно је само вријеме и мјесто задавања удараца у главу, оно је кључ рјешења случаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ СВИ СВИ

29.03.2018 19:47

СВИ НА УЛИЦУ ДОДИТЕ ДА ОТПОЦНЕМО СКЛАЊАЊЕ БАХАТИХ ПОЛИЦАЈАЦА И ВЛАСТИ

Name

Дире Страитс

29.03.2018 20:10

@СВИ : Кога би ти склањао хулигане један? Шта ти знаш балавче о бахатим полицајцима? Овај твој коментар је бахат. Дао Бог да те неки полицајац барем једном опендречи по гузици да ти дође у шупљу главу.

Name

О цему ви

29.03.2018 20:45

Дире Страитс прпа вас мало ухватила а? Златна је она мозес како хоцес али не и докле хоцес....

Name

Дире Страитс

30.03.2018 06:26

@ О чему ви / Ти / ? : Друже мој, никаква ме прпа није ухватила и немам разлога за никакав страх. Живим нормално од свог рада, нигдје нисам на буџету нити у било којој партији, тј.немам никакав додир са влашћу, опозицијом нити било ким ко "води ово друштво". Али не могу прихватити да неко генерализује ствари. Свагдје постоји добри и лоши људи, добри и лоши радници. Имам толико познаника и другова који часно и поштено обављају полицијски посао и сада би и њих "неко склањао"? Ма немој ,молим те! О чему Ти!

Name

Хмм

30.03.2018 07:30

Ре: Дире Страитс . Нофлеру из Бакинаца. Какву ти то силу просипас овде керу пандурски. Момак је у криву само због тога сто тебе и слицне теби није мотком најурио из канцеларија МУП-а . Битанго лазљива , неспособна , необразована која се продајес за постеног полицајца. Па немас ти право да цутис кад знас ко ти је министар , директор полиције , ко ти командује да окрецес главу од цињеница и подрзавас лицно богацење на стету постеног народа. Ово није Република - рес публиц ово је Респривате -рес приватес. Од дједовине сте ми направили ловацки гатер , а ви ко необуцени пси на народ кидисете. За такве је мотка.

Name

@блбл

29.03.2018 18:22

Мозе цијела Бања Лука изаци да пали свијеце,неце бити никаквог ефекта.Види се из изјава МУПа да грцевито несто бране,цијела та Мафија је умрезена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

29.03.2018 19:15

Жалосно, колико мало памети у МУП РС!!! - Ако је утврђено ко се тукао, треба се подијети пријава против лица за наношење тјелесних повреда, - да ли извршен увиђај на лицу мјеста кд теске крађа, да ли су пронађени трагови извршиоца, отисци прстију, обуће, днк... и да ли они припадају покојнику, - да ли је на спорном мосту пронађен траг покојника, да ли је неко видио да је пао, скочио или га је неко гурно. Ако није, онда се не може тврдити да је задес, нити било шта друго, већ треба рећи да за сад нису утврђене чињенице које указују да је почињено кд али да ће се истрага даље наставити... У сваком случају, без утврђених чињеница се не може ништа апсолутно тврдити нити било шта искључити али нажалост имама будале које нешто тврде!

Name

Синнy Боy

29.03.2018 18:27

Ако би неко желио да изврши самоубиство онда би отишао до Врбаса а не би скакао у Црквену. Уосталом, нема логичног објашњења зашто и како би ово био несретан случај. Још нисам чуо да је неко настрадао у Црквеној.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2018 19:36

Ко поред Црквене има ста ради. Не могу да вјерујем ста наса полиција говори и да нема оправдане сумње да је момак убијен. Катастрофа.

Name

Бог Те

29.03.2018 19:58

Па да ли си ти и слицни нормални, јел могао да се оклизне глупане један, али и то је самоубиство јел.контате или нецете да контате, није скоцио сто је хтио, али омакло се, а с обзиром на дејство ЛСД-а и цега јос, па запитајте се, ееееееј.

Name

Скептик

29.03.2018 18:38

Познат је случај убијених гардиста на Топчидеру 2004.г. Пронађени су мртви а само неколике дана послије стражни органи су саопштили да је истрага завршена и да је закључак да су се међусобно поубијали. И не само то, него су убрзо закључили да су њих двојица се посвађали јер су били у "љубавној вези " (!?) Након неколико година је доказано да су их је убила трећа особа. У Давидовом случају се сугерише да је био криминалац и наркоман који је под утицајем дроге бјежао са украденим лаптопом под мишком и заједно с њим упао у поток и удавио се. Полиција је тај поток прогласила РИЈЕКОМ што је све Бањалучане запрепастило. Поручујем Давидовим родитељима да буду упорни у истјеривању правде као родитељи оних несретних гардиста који су на крају доказали да су били управу када су тврдили да је њихове синове неко хладно ликвидирао. Народ је уз вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКА ЦАСТ БАЊА ЛУКО,

29.03.2018 19:15

Само градјани БЛ могу дати снагу и подрску Давидовим родитељима да истрају у борби за истином. Ово није само борба за Давида, ово је борба за правду, истину, младост... Да није друствених мреза на другом крају РС не би било информација јер то медији стуро саопсте... Показали сте достојанство, а ваљда градска управа прогласи дан залости у дан Давидове сахране...

Name

Ц

29.03.2018 19:16

НЕМА СМИРИВАЊА НАРОДЕ ОВО ЈЕ СВЕ ДИКТАТ ЗАШТИТЕ ПОЛИЦИЈСКИХ МИЉЕНИКА НА ТРГ ИСТЈЕРАТИ КАБИНЕТ НА ЦЕЛУ СА ДОДИКИМ А ИСТО И ЖЕЉКИН И ДА ДАЈУ ОДГОВРЕ ШТА РАДЕ ОНИ И ЊИХОВИ КОРУМПИРАНИ И НЕСПОСОБНИ МИНИСТРИ.ЦРНОГОРАЦ ИГОР КАКО ЈЕ СТАО СА ШКАЉАРСКИМ КЛАНОМ?НЕМА СМИРИВАЊА НАРОДЕ.

Name

Ин

29.03.2018 21:24

Да ли си и помислио да је ЛСД мога бити насилно дат децу. Како год мајке бањалуке и РС немају висе миран сан стахују за сигурност своје дјеце.

Name

когде

29.03.2018 18:59

Блоод ис унсуитабле фор самплинг бецаусе ит поолс ин тхе депендент партс оф тхе бодy афтер деатх анд цлотс. лазу. немогуце је изврсити утврдјивање врсте наркотика, користене колицине као и уопсте их у многим слуцајевима наци у тијелу осим ако није анализа радјена одмах или у 24 сата. а тијело провело у води 5 или 6 дана...ма дајте молим вас. има ли ко нормалан у дрзави. Лазу. крију убице. кљуц су људи код којих је провео под присилиом у куци 50 минута!! Ако је то био он. и кљуц је цовјек који је био у ауту посматрао све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре когде

29.03.2018 21:25

Шта лупас глупости? Код леша се у крви и урину задржавају опијати, не испаравају. Логично, крв не циркулише, не избацују се токсини и урин. И наравно да је могуће потврдити присуство наркотика, било узорком крви и урина, било косом или чак из костију. А присуство ЛСД -а у овом случају може бити од изузетне важности, с обзиром како дјелује, и какве халуцинације изазива.

Name

Кики

29.03.2018 19:17

Лијепо се види да цовјек хрма на десну ногу и при улазу у куцу и носи стопало настрану само се види боље кад излази зато сто је десна страна у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

29.03.2018 19:24

Питање: ко је власник куце и да ли на улазу у тунел кроз који протице црквена постоје Ресетке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОРЕ

29.03.2018 19:28

Мајка је још прије проналаска тијела причала о посљедњој поруци свог сина "Уколико ми се нешто деси.....". Може ли се бар утврдити кад је послана порука и постоји ли могућност да је послао неко други, да скрене истрагу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.03.2018 19:47

СУВИШАН ЈЕ СВАКИ КОМЕНТАР ЗА НЕСРЕТНОГ ДАВИДА.ЉУДИ ТРЕБА ДА БУДУ ПАМЕТНИ БЕЗ АНАЛИЗЕ. МИ СМО САМО ПОСМАТРАЧИ СЛУЧАЈА.ТО СЕ КАЖЕ ХИТНО И ОДМАХ ТРАЖИМО ИСХОД УБИСТВА.АНАЛИЗЕ СУ ГЛУПЕ ПОГОТОВО ОД НАРОДА ШТА ЈЕ БИЛО И ШТА ЋЕ БИТИ НАРОДЕ ПАМЕТ У ГЛАВУ .МЛАДОСТ НАМ НЕСТАЈЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

29.03.2018 21:02

Е овај случај и слични њему су огледало слоге..Да се којим случајем требадне изаћи на улицу за колективно опште добро(мада је и овај случај,једна врста колективне опомене,те не заостаје за оним свакодневним),опет би један дио склонио дупе..Тек ако се због нечега,једнако блокира и Требиње и Прједор,као и све између,тада можемо нешто и очекивати..ако ништа да видимо како функционишу ове ХДЗ униформе полиције,које данас освануше на српским џадама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

29.03.2018 21:27

У свим градовима и опстинама народ треба изаци дати подрску да се овај слуцај ријеси

Name

Милан1з

29.03.2018 22:46

"И опет нико није крив - КРИВО ЈЕ МОРЕ!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

30.03.2018 05:32

Само неодустајат од протеста. Тразити истину И за Вукелица И Дјуровица. Бандо црвена.

ОДГОВОРИТЕ