ЕЛ: Химки против Ефеса овјерио пролаз у Топ 8!

Кошаркаши Химкија победили су Анадолу Ефес у гостима са 85:73 и обезбедили учешће у доигравању Евролиге.  Вијалцев Химкијево тајно оружје - букирано место у ТОП 8! Ефес пао у финишу утакмице у Истанбулу.

Кошарка 21.03.2018 | 21:45
ЕЛ: Химки против Ефеса овјерио пролаз у Топ 8!
Пласман међу осам најбољих су већ обезбедили ЦСКА, Фенербахче, Олимпијакос, Реал и Панатинаикос, ту је и Жалгирис, а Басконија и Макаби ће се вероватно борити за осмо место.

Малколм Томас је у Химкију био најбољи са 17 поена, а Алексеј Швед је имао 16. Српски кошаркаш Стефан Марковић је убацио три поена и имао шест успешних додвања.

Некадашњи бек Црвене звезде Чарлс Џенкинс уписао је десет поена, четири скока и три асистенције.

Брајант Данстон је на другој страни убацио 19 поена за Ефес, а Владимир Штимац је за осам минута на паркету постигао шест поена и ухватио две лопте.

Неких четири минута пре краја чинило се да улазимо у драматичну завршницу. Али онда је Јегор Вијалцев добио напад и почео да затрпава кош Анадолу Ефеса. На крају резултат који не осликава колика се борба водила у Истнабулу. Химки је славио са наизглед убедљивих 85:73.

Кажемо, само наизглед, јер је четири минута пре краја Ефес губио са пола коша разлике - 71:72. Џаба, јер у та последња четири минута Вијалцев је погодио две тројке, убацио укупно осам поена и повео серију којом су гости сломили ривала. Утакмица сезоне за Јегора Вијалцева. У право време.

Кошаркаши Ефеса само себе могу да криве, јер су и сами допринели поразу. Бирали су лоша решења у последњим минутима, силно се испромашивали кад је било најпотребније. Почело је са Крунославом Симоном, па са Ериком Меколумом, Сонијем Вимсом... У та четири минута само два пут су лопту пробацили кроз обруч и оба пута са пенала - једном Вимс, други пут Брајан Данстон.

Вијалцев је све скупа убацио 13 поена, али је био ту у одлучујућим тренуцима. Малколм Томас је иначе убацио 17 поена за Русе, Алексеј Швед је стао на 16, а имао је и осам асистенција. Стефан Марковић није је меч завршио са три поена, додуше разигравао је екипу о чему сведочи шест асистенција.

У пораженом тиму 19 поена Брајан Данстона и 16 Вимса, уз по 11 Меколума и Брока Мотума. Владимир Штимац је убацио шест поена што је сасвим добро имајући у виду да је на паркету провео само осам минута.

Химкијева 16. победа,  плеј-оф је резервисан.

Евролига, 27. коло:

Уторак:

Фенербахче - Макаби Тел Авив 87:73
/Гудурић 23 - Џексон 13/

Жалгирис - Олимпија Милано 77:65
/Вајт 16 - Гудаитис 19/

Панатинаикос - Црвена звезда 91:71
/Синглтон 21 - Давидовац 17/

Валенсија - Реал Мадрид 96:88
/Дубљевић 17 - Кампацо, Тејлор 17/

Среда:

ЦСКА - Олимпијакос 89:81
/Де Коло 25 - Принтезис 24/

Анадолу Ефес - Химки 73:85
/Томас 17, Швед 16 - Данстон 19, Вимс 16/

20:30 Басконија - Бросе Бамберг
20:45 Уникаха - Барселона

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар