Подстицај за нова радна мјеста

У просторијама Скупштине Града Бијељина потписан је трипартитни уговор између 43 корисника програма „Јачање интегралне пољопривредне производње за смањење незапослености и супституцију увоза у прерађивачкој индустрији“, директора “Саве Семберија“ и представника Центара цивилних иницијатива. Циљ програма је смањење незапослености на подручју Бијељине, те повећање конкурентности локалних пољопривредних произвођача.

Република Српска 21.03.2018 | 16:45
Подстицај за нова радна мјеста
У оквиру програма расписан је Јавни позив за подизање засада и производњу црвене паприке, а са 43 пријављених који су задовољили критеријуме позива, потписан је Уговор којим је обезбјеђен пласман паприке у предузећу “Сава Семберија" Бијељина.

''Уговор има за циљ смањење незапослености, јачање повјерења коопераната у ''Саву Семберија'' као поузданог откупљивача црвене паприке и стварање дугорочне и обострано корисне сарадње између произвођача црвене паприке и ''Саве Семберије'', навео је Денис Телић, пројект - менаџер ЦЦИ-а.

''Предузеће ''Сава Семберија'' сусреће се са великим проблемом недостатка црвене паприке. Ми смо тражили начине како да дођемо до домаћих производа, а ово је један од начина на основу којег ћемо побољшати производњу и обезбиједити око 500 тона црвене паприке'', казао је генерални директор ''Сава Семберија'' Војо Косановић.

Осим удружења ЦЦИ и предузећа “Сава Семберија“, у пројекту учествује и Град Бијељина, Завод за запошљавање РС, те Установа за образовање одраслих “Доситеј“ из Бијељине.

''Град Бијељина је суфинансијер овог пројекта и помаже пољопривредним произвођачима. Настојимо да смањимо број незапослених, да отварамо нова радна мјеста и да помогнемо. Заједно са Центром цивилних иницијатива учествовали смо у изради овог пројекта и градска управа ће издвојити око 60 хиљада марака у сврху овог програма.

Надамо се да ћемо кроз примјер 43 пољопривредна произвођача, корисника програма, показати да се у пољопривредној производњи могу створити нова радна мјеста и прилика за запошљавање'', рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Одабраним пољопривредним произвођачима ће, осим сигурног пласмана паприке, бити омогућене разне погодности попут квалитетног садног материјала, адекватних средстава заштите, као и подршке консултаната у свим фазама узгоја црвене паприке.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар