Превљак: Импонује ми поређење са Џеком!

"Дрес са државним грбом је светиња и ако добијем прилику да заиграм у некој од ових утакмица, пружићу свој максимум, а наравно надам се побједи", рекао је Превљак.

Фудбал 21.03.2018 | 13:45
Превљак: Импонује ми поређење са Џеком!
Смаил Превљак, фудбалер аустријског прволигаша Матерсбурга, у петак у пријатељској утакмици против Бугарске могао би дебитовати у дресу "А" репрезентације БиХ.

Одлични нападач раније је имао прилику наступати за младу селекцију БиХ, али позив у најјачи тим је нешто посебно за сваког играча, па тако и за Превљака.

"Сваком младом играчу сан је да заигра за 'А' репрезентацију своје земље. Искрен да будем, потајно сам се и надао том позиву, посебно због чињенице да играм добро и постижем голове. Неизмјерно сам сретан што сам добио прилику да будем овдје и трудићу се да оправдам селекторово повјерење", нагласио је Превљак за званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Млади играч аустријског шампиона Ред Бул Салцбурга, који је на позајмици у Матерсбургу, каже да се добро прилагодио сениорском тиму, јер је селектор Роберт Просинечки позвао доста његових бивших саиграча из младе селекције.

"Има неколико младих играча с којима сам заједно играо у младој репрезентацији, па ми је лакше, али и остали момци су ме добро примили тако да сам задовољан", казао је Превљак, те покушао описати начин своје игре:

"Сви смо ми различити па тако и начини на које играмо. Чини ми се да имам неки свој стил игре, мада неки кажу да подсјећам мало на Едина Џеку. То ми наравно импонује, али ипак бих желио и трудим се да изградим свој начин игре по којем би ме људи памтили."

Превљак истиче да су његови родитељи били сретни и поносни када су сазнали да је добио позив селектора Роберта Просинечког.

"Не знам да ли су се они више радовали или ја. Због себе, наравно и њих, а посебно селектора Просинечког трудићу се максимално да оправдам указано повјерење. Дрес с државним грбом је светиња и ако добијем прилику да заиграм у некој од ових утакмица, пружићу свој максимум, а наравно, надам се побједи", закључио је талентовани нападач.

Сениорска репрезентација БиХ почела се окупљати 19. марта у Разграду, гдје ће у петак са почетком у 18 часова на стадиону "Лудогорец Арена" одиграти пријатељски меч с Бугарском.

У француском Авру на стадиону "Оцеане" популарни "змајеви" ће 27. марта од 20 сати одмјерити снаге са Сенегалом.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар