За лоше стање је одговорна власт

Народна скупштина данас на приједлог посланика опозиције расправља о интерпелацијама које се односе на стање здравственог и пензионог система у Српској, као и стању у јавним предузећима.

Република Српска 20.03.2018 | 17:57
За лоше стање је одговорна власт
Влада није провела реформе које би значиле опоравак у здравственом и пензионом систему који је на кољенима годинама, упозорава опозиција. Умјесто тога Влада гаси пожаре сталним задужењима која само привремено угасе ватру која се касније још више разбукта. Стање и у здравству и у пензијском систему је очајно, а најодговорнија је Влада, тврди опозиција.

Министар здравља прича другачију причу. Влада се константно труди да побољша систем, стално се улаже у здравство и ситуација је боља него раније, тврди Драган Богданић.

Бројке су неумољиве, понавља опозиција, а те бројке говоре да је здравствени систем Српске у минусу 1,1 милијарду марака, да пацијенти немају адекватно лијечење, а да је Влада својим дјеловањем и пензијско инвалидски систем довела на руб опстанка. Прича о повећањима пензије само је добро испричана бајка, тврди опозиција.

Интерпелација за разматрање политика у области здравственог и пензионог система и Интерпелација за разматрање политике управљања јавним предузећима у Републици Српској су приједлози опозиционих посланика, које су у скупштинску процедуру упутили још прошле године.

У тексту интерпелације о стању у здравству је 12 питања на која је Влада по скупштинском пословнику, морала да одговори у року од 60 дана.



БН телевизија

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

20.03.2018 14:59

Јос један, овај пут мали, али битан разлог, да је ова власт зрела за промјене. У том смислу, најбитније је да кренемо сви, који нисмо у овим прљавим конбинацијама, подрзавати господина Вукоту Говедарицу, као једино могуце алтернативно рјесење и цовјека који мозе запоцети неопходне промјене, који је малд, искусан, енергицан и прије свега постен. Управо из ових разлога, лоси и корумпирани кадрови су и последњих мјесеци напустали СДС, јер су лицно осјетили да у СДС лицни интереси нису и не могу бити изнад интереса друства. Да је ово овако указује и цињеница да власт нема ниједан аргумент којим би дисквалификовала Вукоту, осим празних прица о сарадњи са онима са којима је власт изгласала Закон о акцизама на нивоу БиХ, са којима је власт дуги низ година по свим питањима сарадјивала у Сарајеву и слицно. Подрска за Вукоту и СДС мора бити сваким даном све јаца и јаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

20.03.2018 15:39

Обицан свијет мора изаци на изборе и гласати за промјене.Владајуце парије и стари кадрови из сзп који себи тразе позицију у владајуцим странкама озбиљан су проблем.Без велике излазности неце бити промјена.Вукота све зеље овог народа су да побједис на изборима.

Name

Република Српска

20.03.2018 15:59

Влада и предсједник Пинокио за чијег су мандата пропале три банке,а при томе се једна од те три зове Банка Републике Српске треба сама да поднесе оставке и да с е више никада не бави политиком.Замислите шта би урадила Меркел да пропадне Дојче банка?

Name

Ре одговор

20.03.2018 16:11

За кога гласат богати.за ове лопове.де размисли јел било другације кад су они били.какосу дезертерима омогуцили и легализовали криминалне радње.како су свој ратни плијен пребацивали на друге.погледај ста и ти данас који говоре о постељу имају само на тудјим именима.свису они исти.

Name

Не лупетај

20.03.2018 17:06

Ови овде све заједно немају осам година власти,од тога цетири ратне,па ста и која је то земља у полсератном периоду била одмах развијена,ал бар нисмо били задузени и робови,овај додје на тенковима СФОРА и избаци легитимну власт,дојаха на крилима ММФ а ,нас задузи а народ и опустоси.

Name

Мyселф

20.03.2018 17:23

Вукота ти ли си, писес сам за себе? Хвалите ме моја уста кад тудја неце.... хахаха

Name

фактицки будуцност

20.03.2018 17:28

БиХ нема плана ни концепта, а богами ни перспективе. То је земља напустена, ојадјена и постоји јос, али не знамо до када?

Name

Ре

20.03.2018 17:42

Наравно ови ниси одговорни низаста ал знају лапрдат ито увијек пред изборе гдје сте било до сада

Name

РЕ Ре одговор

20.03.2018 21:50

Ова тројица бар су нормални и приземни људи. Неки дан гледам Цаву у центруму купује нешто као сав нормалан свијет једноставно обучен, Бореновић шета клинца и игра се са њим на игралишту а ови на власти не пролазе нигдје без полицијске пратње. Оно што имају није криминалом стечено. Тако да можда нису сјајни али бар нису лоповчине ко ови сад

Name

Исток

21.03.2018 06:42

За ово стање јесте одговорна власт . Али , не мању одговорност за ово стање (т претвори у р) сносите и ви из опозиције. Ви сте ти који су требали анимирати промјене на време , па и побуну и револуцију.Дрзавни удар. Ради добрих плата нисте се помакли са мрве тацке на којој сте били. Ста би ви да вам све неко други уради. Протестовали би само ако вам неко други организује протесте . Бунили би се ал да удара по некоме другоме.Знаци , због нецињења одговорност је и васа.

Name

Познавалац прилика

20.03.2018 15:28

За свако задужење државе и народа морао би се расписати референдум, па ни скупштина неби требала имати право на задуживање. А сад је дошло да је и скупштини одузето право одлучивања о задуживања, већ то ради група људи или чак појединац у тзв.влади и да они дају гаранције на неке тамо кредите које је неки појединац из владајуће клике дигао и спискао, наравно, зна се како и шта се ради. Кад се каже 7.5 милиона, то је велила сума, а ово је 750 милиона, докле је то лудило дошло, а већ су се задужили у овој години 200 милиона и то ће све профућкати. Ово је дошло до тоталног апсурда и безнађа. Има ли ико од српског рода да стане у крај овој пропасти. Поставља се питање, да ли српски народ има, али буквално, писмених, интелигентних, образованих, поштених, достојанствених људи? Мени се чини, како се ствари одвијају, да српски народ то нема и да срљамо у тоталну пропаст. У будућности ћемо се можда само спомињати у историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.03.2018 19:50

Углавном писмени, интелигентни и образовани српски народ и не излази на изборе али и масовно одлази. Гласају они којима је довољно два зуба у глави и који о политици благе везе немају. Ти гласачи и немају перцепцију шта значи 1 милион марака а 750 милиона је за њих "виша математика". Њима се пуни глава српско ово, српско оно, запјева која под шатором и крај, за такво бирачко тијело није потребан политички програм, почасти којом флашом пива, дај му врећу брашна гласат ће за кога хоћеш.

Name

Коле

21.03.2018 05:47

А види се да ти имаш три зуба у глави и разумеш се у политику, па гласаш за сдс, онда саберите колико само народа има само два зуба и гласа за снсд, то је теби виша математика.

Name

007

20.03.2018 15:45

Ако ће опозиција гарантоват,али право,де ће без динара задужрња вратити све кредите и повечати плате и пензије,одричем се борачког за наредне 3-5 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ка ра дорде а ка ра и Миле

20.03.2018 16:11

ОВА ТРОЈКА НИЈЕ ЗА ВОДИТИ ДРЗАВУ ТРЕБА БОЉЕ МНОГО БОЉЕ .ПОЗИЦИЈА ТРЕБА ДА ИДЕ АЛИ ОВА ОПОЗИЦИЈА ЈЕ ТРЕЦА ЛИГА СЕОСКА ЛИГА МИ ЗАСЛУЗУЈЕМО БОЉЕ НЕ ЊИХ

Name

Когааа

20.03.2018 17:23

Али заслузујемо Додика, Зељку, Спирица, Дјокица ? Кад вец овако споменем ове људе мислим да вецини људи који цују имена крене осмјех на лицу.

Name

НИ

20.03.2018 16:15

Све власти су криве за лоше стање ПА ко био на власти само није власт снсда и њихови коалициони партнера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

20.03.2018 16:37

Па логицно да је неко крив...знам само да није овај јадни слудјени народ сто вам свима вјерује толике год...криве су све власти по мало ал ова вала дрма и гура у провалији све нас скупа ево вец 14-15год...у реду ако су криви они прије вас ал ста сте ви из снсд-а радили толике године па имали сте све у рукама сто нисте поправљали...ста сте све продали приватизовали и кредита надизали па могли сте позлатити ову рс могли смо са овим природним богатствима и са правим системом и постеним руководством до сада бити мала свица...ал нее ко це крастииии и бахатити сее...мозете прицати ста хоцете ал направили сте МАФИЈАСКУ дрзаву поремецених вриједности лосег система сиромасног друства...за све зиво ти треба стела,веза...за све морас молити улизивати сее бити цлан странке понизавати сее итд...дно дна смоо...туга...немате изговоре ни једни ни други...надам се да це неко некад одговарати за све ово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

20.03.2018 16:38

Ма људи моји шта је ово.....јели то могуће..на данашњој сједници НСРС мало мало дискутују доктори и директори болница па нисам знао да их оволико има у власти....па какви су то они доктори када нам је болесно...законодавство..власт..влада...поједини министри који су давно требали ићи у пензију..болесно здравства..фондови..институције..умало епидемија..па драги доктори вратите се тамо гдје сте стручни и лијечите ово стање ...у политику сте залутали...одох ја тражити здравију средине..ајд здраво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту смо дакле..

20.03.2018 20:27

Никад више љекара у политици, а никад лошије здравство. Је ли то парадокс, или су управо у томе суштина проблема и кључеви рјешења..??!!

Name

Лепи Мића

20.03.2018 17:01

Наши људи су задовољни и мрвицама, а то актуелна власт добро зна па тако,нпр. пензионерима повећавају пензије на кашичицу. Вјерујем да би тако чинила и садашња опозија уколико би побиједила на изборима, јер. практично пара нема - појела их маца.Стога, бадава интерпелације, јер ова власт има скупштинску већину и радиће како њој одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост

20.03.2018 20:23

Народ који се задовољава 'мрвицама' не заслужује ни те мрвице. То је лош народ. Неквалитетан. Не заслужује да се народом зове. Не заслужује ни државу да има, ни своју власт. Већ протекторат и принудног стараоца.

Name

лилy

20.03.2018 17:32

Вјецити губитници,три мускетара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

20.03.2018 18:38

КО СУ ОВИ? ЗНА ЛИ НЕКО. НЕК МИ ЈАВИ.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

знам

20.03.2018 19:01

То су они за које гласас, Марко Удбас, Перо Пандур и Велики Баја Сатордзија.

Name

петар

21.03.2018 05:12

Која три бедака, цавиц бореновиц вукота ко састави такове бедасте ликове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

21.03.2018 05:16

Боље бореновицу стоји пистаљка , паметнији је са пистаљком него кад млати празну сламу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

21.03.2018 07:07

Морају се врсити промјене,владајуци дизу кредите увијек пред изборе да би лобирали по народу и куповали гласове,ускоро нас слиједи сликање са Путином и Вуцицем сваки мјесец....ста ми имамо од тога..лазу нас нон стоп а богате се све висе...додјите ви из других градова у главни град па цемо вам показати ста посједују функционери...привреда унистена,пензије цркавица,дају послове по дрзавним институцијама гдје су сви на терет будзета,дрзава це да пукне као балон,гдје су инвеститори,гдје су погони,фабрике...нема ниста народе....не могу да извезу јабуке а да не украду и не упропасте као сто је примјер Русија сада...свуда лоповлук...граде аутопутеве и болнице од донације ЕУ а овамо прицају како они граде и отварају ...продали су телеком,продаце електропривреду ускоро,распродасе све а народ побјезе а ругају се Федерацији а тамо све веца примања а нису продали ниста а Додик пљује Сарајево а сад трци тамо да се ували јер се боји ако додје неко други да це га Сипа затворити због криминала,говоре о патриотизму све дезертери,сутра да се заратује опет би биједа исла као и прије а они би сверцали као и прије...НАРОДЕ ОТВОРИ ОЦИ,НЕ ПРОДАЈИ СЕ ЗА САКУ БОБИЦА И НЕ НАСЈЕДАЈТЕ НА САТОРСКУ РЕТОРИКУ.

ОДГОВОРИТЕ