Јокан је створио играча за Манчестер јунајтед!

Да ли је 50. 000. 000 евра довољно?! Мурињо одушевљен. . . Креће у други напад на тинејџерску сензацију!

Фудбал 21.03.2018 | 23:00
Јокан је створио играча за Манчестер јунајтед!
Прошле сезоне је наговестио потенцијал, ове је експлодирао, а наредне би могао да заигра за - Манчестер јунајтед! Рајан Сесињон је не само тинејџерска сензација енглеског фудбала, не само главни играч Фулама, већ поновна мета Црвених ђавола.

Најбољи појединац тима Славише Јокановића игра као у трансу, одушевљава брзинским способностима, позиционирао се као један од најбољих фудбалера Чемпоншипа и кад је тако онда је логично да привлачи пажњу гиганата какав је, наравно, овај са Олд Трафорда. Енглески медији пишу да је Жозе Мурињо слао скауте на последње три утакмице Фулама (против Шефилд јунајтеда, Престона и Квинс Парк Ренџерса) и без обзира што се није уписао у листу стрелаца, Сесињон је завредео плусеве, а извештај о његовим карактеристикама већ је стигао до португалског стручњака који ће, најављује се, покушати да га, кад му то није успело зимус, ангажује већ на лето, јер га подсећа на Герета Бејла.

Поређење можда јесте претенциозно, јер Сесињон, ипак, долази из Чемпионшипа, међутим, овде се мисли на његову моћ понављања, неуморно шпартање уз аут линију, центаршут, као и одличне реализатске способности, пошто се све чешће појављује као крило и левом ногом или шутира или центрира. А баш је то потребно Манчестеру.

Посебно у ситуацији у којој Мурињо нема правог левог бека, офанзивних карактеристика. Лук Шо, који теотерски највише одговара таквом типу играча, у потпуности је разочарао Жозеа (заменио га на полувремену сусрета ФА купа са Брајтоном), Маркус Рохо је више штопер него бек, Ешли Јанг више крило него одбрамбени фудбалер иако је ове сезоне враћен уназад, Дејли Блинд наводно покрива све позиције у одбрани, мада ниједну довољно добро да би био у првих 11, па Рајан Сесињон делује као момак који би могао да се избори за минутажу код Посебног.

Под два услова.

Први је да Фулам уопште пристане да прода свог најбољег играча. Зимус се говорило да је Манчестер спремио 28.000.000 евра, а после још уверљивијих партија Сесињону је цела порасла и сад се креће око 50.000.000 евра. Наравно, остаје дилема да ли клуб са Кравен котиџа жели одмах да узме тај новац или да - ако се пласира у Премијер лигу - сачува фудбалера који је суво злато и каквим тржиште оскудева. Други услов тиче се самих Рајанових жеља, јер се, наводно, поверио пријатељима како не жели да напушта Лондон и да ако већ мора да мења средину то буде Тотенхем, где би напредовао под палицом Мауриција Покетина, свиђа му се стил Аргентинца, пошто и он, као Славиша Јокановић, негује „фудбал до ноге“. Зато је ставио у страну интересовања Ливерпула и Манчестер Ситија...

А баш је Славиша Јокановић најзаслужнији за метеорски успон Рајана Сесињона. Кад је на почетку сезоње 2016/2017 стигао у Фулам, српски стручњак је затекао талента из „класе 2000“ и одлучио да му пружи шансу. Прва сезона послужила је за упознавање, пошто је Рајан дао седам и намесито два гола, да би ове заиграо у оба правца, а успут побољшао статистику, већ је на 14 огодака и пет асистенција и уз Александра Митровића је најзаслужнији што су популарни Колибаши у игри за Премијер лигу.

Он ће у њој свакако играти. Само, да ли у дресу Фулама с којим има уговор до 2020. или Манчестер јунајтеда?



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар