Федерер отказао МК, Ђоковић и Надал не пропуштају!

Први тенисер света Роџер Федерер отказао је учешће на Мастерсу у Монте Карлу, који је на програму 15-22. априла.

Тенис 22.03.2018 | 21:30
Федерер отказао МК, Ђоковић и Надал не пропуштају!
Федерер отказао Монте Карло! Најбољи тенисер света саопштио је да неће наступати на трећем мастерсу сезоне. Изостају и Вавринка, Мареј, Кирјос, Дел Потро, Сок, Квери, Изнер...

Швајцарац ће током премијерног турнира сезоне на шљаци боравити у Африци, а неће играти ни његов земљак Станислас Вавринка.

С друге стране, десетоструки шампион турнира Рафаел Надал, који није играо од Аустралијан опена је потврдио учешће, као и Новак Ђоковић.

Српски тенисер је два пута освајао турнир, 2013. и 2015. године. Осим њега, од наших тенисера наступиће још Филип Крајиновић.

Мастерс у Монте Карлу, први у сезони на шљакастој подлози, одржаће се од 15. до 22. априла. На њему, као и претходне сезоне, неће наступити најбољи тенисер света Роџер Федерер.

Швајцарац је отказао учешће на трећем мастерсу сезоне и још увек је питање да ли ће уопште наступати на турнирима на шљаци.

Он је раније навео да ће одлуку о игрању на Ролан Гаросу донети тек у априлу.

"Још нисам донео одлуку о наступу на гренд слему у Паризу, али и ако одлучим да играм, наступаћу на највише два турнира на шљаци пред Ролан Гарос", рекао је за "Тенис магазин" Федерер.

У Монте Карлу ове године неће наступати велики број играча из топ 20. Осим Федерера потврђено је да неће играти ни повређени Енди Мареј, Стен Вавринка, Хуан Мартин дел Потро, Ник Кирјос, као и Кевин Андерсон, Џек Сок, Сем Квери и Џон Изнер.

Федерер је укупно у каријери 13 пута играо у Монте Карлу, а последњи пут 2016. године, када је у четвртфиналу поражен од Жоа Вилфреда Цонге.

Четири пута играо је финале, али никада није освојио пехар. Бољи од њега 2014. био је земљак Стен Вавринка, док га је Рафа Надал победио три пута у низу од 2006. до 2008. године.

На престижном турниру у Монаку ове године наступиће Новак Ђоковић, двоструки освајач трофеја 2013. и 2015. године, али и најуспешнији шампион Рафаел Надал, који је чак 10 пута подизао пехар, укључујући и прошле године.

Жреб је 13. априла од 18:30х. У среду је почео други Мастерс сезоне у Мајамију, а Србија има петорицу представника.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар