Поново сузавац у парламенту

Посланици опозиционог покрета Самоопредељење бацилли су данас сузавац у скупштинску салу, непосредно након почетка седнице, која је каснила нешто мање од једног сата.

Регион 21.03.2018 | 13:19
Поново сузавац у парламенту
Сумња се, како преносе медији, да су сузавац активирали посланици Џелал Свечла и Фиторе Пацоли, обојица из покрета Самоопредељење.



Посланици су напустили салу, а председник скупштине Кадри Весељи је предложио петоминутну паузу.

На исти начин је опозиција уцењивала и претходну владу Ису Мустафу, када је реч о ратификацији споразума о демаркацији са Црном Гором, само што је тада део опозиције био и актуелни премијер Рамуш Харадинај са његовом Алијансом за будућност Косова.

Косовски парламент на паузи, демаркација на доради

 На почетку данашњег наставка ванредног заседања косовског парламента, на захтев опозиционог Демократског савеза Косова, седница је прекинута, а закон који потврђује Споразум о демаркацији са Црном Гором враћен је Одбору за спољне послове на измену.

 
Шеф парламентарне групе ДСК, Авдулах Хоти, затражио је увођење нове ставке у једном од амандмана, са чим се, како преноси ГазетаЕxпрес, сагласио и премијер Рамуш Харадинај.

Тако је гласање о демаркацији са Црном Гором поново одложено док парламентарни одбор за спољне послове не оконча рад.

Самоопредељење најавило сузавац

Наставак данашње ванредне седнице парламента почео је са готово сат закашњења, а ГазетаЕxпрес пише да се опозициони покрет Самоопредељење наводно припрема да сузавцем спречи ратификацију демаркације са Црном Гором.

Самоопредељење, које се противи усвајању Споразума о демаркацији са Црном Гором, током јучерашње расправе предало је премијеру Рамушу Харадинају више десетина регистара са потписима градјана који се такодје томе противе.

Посланици владајуће већине кажу, преноси портал, да су предузете све мере за безбедно одржавање седнице, али додају да ни уношење сузавца у салу није немогуће.

Позивајући се на неименоване изворе, портал наводи да неки посланици тврде да су чланови Самоопредељења већ унели сузавац у салу.

Самоопредељење је и у прошлом сазиву парламента онемогућило ратификацију Споразума о демаркацији бацањем сузавца, с тим што су тада на истој страни били са Алијансом за будућност Косова Рамуша Харадинаја, који су се такодје жестоко противили потврдјивању Споразума који је потписан још пре две и по године у Бечу.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

дзоо

21.03.2018 12:52

Балкански дивљи запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А кокаин

21.03.2018 13:37

А имал кокаина моребит.Ха.

Name

Драги

21.03.2018 13:17

Ми га не дамо а ви га отимајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.03.2018 14:12

Ово је опозиција а не као код нас,прицас и на крају од тог ниста ови бар знају ста неце и како да минирају сваку расправу

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

21.03.2018 14:24

Од свих српских земаља најгоре (најсиромашније, необразованије, нецивилизовано...) је Косово, а најбоља је Војводина (нацивилизованија, најбогатија, најобразованина)... Централна Србија и Република Српска су ту негде у средини... Црна Гора је ту и тамо (превише муљају, и лош и диктаторски су систем)... А све јадне САО Крајине су тренутно угашене, па се не рачунају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШИПАЦ

21.03.2018 16:19

Додји на тулумбе у Дрзаву Косово ако смијес?

Name

Марко

21.03.2018 15:14

Дјаво им не да мира а са дјаволом су тикву садили.Сад им је и парламент проклет јер све сто је отето то је и проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

21.03.2018 18:30

Није у питању сузавац него обична димна бомба. Да су бацили сузавац пола би их завршило у болници, а пауза умјесто 5 минута би била мјесец дана.

ОДГОВОРИТЕ