Црна Гора боља од Србије, Свјетска лига далеко!

Ватерполисти Србије поражени од Црне Горе у одлучујућем мечу за пласман на завршни турнир Светске лиге. Црна Гора против Румуније може да овери пласман у Светску лигу.

Остали спортови 20.03.2018 | 19:45
Црна Гора боља од Србије, Свјетска лига далеко!
Србија после пет везаних златних медаља у Светској лиги, врло вероватно, ове године неће играти на завршном турниру овог такмичења.

У одлучујућем мечу преиминарне фазе, Црна Гора је у новоотвореном базену у Подгорици победила Србију 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3).

Србији је био довољан и пораз од два гола (у првом мечу ове две селекције у Нишу било је 7:4 за Србију), али је Драшко Бргуљан са пенала, пет секунди пре краја, донео Црној Гори неопходних три гола разлике.

Победа ће Црногорцима бити довољна за пласман на завршни турнир, ако у последњем мечу савладају Румунију у гостима (10. априла) са више од пет голова разлике.

Србија је и даље први у групи са три бода више од Црне Горе, али била би сензација да Црногорци не тријумфују у тој утакмици и тако потврде пласман на финални турнир Светске лиге.

Селекција Црне Горе боље је ушла у меч и брзо је стекла три гола предности (5:2). Црногорци су средином меча направили серију од 3-0 (од 5:4 на 8:4), али је Србија одговорила и приближила се на два гола минуса (6:8).

У последњој четвртини, Србија је головима Стефана Митровића и Гаврила Суботића смањила на гол заостатка (8:9), али је Црна Гора најпре из контре (Укропина), а потом и са петерца (Драшко Бргуљан) успела да направи недостижну предност.

ЦРНА ГОРА: Дејан Лазовић, Драшко Бргуљан 3, Бојан Банићевић, Марко Петковић, Ђуро Радовић, Димитрије Кријешторац, Драган Драшковић, Алекса Укропина 3, Александар Ивовић 2, Саша Мишић 2, Урош Чучковић 1, Владан Спаић, Славен Кандић.

СРБИЈА: Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Душан Мандић 2, Виктор Рашовић, Гаврил Суботић 1, Небојша Тохољ, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Никола Јакшић 1, Ђорђе Лазић 2, Матеја Асановић, Стефан Митровић 1, Страхиња Рашовић 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар