Крајиновић не заборавља 2010. годину и свети Ђоковића!

Српски тенисер у окршају са Французем који је елиминисао некадашњег најбољег играча планете.

Тенис 25.03.2018 | 14:15
Крајиновић не заборавља 2010. годину и свети Ђоковића!
Сви су очекивали српски окршај у трећем колу Мајамија, али је тамо отишао само Филип Крајиновић, који ће данас одмерити снаге (око 18.30) са играчем који је емиминисао Новака Ђоковића у претходној рунди. У питању је 47. рекет света Беноа Пер.

Крајиновић је ухватио добар ритам лаганом елиминацијом Британца Лијама Бродија, а занимљиво да се са Французем до сада састајао само једном у каријери и то давне 2010. године у квалификацијама за УС опен, када је Пер славио са 2:1 у сетовима.

Перу је ово прво учешће у трећем колу мастерса још од турнира у Мадриду, када је елиминисан од Пабла Куеваса, након што је поразио Пабла Карања Бусу и Стена Вавринку. Када је у питању мастерс у Мајамију, Француз је у претходна два учешћа такмичење завршавао управо у овој рунди, па је то добар знак за Крајиновића.

Ако се изузме први меч у сезони и пораз од Петера Гојовчика, српски тенисер је на свим осталим турнирима остваривао макар по једну победу. Актуелни резултат у Мајамију његов је најбољи учинак до сада на овом турниру, а на мастерсима серије 1.000 само је једном успео да оствари више од једне победе у главном жребу и то у Паризу прошле године када је стигао до финала.

Крајиновић има разлога оптимизам пред овај меч. Боље је пласиран (27. место) на АТП листи, а чини се да је и у бољој и константнијој форми, па је прави тренутак за освету која се чека још од 2010. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар