Никола Лончар нови спортски директор КК Партизан!

Просављени кошаркаш Партизана, освајач титуле првака Европе са црно-белима, ускоро на новој позицији у клубу.  Мијаиловић: Лончар у Партизану од 1. априла! Председник црно-белих рекао је да је постигнут дефинитиван договор са новим спортским директором.

Кошарка 21.03.2018 | 19:30
Никола Лончар нови спортски директор КК Партизан!
После повлачења Драгана Тодорића са места спортског директора КК Патизан, та позиција остала је узпражњена, али се недељама прича да ће га наследити 45-годишњи Никола Лончар, који је са београдским клубом освојио титулу првака Европе 1992. године.

"Спортски журнал" пише да је именовање Лончара питање дана, односно чим заврши обавезе према једној шпанској телевизији на којој је стручни коментатор.

Некадашњи репрезентативац Југославије и члан екипе Партизана која је 1992. године била првак Европе, Никола Лончар, ускоро ће у том трофејном клубу преузети функцију спортског директора.

О његовом повратку у Хумску 1 причало се и писало још од децембра, а председник клуба Остоја Мијаиловић сада тврди да су утаначени сви детаљи будућег Лончаровог ангажмана.

"Никола је био наша жеља од самог почетка. Желео сам да дође млад и енергичан човек из Партизанове породице и на крају смо успели да се договоримо. Он ће од 1. априла бити наш спортски директор", рекао је Мијаиловић за "Спорт клуб".

Лончар дуги низ година живи у Шпанији, где ради као кошаркашки ТВ коментатор.

Мијаиловић истиче да ће његова познанства широм Европе много значити Партизану и да ће донети унапређење спортског сектора.

"Саветовао сам се са Николом и приликом ангажовања наших последњих појачања, Сија и Вона. Показао се као изузетно квалитетна особа и саговорник. Много га ценим и мислим да ћемо имати озбиљну сарадњу".

Дугогодишњи спортски директор Драган Тодорић ове зиме је у Партизану прекомандован на позицију саветника председника.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар