Алимпијевић: ОАКА утицала, замјерам само два периода!

"Видело се да је ПАО више желео и да му је утакмица била важнија", рекао је тренер Звезде после пораза на паркету Панатинаикоса.

Кошарка 21.03.2018 | 08:30
Алимпијевић: ОАКА утицала, замјерам само два периода!
Пораз у Атини, на паркету Панатинаикоса, није превише потресао Црвену звезду мтс.

Перо Антић остао је у Београду, а Душан Алимпијевић распоредио је минутажу играчима у дворани ОАКА, где су црвено-бели изгубили 20 поена разлике.

Фуриозан почетак домаћих и лош старт гостију осликао се у резултату 17:2, који је одредио даљи ток меча, без обзира на то што се Звезда у неколико наврата враћала на једноцифрени минус или у наговештај узбуђења.

После утакмице, Алимпијевић је изашао пред грчке новинаре.

"Пре свега, честитам Панатинаикосу на победи. Сјајно је играти у овој хали, у овој сјајној атмосфери, али мислим да је највећи проблем био што је то утицало на нас на почетку меча. Изузев тог старта утакмице и пет или шест минута у трећој четвртини, немам нешто лоше да кажем својим играчима", рекао је тренер Звезде.

"Видели смо у овој утакмици да је ПАО више желео ову победу због боље позиције у Топ 8 и мислим да је Панатинаикос у четири можда најатлетичнијих тимова у Евролига", додао је он.

Упитан за одсуства Пера Антића и Немање Дангубића, Алимпијевић је остао доследан својој одлуци да се не жали када неке играче не може да користи.

"Рекао сам и пре ове сезоне да не желим да се жалим када нам неко недостаје. Имам 12 играча и то је то, можемо да играмо са ових 12 играча и то ми је најважније. Сад имамо чудну ситуацију, јер имамо веома важан плеј-оф у националној лиги. Ако освојимо ту лигу, то ће нам гарантовати Евролигу следеће сезоне", истакао је тренер Звезде пре одласка из дворане и поласка на пут за Београд, где ће се црвено-бели у среду припремати за меч против Фенербахчеа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар