Министар правде поднио оставку

Македонски министар правде Билен Саљији поднио је оставку из моралних разлога, након што је тужилац прије неколико дана преквалификовао оптужницу у случају из јуна 2016. године у Куманову када је прегажен дјечак Алмир Алију.

Регион 21.03.2018 | 08:11
Министар правде поднио оставку
Саљији је оставку поднио синоћ, а на конференцији за новинаре рекао је да као први човјек Министарства правде осјећа моралну обавезу да поднесе оставку, наводећи да су контроверзну одлуку у случају "Алмир" оспорила и четворица јавних тужилаца.

Случај се догодио крајем јуна 2016. године у Куманову када је четворогодишњег дјечака Алмир Алију прегазио Бобан Илић из Куманова, након свађе са Алмировим оцем око тога ко је на реду у Дому здравља у Куманову.

Након свађе у здравственој установи они су наставили са препиркама, а Илић је сјео у свој аутомобил и ударио у стуб поред којег је стајао несрећни дјечак.

Тужилаштво је првостепено покренуло судски процес за убиство, али је недавно преквалификован као убиство без предумишљаја или саобраћајна несрећа са смртним посљедицама.

Након преквалификације кривичног дјела Илић је изашао из притвора. Оштећени сматрају да је дијете прегажено намјерно и да Бобан Илић треба да одговора за убиство.

Билен Саљији члан је Демократске уније за интеграцију /ДУИ/, коалиционог партнера владајуће СДСМ, а прије избора за министра био је директор Државног инспектората за шумарство и лов.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

007 Бонд

21.03.2018 07:58

Знате ли одкуд Албанци у Македонији (700 000) и на Косову (1 800 000)? -Тамо су јер су Срби у две сеобе отишли у Војводину и Крајину. -И кад су Срби отишли - остала је велика рупа и демографска празнина, па су онда на место Срба, тј. на њихова распаднута имања полако почели пристизати Албанци... И саучешће Македонији, и Црној Гори у будућности са њима, јер немају ни људства, ни политичког или војног потенцијала да се реше проблема... И саучешће Косову такође (иако Србија има војног, људског и политичког потенцијала да проблем Косова реши... али ипак не може, јер Косово је Б.О.Н.Д.С.Т.И.Л)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

21.03.2018 11:02

Отисли у Војвдину гдјеим боље и Албацису људи сто ти сетају?

Name

РАЈНА

21.03.2018 08:00

Господине Касиповићу, шта ви чекате. Кад вам министарка омаловажава правоснажну пресуду највишег суда ентитета , чијег сте ви министар , омаловажава судије Врховног суда РС, омаловажава странку у поступку на начин да у поновном поступку за водитеље поступка поставља особу која је криминална , то је вријеме да ви или дате оставку јер нисте дорасли послу који обављате или подузмете законом прописане мјере против министарке , која каже, закон то сам ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.03.2018 09:11

Нешто сам запазио да си и ти сваком лонцу поклопац,

Name

РАЈНА

21.03.2018 09:52

Лијепо запажање, ал боље бити поклопац, а не шерпа, па,па,

Name

оставка

21.03.2018 08:03

Постен цовек неда дага неко уцењује свака цаст на постењу.

ОДГОВОРИТЕ