Мајами: Новак и Виктор после преокрета елиминисани!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у дубл комбинацији са Виктором Троицким поражен је на старту Мастерса у Мајамију.  Порази Новака, Виктора, Ненада и Миомира. . . ! Три пораза Срба претходне ноћи у Ки Бискејну.

Тенис 23.03.2018 | 09:30
Мајами: Новак и Виктор после преокрета елиминисани!
Тенисери из Србије елиминисани су од дубл комбинације Мектић/Пеја резултатом 4:6, 6:4, 10:3.

Новак је, логично, деловао "зарђало" и катастрофално је отворио меч – претрпео је брејк већ у првом сервис гему, у којем је направио две дупле грешке.

Хрват и Аустријанац су предност искористили да наставе да повећавају предност, али је код 4:1 уследила велика серија Срба. Полако су се Виктор и Новак враћали, два пута одузели сервис ривалима, а онда је и Ђоковићев ритерн прорадио. Тим ударцем је обезбедио још један брејк, уједно и сет за 6:4. 

Током другог сета није било толико осцилација у игри, тенисери су били сигурни при својим сервисима и после 32 минута игре на семафору је било 5:4 за Ђоковића и Троицког. 

Српски играчи желели су да овде окончају дуел, међутим Мектић је одлично одсервирао чиме су Хрват и Аустријанац дошли до изједначења (5:5).

Нажалост, у наредном гему Виктору је пала концентрација и наш дубл пар изгубио је сервис. Мектић и Пеја су били сигурни у њиховом најважнијем гему, што нас је довело до супер тај-брејка.

У њему су Хрват и Аустријанац били много бољи (10:3), што им је на крају и донело победу и пласман у друго коло Мастерса у Мајамију.

Међутим, оно што је најважније јесте да је Ђоковић играо без бола први пут након скоро две године, па ће бити спреман за прво коло сингла, у којем се састаје са Беноа Пером из Француске. Тај меч је постављен за трећи по реду на Централном терену Мајамија и не би требало да почне пре 19.30 по нашем времену.

Три пораза наших претходне ноћи у Ки Бискејну.

Новак Ђоковић и Виктор Троицки елиминисани су са Мастерса у Мајамију у дубл конкуренцији, после пораза од хрватско-аустралијске комбинације Никола Мектић/Александер Пеја 6:4, 5:7, 3:10, док је добитник "вајлд карда" Миомир Кецмановић завршио учешће у синглу поле меча са Денисом Истомином, 85. играчем света.

Узбек, који ће се у 3. колу састати са (16) Паблом Карењом-Бустом, брејковима је у финишу оба сета изборио победу над 179. тенисером на АТП листи - 7:5, 6:4.

У дубл конкуренцији елиминисан је и Ненад Зимоњић који је у пару са Британцем Кајлом Едмундом изгубио од Американаца Џона Изнера и Доналда Јанга 6:4, 7:6 (7:1).

Троицки је завршио учешће у Мајамију јер је дан раније поражен и у синглу након два и по сата велике борбе са Денисом Шаповаловим - 3:6, 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), док Ђоковића, као деветог носиоца и шестоструког шампиона, вечерас од 19.30 по нашем времену чека дуел са Французем Беноом Пером.

Данас ће на терен и (22) Филип Крајиновић, који ће се у 16 часова састати са домаћим тенисером, 169. играчем света, Лајамом Бродијем.

Уколико Новак и Филип буду савладали своје ривале, састаће се у 3. колу.

Управо у тој рунди такмичења, у суботу, наш Душан Лајовић одмериће снаге са (17) Ником Кирјосом након што је био бољи у исцрпљујућем мечу са Орасијом Себаљосом. Аргентинац је повео, али је наш тенисер са 108. позиције на свету направио преокрет - 3:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара, а Србин ће зарадити нове поене јер прошле године није наступао.

Титулу брани први играч на АТП листи Роџер Федерер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар