"Ја причам о проблемима, а њима се спава!"

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић открива шта се дешавало на последњим седницама Заједнице Суперлиге и Прве лиге док се говорило о узроцима проблема у срском фудбалу. О Драгиши Бинићу: "Ко му пише оне пријаве ако није правник?"

Фудбал 20.03.2018 | 21:45
"Ја причам о проблемима, а њима се спава!"
Много буре у српском клупском фудбалу изазвала је одлука органа Фудбалског савеза Србије да одузме бодове Црвеној звезди и Партизану и новчано их казни. Звезда и Партизан су оптужили Фудбалски савез Србије да ради противно Уставу Србије и да поново уводи вербални деликт као кривично дело, иако је он избачен из закона.

Страсти се не стишавају, а тим поводом одржана је (коначно) седница Заједнице Суперлиге и Прве лиге, о чијим детаљима је за ТВ Партизан говорио потпредседник Партизана Владимир Вулетић.

"Као и обично, ми се никада не бавимо узроцима, већ последицама, а став Партизана је да управо треба видети шта су последице. На тросатној седници Заједнице суперлигаша и прволигаша смо аргументовано, са доста релевантних доказа и први пут на највишем телу које одлучује о Суперлиги, говорили о правој недоследности и двоструким аршинима ове комисије при одлучивањима. Представник ФСС задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић је на седници неколико пута дао назнаку да није правник, а ја сам се тада јавно запитао: Ко уопште пише његове пријаве? Јер ако он не уме као неправник да пронађе инкриминисано дело у облику Дисциплинског правилника, како је некоме уопште поверена правничка дужност да обавља такву функцију, а по сопственом признању он није правник", истиче Вулетић.

Осврнуо се на тврдње да је кажњавањем Партизана и Црвене звезде одузимањем бодова враћено на снагу кривично дело које је избачено из заковнодавног система Србије још 2012. године.

"Кад сам то рекао на седници мени је генерални секретар ФСС рекао да је тај (дисциплински) правилник стар 30 година. Па у томе је проблем, што се не мења 30 година и што је неко пропустио да види да су два дела избачена из Кривичног законика Србије још 2012. године! Тражио сам да ми наведу један клуб на тлу Европе који је кажњен због јавне изговорене речи одузимањем бодова!"

Вратио се на део изречене казне која се односи на, како је формулисано, "рат саопштењима" Црвене звезде и Партизана.

"Указали смо на то да да нема ни говора о рату саопштењима, јер смо изашли са само једним саопштењем, након пет саопштења ФК Црвена звезда, а чак четири су се односили на утакмице које је Партизан играо са другим клубовима. Интересантно је и не мање значајно да је Црвена звезда за 5 саопштења кажњена на исти начин као Партизан за једно саопштење. А то једно саопштење се завршава захтевом ФК Партизан за увођењем ВАР технологије у српском фудбалу и увођењем иностраних судија".

Партизан је потом званично поднео иницијативу и само је Партизан гласао за увођење видео технологије (ВАР).

"Изгледа да нам то не треба. Имамо медије који се понашају као да су Звездина ВАР технологија. Шта онда у нашем фудбалу треба још да се уради да бисмо се угледали на одлуку борда ФИФА да ће на Мундијалу у Русији бити коришћена ВАР технологија. Можда то Звезди не треба, Партизану треба. Ми сматрамо да нико не сме да буде привилегован", наводи Вулетић и открива шта се дешавало на седници Заједнице Суперлиге и Прве лиге када је размарана иницијатива Партизана.

"Кад сам ја о овоме говорио у Старој Пазови део делегата који припадају клубовима Прве лиге су коментарисали да нису дошли да слушају проблеме Звезде и Партизана, да се њима спава, један је био уморан, други би да иде кући да спава... Као антички хор, они су се ту појавли да опструишу ову дебату и решавање овог проблема. Ако су клубови Прве лиге примљени у Заједницу са суперлигашима само да спрече и опструишу најважније разговоре онда је то потпуно обрнути редослед ствари како се долази до регулраности у такмичењу. Ми све време покушавамо да казнимо последице, а никада се не бавим узроцима и то је највећи проблем", додаје потпредседник Партизана.

ЗАШТО ''МАЛИ" КЛУБОВИ НЕ ЖЕЛЕ ВАР?

Многи кажу да је видео технологија скупа "играчка" и да на многим теренима у Србији нема услова за тако нешто.

"ВАР није скупа ствар. Не могу да разумем такозване 'мале' клубове и њихово противљење увођењу ВАР технологије и њихово свакодневно заједничко ламентирање над фаворизовањем такозваних 'великих' великих Звезде и Партизана. Господо, ако је икоме у интересу ВАР технологија у интересу је вама 'малим' клубовима. Зато се ја питам - коме корист од одбијања ове иницијативе?", одговара Вулетић.

О САОПШТЕЊУ РАДНИЧКОГ - "ВИЦЕШАМПИОНА" ИЗ НИША"

Тај несуђени вицешампион тренутно је и он на тапету Дисциплинске комисије ФСС. Поступак је почео тек након што је доста реакција упућено на саопштење клуба из Ниша и то у вези са скандалозном реченицом у којој се овај клуб хвали јавности само што жели то може и да намести, дакле наговештава да је хтео да намести утакмицу са Јавором то би и учинио. Они овога пута то нису урадили, што не значи ако им се прохте и ако то пожеле не могу да ураде без икаквих проблема. Као и обично, ми не лечимо узроке, већ се бавимо последицама", коментар је Вулетића на саопштење нишког Радничког.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар