Не помаже ни маестрални Јокић, Денвер све даље од плеј-офа!

Денвер Нагетси доживели су нови пораз у НБА лиги и додатно су се удаљили од места које води у плеј-оф.

Кошарка 20.03.2018 | 09:15
Не помаже ни маестрални Јокић, Денвер све даље од плеј-офа!
Екипа из Колорада поражена је у мечу вечери од Хита у Мајамију тек после два продужетка – 149:141.

Наш Никола Јокић још једном је био феноменалан са 34 поена (8/16 за два, 4/5 за три), 14 скокова, три асистенције и украденом лоптом, за 48 минута на паркету, погодио је и за улазак у продужетке, али није могао да спречи нови неуспех свог тима.

Гости су боље почели, али се убрзо ушло у егал и огромну борбу до последње секунде, да би српски репрезентативац био прецизан на десет секунди до краја за коначних 118:118, после 48 минута кошарке. 

И у додатних пет минута настављена је игра кош за кош, али Нагетси ипак нису успели да зауставе Џејмса Џонсона – који је чак 18 од свог 31 поена убацио у продужецима за веома важан тријумф тима са Флориде. 

Денвер и даље има учинак 38-33, односно налази се два тријумфа далеко од Минесота Тимбервулвса, Њу Орлеанс Пеликанса и Јута Џеза, који држе последње три позиције у Западној конференцији које воде у доигравање.



С друге стране, Мајами сада има 38 победа и 33 пораза и седми је на Истоку.

Сомборца је најбоље пратио Вилсон Чендлер са 26 поена и пет ухваћених лопти, Џамал Мареј додао је 23 поена, шест асистенција и пет скокова, Вил Бартон имао је поен мање, док је Пол Милсеп додао 14 поена и осам скокова.

У редовима домаћих блистао је споменути Џонсон са 31 поеном (9/11 за два, 4/6 за три), 11 скокова и шест проигравања, а ништа лошији није био ни резервиста Кели Олиник са 30 поена (7/10 за два, 4/6 за три), осам ухваћених лопти, пет асистенција и четири блокаде.

Вејн Елингтон је такође као резервиста имао 23 поена, Горан Драгић уписао је 20 уз осам асистенција, а двоцифрен учинак имао је и Џош Ричардсон са 17 поена.

Денвер за два дана гостује, једном од најгорих тимова најјаче лиге света, Чикаго Булсима.



Претходне ноћи на терену је требало да се нађе и Богдан Богдановић, али га није било у саставу Сакраменто Кингса због бола у мишићу леве ноге.

Кингси су дочекали Детроит Пистонсе, које је до рутиснког тријумфа предводио Блејк Грифин са 26 поена, док је код домаћих најефикаснији био Бади Хилд са 20.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар