Мајами: Исцрпљени Ђоковић доживио нови пораз!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић поражен је већ у трећем колу Мастерса у Мајамију од Беноа Пера у два сета.  Новак без снаге и концентрације, експресан пораз! Без снаге и концентрације одиграо је Ђоковић на старту Мајамија и лагано је поражен од Беное Пера.  Није то онај Новак - Ђоковић експресно испао у Мајамију! Француз Беноа Пер у другом колу био прејак за некада првог тенисера света.

Тенис 23.03.2018 | 21:20
Мајами: Исцрпљени Ђоковић доживио нови пораз!
Ђоковић је имао енергије само за првих 20 минута, иако је паузирао скоро три месеца после Аустралијан опена, па је изгубио резултатом 6:3, 6:4.

Новак је добро почео дуел на Флориди, чинило се да има контролу у неколико уводних гемова, али је Француз одлично парирао.

Међутим, један гем је био прекретница – код резултата 3:3 у првом сету одиграо је катастрофално и потпуно изгубио енергију. Пер је био у налету, направио је серију гемова којом је дошао до вођства у сетовима, да би озбиљно припретио почетком другог.

Тај талас је Ђоковић преживео, а и када је претрпео нови брејк за 4:2, успео је да се експресно врати. Ипак, тај период добре игре је био краткотрајан, опет је посустао у финишу и доживео нови пораз.

Француз је на овај начин спречио српски дерби јер ће у следећој рунди играти против Филипа Крајиновића који је лако изашао на крај са Лијамом Бродијем – 6:3, 6:2.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара, а титулу брани први играч на АТП листи Роџер Федерер.

Пораз Ђоковића на старту Мајамија!

Најбољи српски тенисер је још једном деловао без снаге и концентрације на терену, па је доживео трећи везани пораз - први пут после десет година!

Пре две недеље га је на старту Индијан Велса елиминисао Данијел, а сада је са друге стране мреже био далеко озбиљнији тенисер Беноа Пер (47) који је за само 70 минута на терену успео да искористи све слабости које тренутно Ђоковић испољава.

У трећем колу овог турнира играће против још једног српског тенисера Филипа Крајиновића.

Новак Ђоковић - Беноа Пер 0:2 (3:6, 4:6)

Гледали смо миран први сет све до седмог гема када је Ђоковић заиграо доста лошије, деловао је још некомфорније на терену и видело се колико нема снаге, па је Пер искористио другу указану брејк шансу.

Уместо да Ђоковић поново "уђе" у меч, наставио је да сервира лоше, па је Пер успео да преокрене иако је Новак имао 40:0. Француз је везао пет узастопних поена и узео сет!

Ни у другом сету то није деловало много боље. Пер је био тај који је диктирао игру, Новаков сервис је био преблаг, док игра са основне линије није била онако добра. Колико није имао снаге најбоље се видело у ритернима, његовом најјачем оружју, пошто га је Пер својим севисом буквално "померао" и користи мањак физичке снаге.

У шестом гему је направио први брејк и повео 4:2, а Ђоковићев повратак у меч трајао је кратко. Успео је да изједначи на 4:4, али је очајно одиграо на свој последњи сервис.

Без изгубљеног поена Пер је искористио прву меч лопту и прошао даље.

Видећемо да ли ће српски тенисер узети нову паузу...

Ђоковић је дан раније наступао и у дублу с Виктором Троицком, где су њих двојица елиминисана, па је потпуно нејасно зашто се српски тенисер одлучио за "дупли програм" када је далеко од најбоље форме...

Новаку Ђоковићу никако да крене. Некада најбољи тенисер света је већ у првом колу завршио такмичење на АТП турниру у Мајамију чији је, иначе, рекордер са шест освојених титула. Кобан по српског тенисера у другом колу био је Француз Беноа Пер који је славио у два сета - 6:3, 6:4.

Очигледно је да Ђоковић још тражи начин да се врати на пут на којем је био, али му то не полази за руком. Трудио се у Мајамију, али једноставно, није могао више и боље против Пера.

То је вечерас био тек њихов други међусобни дуел, а француски тенисер уписао је прву победу, сигурно једну од највећих у досадашњој каријери.

Малтене ништа није полазило за руком Ђоковићу у овом дуелу, уосталом, такав је био случај и на претходном турниру који је играо у Индијан Велсу. 

Пер је диктирао темпо у оба сета, у већем делу меча деловао је као играч који више жели победу и зна како да дође до ње. 

Прилику да на неки начин "освети" земљака у следећем колу турнира у Мајамију имаће Филип Крајиновић, пошто баш њега чека дуел са Пером.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар